bounty taart recept

Onrustig liep ik op een zaterdag ochtend door het huis.. Ik heb al in geen tijden meer iets lekkers gebakken/gemaakt, dacht ik. Ik heb zo’n zin om te experimenteren, maar wat zou ik dan kunnen maken? Aaaahh, een bounty taart recept! 

bounty taart recept

Ik lunchte namelijk laatst bij By Lima in Haarlem. Overigens echt een heel leuk tentje. Binnen stonden de (gezonde en verantwoorde) taarten en snacks mooi uitgestald in een vitrine. Ik kon toch niet weggaan zonder daar iets van te proeven? Maar aangezien ik al vol zat van mijn lunch besloot ik een taartje mee naar huis te nemen. Daar kan ik mijn vriend namelijk ook altijd blij mee maken. En zo ging ik naar huis met deze bounty taart:

 

bounty taart recept

Het was heerlijk!!! Het bestond uit drie lagen. In de eerste laag proefde ik noten en dadels. De tweede laag was de kokoslaag. Bij By Lima werd me al verteld dat er ook avocado in zat, dus dat moet vast in de derde laag hebben gezeten. Verder proefde ik ook nog banaan en natuurlijk cacao. Dit moet toch enigszins “na te maken” zijn? Met alle credits voor de chef van By Lima natuurlijk!

Dus dook ik de keuken in…En maakte dit bounty taart recept. Dit soort ingrediënten heb ik eigenlijk altijd wel in huis. Grote kans dat jij dat ook hebt! Daarnaast lijkt het veel werk, maar de taart is in één keer te maken dus je hoeft niet te wachten totdat de verschillende lagen stijf zijn. Kwestie van alles in de keukenmachine doen, mixen, in de springvorm doen en dat voor 3 lagen 😉

bounty taart recept

Ik gebruikte een kleine springvorm van 18-20 cm. Mocht je nou een grotere springvorm van bijvoorbeeld 24 cm hebben? Op deze website staat heel goed uitgelegd hoe je de hoeveelheid van de ingrediënten kan omrekenen!

Laat je het me weten als je deze bounty taart ook maakt? Tag mij dan met @Healthinut. De mooiste foto’s zal ik delen op mijn social media kanalen! 🙂

 

bounty taart recept

 

Ingrediënten – Bounty Taart Recept (springvorm van 18-20 cm):

Laag 1:

 • 170 gram noten (ik gebruikte zelf 85 gram cashewnoten en 85 gram gemengde noten)
 • 8 gram kokosolie (ontgeurd of niet)
 • 50 gram (medjoul)dadels
 • 8 gram cacao
 • snuf zout

Laag 2:

 • 85 gram gemalen kokos
 • 50 gram (medjoul)dadels
 • 4 gram kokosolie (ontgeurd of niet)

Laag 3:

 • 1 rijpe banaan
 • 0,5 avocado
 • 40 gram cacao
 • 4 gram kokosolie (ontgeurd of niet)

Topping:

 • gemalen kokos

bounty taart recept

 

Bereiding – Bounty Taart Recept:

 1. Ontpit de dadels en week 15 minuten in kokend water.
 2. Bekleed de springvorm op de bodem met bakpapier. Vet de zijkanten in met kokosolie.
 3. Voor de laag 1 meng 100 gram van de noten in een keukenmachine totdat het hele kleine stukjes zijn. Voeg dan de kokosolie, dadels, cacao en snuf zout toe en mix totdat je een kleverige substantie krijgt. Voeg daarna de rest van de noten toe en mix nog even kort. Zo krijg je ook wat grovere stukjes noot in de onderste laag. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk aan met de achterkant van een natte lepel.
 4. Voor laag 2 kan je alles tegelijk (gemalen kokos, dadels en kokosolie) in de keukenmachine doen. Zodra de dadels helemaal klein zijn kan je de tweede laag in de springvorm scheppen en ook dit aandrukken met de achterkant van een natte lepel.
 5. Voor de laag 3 voeg ook alle ingrediënten (banaan, avocado, cacao poeder en kokosolie) tegelijk toe aan de keukenmachine en mix totdat een glad beslag ontstaat. Voeg toe aan de springvorm en verdeel goed. Strooi er op het laatst nog wat gemalen kokos overheen.
 6. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Het kan ook in de vriezer, maar laat het dan wel eerst ontdooien voordat je de taart serveert.
 7. Als laatste: smullen maar!

 

bounty taart recept

 

Macro’s – Bounty Taart (per stuk, totaal 8 stukken):

 • 215 kcal
 • 15 koolhydraten
 • 16 vet
 • 4 eiwit

 

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze bounty taart vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! 

 

 

Myprotein

Liefs, Milou

 

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

 

bounty taart recept

 

bounty taart recept

 

bounty taart recept

 

bounty taart recept

 

 

 

 

5 gedachten over “Bounty Taart Recept”

 • Hallo Milou,
  Door al die lekkere receptjes op instagram raakte ik geïnspireerd om ook bewuster te gaan eten.. Daarom besloot ik om mee te doen met de veganchallenge, maar vind het best lastig.. Krijg ik alle voedingstoffen wel binnen.. Heb je misschien wat tips voor mij? Ook qua boodschappen? En voor een kindje op het kinderdagverblijf ben ik op zoek naar een lactosevrije verjaardagstaart voor hem.. Hij wordt 4 en wil ook graag een taart voor zijn verjaardag.. Bij onze bakkers hebben ze alleen 1 soort gebakje wat ook nog eens in de vriezer staat.. Heb met moeder afgesproken om met haar op zoek te gaan naar een recept.. Wat zou jij aanraden?
  Liefs Janita Visser

  • Hoi Janita,
   Wat goed dat je bewuster gaat eten. Ik ben zelf alleen geen expert m.b.t. het veganisme, want ik eet zelf wel gewoon dierlijke producten. Wellicht kan je op de website van The Green Happiness (http://thegreenhappiness.com) of Lisa Goes Vegan (https://lisagoesvegan.com) kijken? Zij weten er heel veel van! En wat betreft taart, deze bounty taart zou een lactosevrije taart zijn. Verder zou je ook kunnen googelen op lactosevrije taarten, want ik heb er niet heel veel op mijn blog staan.
   Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *