Polar a360 review

Activity trackers worden steeds populairder. Niet gek ook want wij krijgen door alle technologie steeds vaker banen waarbij wij de hele dag op onze kont zitten, terwijl wij er steeds meer achter komen dat beweging juist zo goed voor ons is! Ik testte de Polar A360 voor jullie uit én mag er een weggeven!! 😀

Polar A360 Review

De Polar A360 is niet de eerste activity tracker die ik heb gehad. Hiervoor gebruikte ik namelijk de Fitbit Charge HR en zal deze trackers dan ook af en toe met elkaar vergelijken. Maar laten we eerst eens kijken naar de Polar A360. Wat kan deze activity tracker eigenlijk allemaal?

 • Smart Coaching: hieronder vallen alle functies die je als het ware coachen. De Polar A360 kan je dagelijks, wekelijks of maandelijks feedback geven over hoe je activiteiten je gezondheid hebben verbeterd. Ook geeft de Polar tips over welke activiteiten je nog kan doen om je bewegingsdoel te halen. Daarnaast kan je een fitnesstest doen die op basis van je hartslag, hartslagvariabiliteit en achtergrondinformatie kijkt of je vooruitgang boekt. Er staan verschillende sportprofielen in die je feedback geven die specifiek op jouw sport gericht is (zoals bijvoorbeeld, hardlopen, wandelen, groepslessen of krachttraining).
 • Hartslagmeter via de pols: tijdens je training van de Polar A360 je hartslag volgen om zo feedback en statistieken te geven.
 • 24/7 activiteitsmeting: je activiteit wordt continue gevolgd en hierdoor kan je ook tips krijgen om je doelen te behalen.
 • Smart notifications met trilsignaal: oproepen van je telefoon kan je ook op het schermpje van je Polar binnenkrijgen. Ook krijg je een (tril)signaal op je schermpje als je te lang stil hebt gezeten.
 • Snelheid en afstand: als je bijvoorbeeld gaat hardlopen of wandelen kunnen je snelheid en afstand gemeten worden aan de hand van je polsbewegingen.
 • Stappen en afstand: alle stappen die je gedurende de dag maakt worden geregistreerd.
 • Smart calories: de Polar A360 kan je aan de hand van je persoonlijke gegevens én je bewegingsactiviteiten en hartslagtrainingen laten zien hoeveel calorieën je (ongeveer) verbrand hebt.
 • Slaap: registreer hoe lang je slaapt en hoe kwalitatief je slaap is.
 • Waterdicht: je kan de Polar A360 gewoon onder water gebruiken.

Dit zijn in het kort de belangrijkste functies van de Polar A360 zoals je die ook op hun site kan lezen. Maar een blog zou een blog niet zijn als ik hier niet iets aan toe zou voegen. Daarom wil ik graag op een rijtje zetten wat ik het aller fijnste (of juist niet) vond aan de Polar A360. Waarvoor gebruikte ik hem nou echt? En welke voordelen (of nadelen) haalde ik eruit?

 

polar a360 review

 

Polar A360 Mijn Ervaring

 • Design: ik vond hem erg mooi om mijn pols heen zitten. Door het elastische bandje sluit het goed aan. Ik heb erg kleine polsen en daardoor passen horloges niet altijd. Zo vond ik de Fitbit in de kleinste maat nog té los zitten. Je kan verschillende kleuren bandjes kopen in het wit, zwart, roze, blauw en groen. Zelf droog ik de witte en dit stond bij vrijwel elk outfit 😉 Het horloge sluit erg makkelijk met een klipsysteem. Ik moet wel zeggen dat het een paar keer is voorgekomen dat ik per ongeluk de sluiting los stootte waardoor hij half om mijn pols hing. Gelukkig kwam ik erachter, maar pas dus op dat je hem niet verliest.
 • Calorieverbruik: erg handig en het geeft een enorm inzicht. Vooral als je nog nooit een activity tracker hebt gehad zul je soms versteld staan. Zo kwam ik er dus achter dat ik soms meer calorieën verbrand op een dagje dat ik niet ga trainen maar wel ga winkelen dan op een dag dat ik op kantoor zit en wel ga trainen. Zo zie je maar weer dat beweging echt goed voor je is én voor het aantal calorieën dat je verbrandt. Door dit inzicht ben ik veel meer gaan bewegen en lopen. Als ik een dagje thuis werk (en dus echt amper van mijn plek af kom) ga ik ‘s ochtends bijvoorbeeld eerst 20 minuten wandelen. De Polar A360 heeft er op deze manier dus echt voor gezorgd dat ik een stuk actiever ben geworden. Daarnaast mocht je je calorieën tracken met bijvoorbeeld Myfitnesspal geeft het je een goed inzicht in wat je nou verbruikt, zodat je wat je op een dag eet daarop kan aanpassen.
 • Notificaties: om nog even in te haken op het actiever worden.. Daar hebben ook de smart notificaties bij geholpen. Als ik te lang niet beweeg en stil zit op mijn stoel dan geeft de Polar een kleine trilling en komt er op het scherm te staan dat je even moet bewegen. Als het lukt (en ik bijvoorbeeld niet in de auto zit) sta ik dan ook echt op om wat drinken te halen bijvoorbeeld. Het is algemeen bekend dat het niet goed is voor je lijf om te lang stil te zitten en deze functie helpt hier dus een handje bij.
 • Training: ook bij mijn training heeft de Polar A360 ervoor gezorgd dat ik iets anders ben gaan trainen. Om iets specifieker te zijn: minder lullen, minder op mijn telefoon en meer trainen! Wanneer ik namelijk aan het krachttrainen ben laat de Polar zien in welke hartslagzone je zit. Als ik te veel treuzel, klets of op mijn telefoon zit dan gaat mijn hartslag niet echt flink omhoog, waardoor ik nog onder de ideale vetverbrandingszone zit. Het liefst zit ik hier natuurlijk wel in en door de activity tracker ben ik erachter gekomen dat ik dit bereik door vooral niet te lang te rusten tussen setjes en lekker achter elkaar door te gaan. Ook met het calorieverbruik aan het einde van de training kon ik het verschil zien tussen rustig aan doen of lekker actief achter elkaar bezig zijn. Helaas kan ik door een knieblessure niet echt aan cardio doen, maar toch heeft de tracker ervoor gezorgd dat ik aan het einde van mijn training nog even actief wil zijn en die hartslag omhoog wil gooien. Hierdoor verbrand je meer calorieën (en dat betekent natuurlijk meer eten ;)) en het is goed voor je conditie en je hart! Voordat ik de Polar gebruikte was ik meer een luie krachtsporter, maar tegenwoordig probeer ik dus een stuk actiever te zijn en verbrand ik dus ook meer calorieën.
 • Hartslagmeter: over training gesproken.. Omdat ik de hartslagmeter voor om je middel erbij kreeg heb ik die altijd gebruikt. Deze is iets accurater dan de hartslagmeter die om je pols heen zit naar mijn mening. Ik zou dus ook aanraden om deze hartslagmeter erbij te kopen als je budget het toe laat en je de Polar veel voor het sporten wilt gaan gebruiken. Desalniettemin werkt de ingebouwde hartslagmeter ook naar behoren (en veel beter dan de ingebouwde hartslagmeter van de Fitbit Charge HR).
 • Slaap: eerlijk gezegd heb ik deze functie niet veel gebruikt of naar gekeken en kan er dus ook niet heel veel over zeggen.
 • Klein nadeel: ook al heeft de Polar A360 flink veel voordelen, ik ondervond ook een klein nadeel. Het kan namelijk een beetje obsessief worden. Aangespoord worden om actiever te zijn is natuurlijk goed, maar het moet niet gaan betekenen dat je in de stress schiet als je eens een dagje niet zo actief kan zijn. Ook vond ik het soms vervelend om te zien hoe weinig calorieën ik op zo’n dag had verbruikt, terwijl ik wist dat ik er bijvoorbeeld wel heel veel had gegeten. Hier moet je wel mee om kunnen gaan want het moet natuurlijk een toevoeging zijn en geen reden tot stress.
 • Prijskaartje: Met een prijs van €199,- is dit niet de goedkoopste activity tracker. Vind ik het dit bedrag waard? Eerlijk is eerlijk ik vind het aan de hoge kant, maar als ik moet kiezen: “ja” ik vind het dit bedrag waard!

Polar a360 review

Zelf heb ik hem nu niet meer continue om omdat ik er niet altijd zo mee bezig wil zijn en ik net een nieuw mooi horloge heb gekregen. Maar het mooie is dat ik wél alle inzichten heb gekregen. Ik weet nu dat wanneer ik veel beweeg ik meer calorieën verbrand en daardoor wandel ik nog steeds ‘s ochtends vaak 20 minuutjes voordat ik naar mijn werk ga. Ook gebruik ik hem nog tijdens mijn training om ervoor te zorgen dat ik in de juiste hartslagzone blijf. Heel af en toe als ik er geen zin in heb laat ik hem ook gewoon af hoor. Toch denk ik dat ik hem over een tijdje weer wel eventjes ga dragen om weer even wat bewuster te worden van mijn beweging en activiteiten. Je kan er dus voor kiezen om hem altijd te dragen (daar is hij mooi genoeg voor), om hem kortere periodes te gebruiken om de inzichten te krijgen of dat je hem alleen tijdens de training draagt.

Polar A360 Conclusie

De Polar A360 is echt een top activity tracker! Hij staat mooi, je kan er veel mee en het geeft je gewoon erg veel inzichten. Ik heb een kantoorbaan en zit veel in de auto waardoor ik nou eenmaal een niet heel actieve dagbesteding heb naast mijn trainingen. Daardoor kon ik zeker wel een motivatie en coach gebruiken om iets meer beweging te krijgen. Ik ben er ook echt actiever van geworden en dat is alleen maar goed toch? Ik kan de Polar A360 echt aan iedereen aanraden die inzichten wil krijgen in zijn beweging, calorieverbruik, trainingen en wellicht een steuntje in de rug nodig heeft om iets actiever te worden!

 

polar a360 review

 

WINNEN!

Maar dan nu het aller aller leukste… Ik mag één Polar A360 activity tracker t.w.v. €199,90 weggeven! 😀 Hoe doe je mee?

 1. Volg @polarglobal / Polar en @healthinut / Healthinut op Instagram en/of Facebook
 2. Deel de post op Instagram en/of Facebook*
 3. Tag @healthinut in de post, gebruik de hashtag #healthinutpolarA360 en laat weten waarom jij wilt winnen!**

* Like en deel je de post op Instagram én Facebook dan maak je twee keer kans! Meer dan twee keer delen heeft geen zin, je mag per kanaal één keer meedoen.

** Zet je profiel op openbaar, anders kan ik je post niet terugvinden.

Ik zal de winnaar over een week (dus op maandag 18 juli) bekend maken!

Succes 😉

 

 

 

Myprotein

 

Liefs, Milou

 

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

 

polar a360 review
Ik dacht, waarom kies ik niet een mooie auto uit bij deze witte Polar A360 😉

9 gedachten over “WIN: Polar A360 Activity Tracker (& review)”

 • Ik ga eens even een nachtje slapen en dromen over de Polar A360… dan heb ik morgen hopelijk een goed verhaal om online te zetten… Maaruhhhh… op je telefoon moet je niet zitten !! Mijn telefoon blijft voortaan gewoon in de kluis tijdens het sporten! Veel meer focus op m’n training, geen berichten waardoor ik afgeleid word. En zo’n mp3 is ook veel hanteerbaarder qua ‘wegstoppen’. Alleen af en toe wat muziek updaten, maar daar heb jij dan weer je privé dj voor !!! #beetjeoldscool #nietsmismee #eensffoffline

  • Heb je helemaal gelijk in! Je sport zo veel fijner en beter zonder telefoon 🙂 En idd, ik hoef gelukkig niet meer naar de nieuwste muziek op zoek 😛 #altijdhandigzondjalsvriend

 • Waah wat een onwijs toffe winactie! Lijkt me een geweldig ding! Vooral het coachen.. kan me voorstellen dat je inderdaad een beetje obsessed kan raken! Ik ga lekker slapen en morgen eens een kansje wagen!

 • Deze is heel gaaf! Ik loop inmiddels ruim een jaar met een Fitbit, maar die is inderdaad niet altijd even nauwkeurig. Hij is m’n hartslag regelmatig even kwijt en de stappenteller is ook niet erg nauwkeurig. Tijdens het paardrijden tellen de stappen door en zelfs als ik op de racefiets telt hij stappen. Ook klopt het aantal trappen niet.
  Ik ben heel benieuwd naar deze Polar. Dat hij waterdicht is vind ik een heel groot voordeel en hij is ook mooier om te zien dan de Fitbit.
  Ik ga heel hard duimen! 🙂

  • Ik denk eerlijk gezegd dat de Polar ook tijdens het fietsen en paardrijden stappen zou tellen hoor. Maar in principe is dit ook beweging toch? Dus in het totaal plaatje van “hoeveel beweging krijg je” zou ik het juist fijn vinden dat dit wordt meegeteld.
   Maar inderdaad is hij waterdicht en zit een stuk mooier om de pols! Succes 😉
   Liefs, Milou

 • Wow, wat een geweldig ding is dit! Zou een superhulp zijn tijdens het wandelen, fietsen én slapen 🙂 Ben wel benieuwd of ik genoeg uitrust ‘s nachts. Een notificatie om meer te bewegen tijdens een lange kantoordag is ook heel goed voor mij, net als het calorieverbruik wat gemeten wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *