Milou wat wil je nu echt

 

Tja Milou… Wat wil je nu? Wat is je doel? Soms is dat eigenlik nog best lastig te bepalen. En dan. Dan moet je écht naar jezelf gaan luisteren… Want wat is het dat ik echt wil? Ik schrijf in al mijn posts wel dat ik als doel heb om droger te worden. Daar doe ik nu ook mijn uiterste best voor en volg ik braaf (met hier en daar een uitzondering) het voedingsschema van Health Advies Breda. Toch knaagt er iedere keer een stemmetje diep in mij die zegt: ”maar eigenlijk wil ik dit helemaal niet meer. Eigenlijk wil ik.. ‘balans’.”

 

Droogtrainen

Zoals ik al zei doe ik mijn uiterste best om droger te worden. Want ja, na mijn bulk van een half jaar en +7 kg ben ik niet meer zo strak als afgelopen zomer. Het bereikte zijn top zo’n 2 maanden geleden toen ik me gewoon niet meer fijn voelde in mijn eigen lijf. Toen heb ik besloten om van ”bulken” over te gaan op ”cutten” en weer wat droger te trainen. Het gaat erg langzaam en moet flink omlaag met mijn kcal om resultaat te zien. Na zo’n 2 maanden begin ik me eindelijk weer fijn te voelen. Ik kijk in de spiegel en denk ”yes dat mag er best zijn!”. Ik ben niet heel droog, heb rondingen en ben gespierd en sterk. Op mijn pijnlijke knieën na is mijn lijf gewoon fit. Maar toch zit ik mijzelf te pushen met een voedingsschema van inmiddels gemiddeld 1500 kcal per dag. Maar waarom?

 

Balans

Want eigenlijk is er iedere keer dat stemmetje… Dat stemmetje dat zegt: wil je dit nog wel? Wil je nog wel zo gecontroleerd met je voeding om gaan? Obsessief wil ik het nu niet meer noemen, gelukkig heb ik die fase achter mij gelaten. Toch is het erg gecontroleerd. Ik eet nu even niet meer mee op mijn werk met de georganiseerde lunch tijdens de salesmeeting. Ik loop langs alle heerlijk ruikende kraampjes op het bevrijdingsfestival. Wanneer ik word uitgenodigd om te komen barbecuen eet ik liever eerst thuis en kom daarna voor een drankje. Ik weet dat dit nodig is om droger te worden. Maar steeds meer vraag ik me af of de voordelen van het droger worden nog wel afwegen tegen wat ik er voor moet laten. 20 kg afvallen.. Droogtrainen.. Bulken.. Been there done that.. Vorig jaar zomer was ik best droog, maar haalde ik daar de voldoening uit die ik had gehoopt/verwacht? Als ik goed denk…. Zou het best wel eens kunnen dat ik me nu zelfs fijner voel dan vorige jaar! Dat ik meer tevreden ben. Dat ik meer liefde voor mijn lijf heb. En dat voelt fijn!

 

Een beslissing nemen

Omdat het natuurlijk nóg lastiger wordt om af te vallen als je niet 100% gemotiveerd bent moet ik een beslissing nemen. Want Milou… Wat wil je nou eigenlijk echt?? Ik ga nu wel gewoon mijn pre-Italië plan af te maken. En dat is: nu 3 weken (wanneer dit stukje online komt zijn dat er nog maar 1,5) op die 1500 kcal. Doordeweeks via het voedingsschema, in het weekend volgens IIFYM. Wat dus best lastig is want ehhh #teamalwayshungry! Dan heb ik nog anderhalve week totdat ik naar Pizza en Pastaland ga 😉 Die anderhalve week wil ik gebruiken voor een soort van mini reverse-diet. Iedere paar dagen iets meer gaan eten, zodat ik in Italië lekker kan genieten zonder dat mijn lijf ineens schrikt van al het voedsel wat ik naar binnen werk. En daarna? Ik denk dat een vakantie een perfecte tussenstap kan zijn om van een voedingsschema/calorieën tracken over te gaan op intuïtief eten. Je doet dat tijdens de vakantie namelijk ook. Dat is dus het plan voor nu… Nog eventjes het droogtrainen als doel, maar waarschijnlijk dat ik na mijn vakantie toe ga geven aan mijn innerlijke stemmetje. En die zegt toch echt: balans 🙂

 

Myprotein

 

Liefs, Milou

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

3 gedachten over “Milou, wat wil je nu echt?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *