Cheesecake kruidnoten bananenbrood

Dit keer heb ik weer een super duper mix in de aanbieding: cheesecake kruidnoten bananenbrood! De titel zegt het eigenlijk al… Een bananenbrood met cheesecake vulling én aangevuld met lekkere kruidnootjes. 

Een tijdje geleden maakte Gudrun van www.the-fittest-you.com mijn Ricotta-Nutella cheesecake, maar stak het in een gezonder jasje. Daarom vond ik het leuk om ook eens een receptje van haar te maken. Je hebt misschien wel door dat ik het de laatste tijd leuk vind om iets te combineren met cheesecake. Denk aan mijn cheesecake brownies, de appel-kruimel cheesecake óf de kruidnoten pompoen cheesecake. I promise, vandaag wordt voorlopig eventjes de laatste keer dat ik iets met cheesecake maak hoor, maar toen ik dit recept voor cheesecake bananenbrood met pepernoten bij Gudrun zag, wist ik dat dit ‘m ging worden!

Cheesecake kruidnoten bananenbrood

De kruidnoten die hierin gebruikt zijn komen weer van Body en Fit. Lees hier mijn review van vorig jaar en hier nog een uitgebreid verhaaltje over deze heerlijke, gezondere en eiwitrijke kruidnoten. Je kan ze zelfs per 3 pakken bestellen. Helaas zijn die van mij alweer op, maar ik heb meteen nadat ik klaar was met deze blog er weer een paar bijbesteld. Dat kan overigens hier. Je kan natuurlijk altijd gewone kruidnoten gebruiken al wordt het cheesecake bananenbrood dan wel iets minder gezond.

Cheesecake kruidnoten bananenbrood

Natuurlijk moest ik het recept een beetje veranderen en het iets meer “Milou” maken. Al was er niet heel veel nodig hoor, want het originele recept lijkt mij ook al super lekker. Toch voegde ik nog 2 eetlepels koek en speculaaskruiden toe waardoor de gehele cake iets meer naar kruidnootjes proeft. Ik veranderde verder nog een paar kleine dingetjes. Zo gebruikte ik bijvoorbeeld hele eieren in plaats van alleen het eiwit, voegde ik een extra banaan toe en gebruikte ik ook wat extra koek en speculaaskruiden en whey poeder in het cheesecake gedeelte. In plaats van ultra fine oats kan je ook gewoon havermout in de keukenmachine vermalen.

Cheesecake kruidnoten bananenbrood

Ook gebruikte ik 8 druppels stevia vanille in plaats van 2 eetlepels kokosbloesemsuiker door het cheesecake gedeelte. Waarom? Omdat ik net de nieuwe Healthbox had ontvangen waar de Greensweet Stevia Vanille in zat. Deze wilde ik dan ook graag even uitproberen. Als je er teveel van gebruikt kan het een beetje een raar nasmaakje hebben (vind ik dan), maar zo door de cheesecake was het precies goed. Zeker in combinatie met een halve schep whey. Verder zat de Healthbox nog vol andere goodies die allemaal in het teken stonden van “Surviving The Cold”: een ILOVEYOGA tegoedbon van €15, Super Fruity Muesli van Rude Health, tarwe- en glutenvrije noodles van King Soba, een kaarsje van Woo, 93% pure chocolade van Lovechock, Probiotica van Orthica, Echinacea lippenbalsem van Erica én een cadeaubon voor cryotherapie (3 minuten in -110 graden) bij Freezlab. Die zat dus weer goed vol en dat alles voor maar €24,95 per maand incl. verzendkosten. Benieuwd? Kijk dan eventjes hier.

Cheesecake kruidnoten bananenbrood

Maar nu even terug naar dit cheesecake bananenbrood met kruidnoten. Hij was namelijk verdomde lekker! Mijn versie op het recept vind je dus hieronder. Gudrun, dit was een TOP idee! Ik ben bang dat ik bijna meer fan ben geworden van “bakken” dan van “koken”, terwijl dit vroeger echt andersom was, haha! Ik moet dan ook mijn best doen om genoeg “kook” recepten op mijn blog te plaatsen en niet alles vol te gooien met zoete baksels. Maar voor nu: enjoy!

Cheesecake kruidnoten bananenbrood

Recept – Cheesecake Kruidnoten Bananenbrood

Cheesecake Kruidnoten Bananenbrood
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Drie in één: cheesecake kruidnoten bananenbrood.
Auteur:
Porties: 12 grote plakken
Ingrediënten
 • 3 hele rijpe bananen
 • 200 gram roomkaas (light)
 • 90 gram ultra fine oats*
 • 100 gram (protein) kruidnoten
 • 2,5 schep whey vanille**
 • 2,5 el koek en speculaaskruiden
 • 3 eieren
 • 8 druppels stevia (of 1 el kokosbloesemsuiker)
 • 10 gram bakpoeder
 • snufje zout
 • Eventueel: extra kruidnoten ter garnering
  *Of gebruik volkorenmeel, havermeel (havermout vermalen in de keukenmachine) of amandelmeel.
  **Of vervang dit voor 60+15 gram extra meel én 2-3 + 1 eetlepels zoetstof (zoals honing, agavesiroop, ahornsiroop, kokosbloesemsuiker, etc.)
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in met PAM spray of kokosolie.
 2. Stop de bananen in een keukenmachine. Voeg daar 2 eieren, 1 eiwit (bewaar het overgebleven eigeel voor de cheesecake!), 2 eetlepels koek en speculaaskruiden, een snufje zout en de bakpoeder aan toe. Mix tot een glad beslag. Voeg vervolgens 90 gram ultra fine oats en 2 scheppen whey toe en meng nogmaals. Schep als laatste de kruidnoten met een lepel door het beslag.
 3. Mix ondertussen in een aparte kom met een garde de roomkaas met een halve schep whey vanille, het eigeel, een halve eetlepel koek en speculaaskruiden en 8 druppels stevia.
 4. Pak het cakeblik en giet hier de helft van het bananenbrood beslag in. Schep het mengsel voor de cheesecake in het midden en hier overheen weer de rest van het bananenbrood beslag. Garneer eventueel met extra kruidnoten of stukken banaan.
 5. Zet het cheesecake kruidnoten bananenbrood ongeveer een uur in de oven of tot een sateprikker er weer droog uitkomt. Ik bedekte hem na ongeveer 30 minuten met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet verbrand. Blijf dus even opletten.
 6. Eet smakelijk!

 

Heb jij dit cheesecake kruidnoten bananenbrood gemaakt? Ik ben benieuwd wat jij ervan vond!

 

Myprotein

Liefs, Milou 

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN
Cheesecake kruidnoten bananenbrood Cheesecake kruidnoten bananenbrood Cheesecake kruidnoten bananenbrood

BewarenBewaren

2 gedachten over “Cheesecake Kruidnoten Bananenbrood”

 • Hi Milou! Ik zie altijd hele leuke recepten op je website waarbij je vanille whey gebruikt. Kan ik dit ook vervangen door iets anders (vanille extract o.i.d)? Wat raadt je aan en in welke hoeveelheid?

  • Hi Amelie,
   Vanille whey is eiwitpoeder, wat zorgt voor extra eiwitten in een recept én is meteen een zoetstof, omdat het zo zoet is. Daarom gebruik ik het zelf erg graag in recepten en ik zou je sowieso kunnen aanraden om een kleine zak (kost zo’n 7 euro geloof ik) aan te schaffen. Maar wil je het toch vervangen dan zou ik het doen door ongeveer dezelfde hoeveelheid aan “meel” toe te voegen. In dit recept zou je dan dus 60 gram meer havermeel/ultra fine oats gebruiken. Én dan moet je eigenlijk nog de vanille smaak toevoegen (bijvoorbeeld een theelepel vanille extract) én een zoetstof, zoals kokosbloesemsuiker, honing, agavesiroop, stevia of iets anders. In dit geval zou ik dus 60 gram extra ultra fine oats, een theelepel vanille extract en bijvoorbeeld zo’n 2-3 eetlepels honing of kokosbloesemsuiker toevoegen als je de whey weg laat. Hoop dat het zo een beetje duidelijk is!
   Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: