wat is mylogenics

wat is mylogenics
Een paar weekjes geleden vertelde ik jullie dat ik een nieuwe behandelmethode had gevonden voor de pijn in mijn knieën. Vandaag wil ik jullie wat meer vertellen over wat is Mylogenics dan precies…

 

Wat is Mylogenics

Als je googled op “wat is mylogenics” kom je bij het volgende:

Mylogenics is een revolutionaire en veel omvattende test- en behandelmethodiek waar het direct boeken van resultaat centraal staat. Het doel van Mylogenics is het herstellen van de optimale structuur, beweging en functie van de diverse (spier)weefsels en het losmaken van verkleefde zenuwvezels en bloedvaten.”

Ook vroeg ik aan Mart van Fitsmart Personal Training wat is Mylogenics nou precies:

Mylogenics is een behandelmethode waarmee zwakke schakels in het spier- en zenuwstelsel opgespoord kunnen worden. In het geval van Milou worden verklevingen in spieren en bindweefsel door een massagetechniek opgelost waardoor er betere functie geleverd kan worden door haar billen en hamstrings. Hiermee zullen Milou’s knieklachten verdwijnen of op zijn minst verminderen.”

Zo wordt Mylogenics dus omschreven, maar eerlijk gezegd klinkt dat voor mij allemaal nog een beetje vaag. Zelf heb ik nu 2 behandelingen gehad en kan jullie dus ook vanuit mijn perspectief vertellen wat het nou is.

 

wat is mylogenics

 

Mijn ervaring met Mylogenics

Zoals ik ook al heb verteld kwam ik bij Mart van Fitsmart Personal Training in Nijmegen terecht. Ik “kende” Mart al langer via Instagram en na wat emailcontact spraken wij af bij zijn sportschool Sportspalace in Nijmegen. Mart dacht mij inderdaad te kunnen helpen met mijn patello femoraal pijnsyndroom en zo planden wij de eerste behandeling meteen de volgende dag. Ik kon niet snel genoeg beginnen! Zó graag wil ik van die pijn in mijn knieën af en weer normaal kunnen sporten!

Toch best zenuwachtig kwam ik de volgende dag terug, want ik had gehoord dat het namelijk best wel pijn kan doen. Wij begonnen met het testen van de werking van de spieren in mijn benen. Mijn billen, hamstrings, quadriceps, etc. kwamen allemaal aan bod. Het “testen” van de spieren ging door middel van tegendruk. Het is een beetje moeilijk uit te leggen, maar Mart vraagt mij dan om mijn benen in een bepaalde houding te zetten, vervolgens geeft hij in een bepaalde richting tegendruk en moet ik hem kunnen tegenhouden. Lukt dit nou bijna niet of slecht betekent dit dat een bepaalde spier niet optimaal functioneert. De reden hiervan kan dus zijn dat er een verkleving in die spier zit. Ik testte op meerdere plekken in beide benen slecht. Daar moest dus wat aan gedaan worden. Overigens doen deze testen geen pijn.

Maar de “behandeling” zelf… Doet dat pijn? JA! Man man man, ik heb liggen kermen en puffen op die vloer! Ik stel mij echt niet aan als ik zeg dat dit FLINK veel pijn doet. Dank je Mart 😉 Hij zoekt namelijk de verkleving in mijn spier op en ragt er dan met zijn onderarm overheen, althans zo voelt het 😛 Maar hij masseert dus als het ware met veel druk met zijn onderarm die verkleving van de spier eruit. In plaats van dat je misschien normaal in de lengte van de spier mee masseert (althans dat dacht ik), gaat hij er zijdelings overheen met zijn arm. Ook dit vind ik lastig uit te leggen, maar dit gebeurt zo’n 5 minuten per spier en is dus echt NIET fijn.

 

wat is mylogenics
Proberen een foto te maken op een moment dat het écht pijn doet… Dan krijg je dit haha!

 

 

Maarrrrr, het mooie is dat wanneer hij eindelijk – wat úren lijkt te duren – klaar is met “masseren” wij dezelfde testen opnieuw doen. En tadaaaa, nu testte ik wél goed of beter! Grappig hè? Deze behandelmethode is dus écht gericht op direct resultaat en dat kan je meteen merken.

Maar goed, ook al testte ik meteen goed, dat betekent nog niet dat de pijn in mijn knieën meteen weg is. Alle spieren zijn in een keten aan elkaar geschakeld dus als de oorzaak in mijn bilspieren ligt heeft dat even de tijd nodig om door te werken.

 

Oefeningen

De behandeling zelf is niet het enige wat moet helpen. Meteen daarna hebben wij een aantal oefeningen gedaan die helpen om vooral mijn bilspieren (maar ook de overige spieren in mijn benen) weer optimaal te laten werken. Deze oefeningen moet ik zelf ook zo’n 3 keer per week doen. Het ligt dus ook aan mijzelf hoe serieus ik hiermee om ga of het effect heeft. Maar trust me, ik doe er álles aan om die pijn weg te krijgen, dus dat moet geen probleem zijn! Hieronder één van de oefeningen…

 

wat is mylogenics

wat is mylogenics

 

 

En is de pijn al weg? 

Nee, helaas niet! Na twee behandelingen en serieus de oefeningen gedaan te hebben is de pijn in mijn knieën nog niet minder. Dit had Mart wel verwacht en daar had ik dus ook heel erg op gehoopt! Waarom zou het dan nog niet minder zijn? Dit kunnen verschillende oorzaken zijn natuurlijk en is altijd een beetje gissen. Toch denk ik zelf dat het aan drie verschillende oorzaken ligt:

  1. Ik ben de laatste tijd weer meer gaan wandelen vooral om mijn hoofd leeg te maken en wat actiever bezig te zijn. Nu voel ik mijn knieën wel altijd een beetje, dus wellicht is zelfs wandelen te veel gevraagd!
  2. Ik kan niet ontkennen dat ik veel stress heb op het moment. En helaas kan stress heel veel vervelende dingen met je lijf doen en ik ben dan ook bang dat dit een belemmerende factor is van het herstel van mijn knieën.
  3. Ook al doe ik een aantal activatie-oefeningen voor mijn bilspieren, zodra ik de one leg hip trust doe (natuurlijk zonder gewicht hè) kan ik nog steeds moeilijk mijn bil veel van het werk laten doen. Ik voel dan ook voornamelijk mijn quadriceps en hamstrings werken terwijl dit met een hip trust natuurlijk niet de bedoeling is. Ik denk dan ook dat mijn bilspieren nog steeds niet goed en optimaal werken – daar is dus nog werk aan de winkel!

Deze week heb ik de derde behandeling en ben ik benieuwd wat Mart zal zeggen en wat het vervolg plan is. Ik heb alle hoop hierop gevestigd aangezien mijn manueel therapeut mijn casus vorige week opgegeven heeft. Jeej, kansloze casus ben ik toch 😛

Maar ik hoop dat ik een beetje heb kunnen uitleggen wat is Mylogenics nou precies.. Verder hoop ik ook – met al mijn hoop – dat de mylogenics toch wel gaat helpen en dat die pijnlijke sessies niet voor niets blijken te zijn 😉

I’ll keep you posted!! 

 

 

Myprotein

Liefs, Milou

 

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

 

 

wat is mylogenics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *