Mylogenics

 

Een knieblessure. Al 6 maanden lang iedere dag zeurende knieën, niet te lang kunnen lopen, mijn benen niet kunnen trainen en al helemaal niet kunnen hardlopen. Hoe staat het er nu mee? En wellicht heb ik nu wél iets ontdekt wat mij kan helpen! 

 

Wat is er ook alweer precies aan de hand?

Om eerlijk te zijn loop ik hier al bijna 2 jaar mee vanaf dat ik mijn halve marathon moest annuleren vanwege de pijn. Alleen is het de afgelopen 6 maanden (nadat mijn (oude) fysio een shockwave op mijn knieën zette) erger geworden. Dit heeft ertoe geleidt dat ik dus al die tijd al mijn benen niet heb kunnen trainen en ook geen cardio/hardlopen heb kunnen doen. In deze blog vertelde ik nog dat ik 6 weekjes rust moest houden. Die 6 weken zijn dus 6 maanden geworden. Frustrerend? Ja, enorm. NIET. LEUK.

Kort samengevat heb ik het “patello femoraal pijnsyndroom” wat erop neerkomt dat mijn knieschijf niet recht in zijn gootje loopt. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat mijn bovenbeenspieren aan de buitenkant harder trekken dan die aan de binnenkant. Daardoor gaat mijn knieschijf dus irriteren bij overbelasting. Voornamelijk onder mijn knieschijf heb ik last. Met rust, specifieke oefeningen van de fysio en een beetje fietsen wordt het niet beter. Ik kan de oefeningen namelijk niet uitbouwen omdat de pijn niet weg gaat. Ook niet nu ik erop let mijn benen niet te overstrekken, na het dragen van steunzolen én na twee dry needling behandelingen gehad te hebben. Twee fysio’s, een manueel therapeut, meerdere bezoekjes aan de sportarts in het ziekenhuis later is het nog steeds hetzelfde als 6 maanden geleden. ZUCHT.

 

Bestand-15-12-15-19-05-53-1024x1024

 

Mylogenics

Maar er is misschien iets dat wél kan helpen: mylogenics! Mylo-wat? Ja ik had er ook nog nooit van gehoord… Maar ik kreeg van meerdere kanten de tip om hier eens naar te kijken (vooral van volgers: dus thanks!), want het had hun langdurige blessure ook kunnen verhelpen. Stomtoevallig kom ik bij de website van Fitsmart Personal Training van personal trainer Mart uit. Ik volg hem al langer op Instagram, hij komt ook uit de buurt van Nijmegen en voor mij viel even alles op zijn plaats. Meteen stuurde ik hem een mailtje met mijn uitleg en de vraag of hij dacht mij te kunnen helpen. Het antwoord: “Ik kan je zeer waarschijnlijk goed helpen“. YES! Een dag later zaten we rond de tafel en besloot ik mij door hem te laten behandelen.

Ik hoop dus héél erg dat dit gaat helpen, dat kan je waarschijnlijk wel begrijpen. Ik zal jullie dan ook zeker op de hoogte houden van het proces. In mijn volgende blog laat ik Mart aan het woord om even precies uit te leggen wat het precies inhoudt. Dat kan hij vast een stuk beter dan ik! Ook heb ik dan mijn eerste behandelingen gehad… En ik hoorde dat het flink pijn kan doen… Ben dus om meerdere reden zeer benieuwd…..

Hebben jullie hier ervaring mee?

 

Myprotein

Liefs, Milou

 

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

 

 

8 gedachten over “Update Knieblessure én Nieuwe Behandelmethode!”

 • Ben benieuwd! Ik volg op insta worldwideoverload, dus had wel al gehoord van mylogenics… kwam er terecht toen ik info zocht over personal hormonal profiling… vind ik ook nog steeds interessant! Hopelijk boek je snel vooruitgang! Ik lees het wel weer! Doeiiiiii

  • Ja ik hoop het ook, dank je! Net mijn tweede behandeling gehad en man man man wat doet dat pijn haha! Dus hoop nu eeeecht dat het gaat helpen 😛 En personal hormonal profiling is zeker interessant. Las gisteren ook weer een artikel over een onderzoek dat bewijst dat mensen met hetdezelfde dieet heel anders kunnen reageren qua bloedsuikerspiegel en dus ook qua afvallen… Zo zie je maar weer: doe wat goed voelt voor jou! Al is dat soms makkelijker gezegd dan ondervonden, haha. Liefs!

 • Yes, wat ben ik blij dat ik dit lees. Ik heb precies het zelfde probleem met mn knieën en ga nu opzoek of dit ook wordt gedaan in de buurt van Groningen! Heb je eventueel nog tips?

  Liefs

  • Hoi Carlijn,
   Heb je ook een pateel femoraal pijnsyndroom? Vervelend he. Tips heb ik verder niet. Wel zou het goed moeten werken, maar heb ik wat minder geluk. Na drie behandelingen is het nog steeds niets verbeterd. Maar dat kan heel goed aan mijn situatie liggen hoor, want Mart heeft meerdere mensen gehad met dezelfde klachten als ik die hij wél heel snel heeft kunnen helpen.
   Hoop dat het jou gaat helpen!
   Liefs, Milou

 • Vervelend, maar het komt me wel bekend voor. Inmiddels zo goed als pijnvrij door te trainen. Spiere versterken. Ze hebben wel m’n knie weer ‘rechtgezet’. Het duurt enorm lang ( jaren), maar dan kom je er wel langzaam van af. Wat voeding ermee doet weet ik niet, maar ik eet geen vlees, weinig brood en weinig zuivelproducten. Voel me goed, maar je moet het persoonlijk uitzoeken.
  Succes!

  • Hoi Fanny,
   Bedankt voor je berichtje. Heb jij ook het patella femoraal syndroom? Ik heb ongeveer een jaar lang therapie gehad, maar dat heeft niets geholpen. Nu 6 weken complete rust en dat helpt ook niet. In principe deed ik altijd heel veel been oefeningen, voordat ik deze blessure kreeg. Dus dat mijn beenspieren niet sterk genoeg zouden zijn vond ik altijd vreemd. Maar nu complete rust ook niet werkt, wil ik misschien toch weer lichtjes mijn benen gaan trainen met lichaamsgewicht om toch de spieren weer sterker te maken. Het is en blijft erg lastig. Maar nu met rust ook pijn en dan verkies ik liever pijn en wat actiever zijn haha. (Al moet ik dit aankomende week nog met mijn sportarts gaan bespreken…)
   Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *