Review high protein kruidnoten

We kunnen er inmiddels niet meer omheen.. Het wordt winter! Hoe vervelend ik dat ook vind – ik ben namelijk een ENORME koukleum en haat de kou! – er zitten wel een aantal pluspuntjes aan de winter: Sinterklaas, kerst, gezelligheid en lekker eten. Hoe erg ik de kou ook haat, zoveel hou ik van lekker eten! Alleen kan het zo rond Sinterklaas en kerst nogal eens wat te veel worden met al die zoetigheid..

Review high protein kruidnoten

High Protein Kruidnoten

Een van mijn food favorites – zoals je hier kan lezen – is pepernoten! Of nouja, kruidnootjes! Eenmaal begonnen kan ik bijna niet stoppen.. Vol met slechte suikers en véél slechte koolhydraten is dat niet altijd even handig. Nou heeft Body en Fitshop hier een oplossing voor: High Protein Kruidnoten! Waarin de koolhydraten zijn gehaald uit havermeel en er geen toegevoegde suikers in zitten! Klinkt super toch? Ik heb ze alvast even voor je getest:

Review high protein kruidnoten

Review: High Protein Kruidnoten

Looks: Ze zien eruit als echte kruidnootjes, alleen wat groter!

Textuur: Niet zo knapperig als de “echte” kruidnootjes, maar wat mij betreft knapperig genoeg!

Smaak: Vergeleken met echte kruidnootjes vind ik dat er wel wat minder smaak aan zit. Tóch zijn ze lekker. Groot pluspunt dan wel weer: je krijgt er niet zo’n nasmaak van waardoor je niet meer kan stoppen! Portiecontrole wordt zo een stuk makkelijker!

Voedingswaarden: Véél eiwitten! Bingo! Vergeleken met de “echte” kruidnootjes van Bolletje zitten er per 100 gram 26,2 gram eiwitten i.p.v. 5,5 gram. Daartegenover staat wel dat er 25,7 gram vet inzit i.p.v. 12 gram bij Bolletje. Wél zijn ze dan weer koolhydraat arm met 38,1 gram koolhydraten versus 78 gram bij Bolletje. De totaal aantal kcal zijn nagenoeg gelijk met 457 kcal versus 440 kcal.

Review high protein kruidnoten
Voedinswaarden High Protein Kruidnoten
Voedingswaarden Bolletje
Voedingswaarden Bolletje

Conclusie

Ik vind de “echte” kruidnootjes nog steeds wel lekkerder, MAAR deze high protein kruidnoten van de Body en Fitshop hebben wat betreft de eiwitten een stuk betere macro’s! Nu ik op onderhoud aan het eten ben (en niet meer bezig met afvallen), en ik al moeite heb om genoeg koolhydraten te eten én ik het me makkelijker kan veroorloven, zou ik eerder voor de “echte” (Bolletje) variant gaan. Maar als ik nog op een calorietekort zou zitten om af te vallen en daardoor dus in verhouding meer eiwitten zou moeten eten, zou ik zeker voor de high protein kruidnoten gaan. PLUS, je kan er makkelijker mee stoppen! Wat voor mij toch echt een issue is bij de andere kruidnootjes, oeps! Ik ben fan 🙂

 

Enthousiast geworden? Surf dan snel naar Body en Fitshop en bestel ze nog voor het weekend! Of doe mee aan mijn WINACTIE en maak kans om ze gewoon te winnen 🙂 

Review high protein kruidnoten

 

 

6 gedachten over “Review: High Protein Kruidnoten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *