Na een paar dagen offline te zijn geweest zie ik ineens overal jaaroverzichten van blogs online gegooid worden en besef ik mij dat ik niet eens een “eindejaarsblog” heb geschreven. Shame on me. Tja, dat krijg je als je een paar daagjes even wat afscheid neemt van social media, blogs, etc. Maar net geschreven en meteen online gegooid… Bij deze: HealthiNut’s Jaaroverzicht 2016!

HealthiNut’s Jaaroverzicht 2016

Het is voor mij een redelijk bewogen jaar geweest, maar eerlijk gezegd wil ik jullie daar niet weer mee lastig vallen. Ik verwacht dat volgend jaar alleen nog maar meer dingen gaat bewegen, maar hopelijk wel meer in de positieve zin dan dat het dit jaar was… Om toch terug te kijken op dit jaar dacht ik dat het leuk zou zijn om de populaire blogs weer een keertje in de spotlight te zetten. Misschien kom je nog wel een blog tegen die je gemist hebt!

Januari

Om maar meteen met iets enorm lekkers te beginnen: deze noten worteltaart was echt om van te smullen! Boordevol gezonde ingrediënten en heerlijk smeuïg door de wortels. Echt een aanrader en denk dat ik snel maar weer eens een worteltaart ga maken!

Noten worteltaart

Feburari

Mijn haat-liefde relatie met MyFitnessPal werd in februari veel gelezen! Snap ik heel goed, want ik weet dat ik hier écht niet de enige in ben! Gelukkig ben ik nu eindelijk al maanden “vrij” van het tellen van mijn calorieën! Het heeft even geduurd, maar eindelijk ben ik er echt vanaf! Ik schreef daar trouwens laatst nog een blogje over: “Milou track jij je calorieën nog?“.

Myfitnesspal

Maart

Ik was mijn cloud bread met kaas en rozemarijn alweer bijna vergeten! Ik begrijp volkomen dat deze blog in maart zo vaak door jullie bekeken is… 35 kcal per broodje is natuurlijk niets! En ze waren heerlijk! Ik denk dat ik ze zelf maar weer eens snel ga maken 🙂 Oh nee…. Helaas zit daar iets in wat ik niet meer ga/mag eten in januari. Maar daar komt a.s. maandag een uitgebreide blog over online!

Cloud bread met kaas en rozemarijn

April

Mijn ervaring met bulken was één van de populairste blogs in april! Toch moet ik jullie teleurstellen, een blog over bulken zal ik denk ik nooit meer schrijven…. Het hele “bulk” gebeuren klinkt nu echt mijlenver weg en daar ben ik blij mee! Al is mijn lijf nu wel redelijk “bulk” met een dikke laag wintervet! Dat was niet helemaal mijn bedoeling, maar door mijn huidige situatie (zie blog in november) heb ik gewoon mijn voeding niet onder controle gehad. Hopelijk kan ik daar in het komend jaar verandering in gaan brengen!

Je ziet hier trouwens op de linker foto hieronder al dat ik aan het klooien ben met mijn knieën. Toen kon ik al 4 maanden mijn benen niet trainen en nu (eind december) nog steeds niet! Dat was – en is – echt een mentale leerschool: accepteren en loslaten all the way! Alle kracht en spieren die ik heb opgebouwd zijn nu inmiddels toch wel aardig verdwenen en nog steeds is de pijn in beide knieën niet minder. Lastig soms hoor, maar toch heb ik een manier gevonden om het te accepteren! Maar genoeg gezeurd, sorry lieve mensen, op naar mei!!

Mei

Oh yum, mijn bananenijsfluff!!! 😀 Dat was inderdaad wel een redelijk geniaal idee al zeg ik het zelf. Hihi. Ik combineerde bananenijs met proteïne fluff en het resultaat was VEEL en LEKKER. Aanrader dus! Ik vind het zelf trouwens erg leuk om te zien hoe mijn fotografie nog was in mei dit jaar (zoals op deze foto hieronder) en hoe het tegenwoordig is! Toch wel een stukje beter geworden, of niet?

Bananenijsfluff

Juni

Waarom vakantiekilo’s weinig zeggen werd veel gelezen in juni. Begrijpelijk, want ik denk dat veel mensen die extra vakantiekilo’s toch altijd een beetje vervelend vinden. Ik leg je hier uit dat (en waarom) je daar helemaal niet zo bang voor hoeft te zijn en dat ze echt zó weer weg zullen/kunnen zijn!

Vakantiekilos

Juli

In juli mocht ik wel een hele gave review en winactie doen! Namelijk van de Polar A360! Ik heb hem zelf mogen testen en zoals je in de blog kan lezen was ik enorm enthousiast. Maar het allerleukste was natuurlijk dat ik één van mijn lezers blij mocht maken met nog een Polar A360! En dat was ze!

Polar a360 review

Augustus

Oja, ook deze was ik alweer bijna vergeten! Mijn recept voor bounty taart, die je niet hoeft te bakken en helemaal gluten en lactosevrij is! Ik heb dit recept ook erg vaak bij jullie voorbij zien komen in tags op Instagram, zo leuk om te zien! Blijf mij vooral taggen hè? Dan zie ik tenminste dat mijn receptjes goed terecht komen, hihi!

bounty taart

September

In september was de courgette lasagne met ricotta en kipgehakt  erg populair! Ik dacht toen: als je spaghetti van courgette kan maken dan kan je ook wel lasagnebladen maken van plakjes courgette! En dat kon. Dit is weer eens wat anders met ricotta en kipgehakt en een echte aanrader!

courgette lasagne ricotta

Oktober

Jullie houden van taarten, dat heb ik inmiddels wel door 😉 Zo ook van deze gezonde appel kruimel cheesecake! Geheel begrijpelijk want ik heb zelf ook zo enorm van deze taart zitten smullen! The best of both worlds: appel kruimel & cheesecake!

gezonde appel kruimel cheesecake

November

Een blog die erg typerend is voor mijn gehele jaar ging over mijn burnout, blessure en een wijze les. Verder wil ik hier op dit moment niet veel meer over kwijt, maar ben je benieuwd? Lees dan de blog nog even als je dat nog niet gedaan had.

burnout blessure wijze les

December

En dan zijn we alweer bij de laatste maand van dit jaar aangekomen: december! Jullie surften massaal naar deze caloriearme mandarijn pompoen pudding cheesecake. Ik denk dat jullie zo enthousiast waren door de macro’s haha! Slechts 48,5 kcal per stuk is natuurlijk enorm weinig!

Caloriearme mandarijn pompoen pudding cheesecake

Dat was 2016…

Wauw, als je dan terug kijkt is het jaar aan de ene kant voorbij gevlogen, maar lijken de dingen in het begin van het jaar zijn gebeurd nu echt mijlenver weg! Apart hè? Maar het blijft wel leuk (en soms wat minder) om via deze blogs even terug te kijken of afgelopen jaar. Heb jij dat ook al gedaan? Heb je geen blog, kijk dan eens terug door je foto’s op je telefoon, Facebook posts of Instagram posts… Je zal weer dingen herinneren die je misschien al compleet vergeten was! Mooi om even bij stil te staan, maar uiteindelijk is het allerbelangrijkste om in het hier en nu te leven. Dat is wel één ding wat ik heb geleerd dit jaar. Leven in het hier en nu is makkelijker gezegd dan gedaan, maar wel iets wat je kan leren! Daar ben ik dan ook hard mee bezig en hopelijk zal 2017 mij dat nog meer gaan brengen.

Om niet heel veel woorden meer vuil te maken wil ik alleen nog even zeggen dat ik hoop dat 2017 – zowel voor jullie als voor mijzelf – een heel mooi jaar gaat worden! Met heel veel liefde, vrienden, familie, passie, avonturen, genietmomentjes, gezondheid, ontspanning, dromen en natuurlijk lekker eten!

Heel veel plezier en een spetterend uiteinde gewenst!

 

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

2 gedachten over “HealthiNut’s Jaaroverzicht 2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *