Cloud bread met kaas en rozemarijn

Cloud bread? Ja idd, wolkjesbrood! Het schijnt een hype te zijn in America, maar ik had er nog nooit van gehoord. Totdat ik ze bij Daisy van I Love Health voorbij zag komen… Eiwitrijke broodjes met héél weinig kcal per stuk. Klinkt goed toch? En toen ik het woord Hüttenkäse voorbij zag komen (met recht te zeggen één van mijn verslavingen :P) was ik verkocht. Dit moest ik ook maar eens gaan maken! Niet de standaard versie van de cloud bread, ik moest er natuurlijk weer een draai aan geven!

Cloud bread met kaas en rozemarijn

Daarnaast probeer ik tegenwoordig om alle tussendoortjes uit zo min mogelijk koolhydraten te laten bestaan om mijn bloedsuikerspiegel stabiel te houden en mijn insulinegevoeligheid optimaal te maken. Maar om nou iedere dag kwark met noten of gekookte eieren als tussendoortje te eten vind ik nou ook zo…. Boring! Dus dit is dan ook voor mij een perfecte snack! Mega laag in koolhydraten en rijk aan eiwitten en vetten! Score!

Nou lees snel mijn recept voor cloud bread met kaas en rozemarijn. Je kan hiermee natuurlijk eindeloos variëren. Van hartig naar zelfs zoet! Ga zelf eens aan de slag en laat me weten waar jij mee komt! Wat ik wel weet… Ik ga zelf snel weer de keuken in om hier een andere variatie op te bedenken 🙂 Maar nu eerst: de cloud bread met kaas en rozemarijn 🙂

Cloud bread met kaas en rozemarijn

Ingrediënten Cloud Bread Met Kaas En Rozemarijn (12 stuks):

 • 3 eieren
 • 80 gram Hüttenkäse
 • 35 gram geraspte oude kaas
 • 1 tl. rozemarijn
 • 0,5 tl. zout
 • 0,25 tl. (wijnsteen)bakpoeder

Cloud bread met kaas en rozemarijn

Bereiding Cloud Bread Met Kaas En Rozemarijn:

 1. Verwarm de oven voor op 150 graden en leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
 2. Splits de eieren en klop het eiwit samen met het bakpoeder helemaal stijf (totdat je de kom op zijn kop kan houden). Dit gaat het beste met een elektrische klopper of keukenmachine met klopper.
 3. Klop met een garde het eigeel met de Hüttenkäse. Voeg dan 25 gram geraspte oude kaas, rozemarijn en zout toe.
 4. Schep heel voorzichtig de twee mixen door elkaar heen. Je wilt niet dat de lucht eruit gaat.
 5. Schep dan ongeveer 12 bolletjes op de bakplaat en pas op dat ze niet te dicht op elkaar liggen.
 6. Sprenkel de overige 10 gram geraspte oude kaas erover heen en stop de bakplaat ongeveer 15-20 minuten in de oven.
 7. Even laten afkoelen en smullen maar!

 

Macro’s Cloud Bread Met Kaas En Rozemarijn (per broodje):

 • 35 kcal
 • 0 koolhydraten
 • 2 vet
 • 3 eiwit

 

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze cloud bread met kaas en rozemarijn vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! Liefs, Milou

Cloud bread met kaas en rozemarijn

5 gedachten over “Cloud Bread Met Kaas En Rozemarijn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *