Bestand 15-12-15 19 05 53

 

Twee weken geleden vertelde ik dat ik een week rust ging houden. Waarom? Omdat mijn rug me niet goed zal én ik het gewoon een goed idee vond om eens al mijn spieren wat rust te geven. Een week gehele rust vond ik nét iets te veel van het goede 😉 dus dook ik wel een paar keer de sportschool in voor wat cardio. Na precies 7 dagen rust kon ik weer die gym in om te knallen tijdens een leg day met mijn vriend Joost en een maatje Sjoerd. Het weekje rust had me goed gedaan, maar vond het heerlijk om weer in de sportschool te staan! Wat een uitlaatklep is dat zeg….

Voor mijn rug ben ik toen naar de fysio gegaan. Wat was/is het? Een knoop in de spier achter mijn rechter schouder blad. Er zit daar aardig wat vast, maar met een aantal fysio bezoekjes, massages van mijn vriend, foamrollen en wat rollen over een golfbal moet dat goed komen. En ik was errug blij om te horen dat ik gewoon kan doortrainen! Het is juist goed om het in beweging te houden zei de fysio en er kan niets kapot gaan. Goed zo.

Maargoed, nu komt het!! Vorig jaar heb ik haar al menig bezoekjes gebracht voor mijn zere knieën. We zijn er toen nooit echt uitgekomen en nog steeds (een jaar later) zijn ze nog erg gevoelig na een benentraining of wandeling en hardlopen doe ik al helemaal niet meer. Dus toen ik weer bij haar kwam voor mijn rug, vroeg ze meteen naar mijn knieën. Wat bleek na een kort onderzoekje, er zat vocht in mijn rechter knie! Terwijl ik er al lang niet meer zo bij stil stond eigenijk. Niet zo goed dus. Wel had ze een nieuw apparaatje waar ze erg enthousiast over was. De shockwave. Dit wordt op je knieën gezet en geeft zeg maar heel snel klappen op je pees (geloof ik). Erg gevoelig en de dagen daarna kwam de pijn weer helemaal op. Maar dat hoorde erbij! Na de twee dagen rust die ik moest houden na de shockwave ben ik natuurlijk meteen weer de sportschool ingedoken en knalde die leg day met Joost en Sjoerd eruit (die stond namelijk al gepland). Al tikte ik nét niet die 48 rust na de shockwave aan, ik dacht dat het wel kon. Mijn knieën waren wel wat gevoelig, maar wilde niet halverwege de training opgeven nét nu ik weer na een week rust zo lekker bezig was.

Vandaag kwam ik weer bij de fysio en is het vocht erger geworden én zit er nu ook vocht in mijn linkerknie. Zowel de fysio als de stagiaire kregen rimpels in hun voorhoofd. Nou Milou, je moet nu wel eventjes rust houden voor je benen hoor en ze even niet meer trainen. Eventjes? Vroeg ik. Nou dat valt dan nog wel mee… Dacht ik. Nou, normaal gesproken staat hier 6 weken rust voor. 6 WEKEN?!?! ARGHHHHHHH!!!! Dat is voor mij niet EVENTJES, maar heel LANG!!!! Je mag wel fietsen en lichtjes de leg press doen. Max 40-50 kilo. Ja, daar heb ik wat aan :/ En mag ik dan wel iets voor mijn hamstrings doen, zoals de leg curl? Ik dacht daar belast je je knieën toch niet zo mee… Nee dat mocht niet. Ook de hip trust voor mijn billetjes is een no-go!

Dus…. 6 Weken rust voor mijn benen…. Tja, er zit niets anders op dan dit te accepteren. Ik moet wel toegeven dat ik echt ENORM baal! Nét nu ik zo fijn die gains aan het maken ben en ik eindelijk – zo goed als – heb geaccepteerd dat die weegschaal weer omhoog aan het gaan is. Ook deze periode met zo veel lekkers en etentjes was eigenlijk zo erg nog niet… Zo lang als ik kan knallen in de gym komen daar in ieder geval heerlijke gains van! Maar goed, dat kan dus niet voor mijn benen/billen. Ik baal, maar ik accepteer het. Weet je… Er zijn natuurlijk ergere dingen die je kunnen overkomen en ik ben niet mega ziek ofzo. Gelukkig maar! Wel vertelde ik mijn vriend vandaag toen hij me bij m’n kont pakte.. Nou geniet er nog maar eventjes van schatje, voordat je weet is tie weer weg 😛 hahaha. Maarrrrr, ik mag gelukkig mijn bovenlijf nog wel trainen én wat cardio doen. En ik ga gewoon proberen net zo veel te genieten van deze maand (en het eten) als ik van plan was… Dan moet er maar wat meer cardio gedaan worden 😉 Dus er is nog niet helemaal een man over boord! Slechts een beentje, of twee dan…

Eén gedachte over “Help… Ik moet wéér rust houden… Alleen nu wat langer…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *