Pompoen Cheesecake met Kruidnoten

Mijn tweede recept dit jaar met pompoen is een feit. Deze pompoen cheesecake met kruidnoten is super easy om te maken en zal zorgen voor een echt genietmomentje wanneer je hem mag oppeuzelen! 

Je zal waarschijnlijk moeten lachen als ik zeg dat ik deze taart om een uur of 5 in de ochtend heb gemaakt. Vond ik natuurlijk helemaal niet om te lachen. #duh. Maar door mijn toch al aanwezige slapeloosheid plús een zware verkoudheid en enorme kriebelhoest kon ik niet meer slapen toen ik rond een uur of 4 wakker werd. Ik merkte dat ik door al dat gehoest mijn vriend ook wakker maakte én uit zijn slaap hield. Sorry lieverd! Een uur later besloot ik maar om op te staan om hem ook nog wat uurtjes slaap te gunnen.Pompoen Cheesecake met Kruidnoten

Bakken terwijl het nog donker is

Maar wat doe je om 5 uur in de ochtend? Toevallig had ik al wat dingen in huis gehaald om die dag lekker de keuken in te duiken, dus besloot ik dat maar meteen te doen! Mijn moeder zou begin van de middag komen, dus als ik meteen al zou beginnen dan zou de pompoen cheesecake waarschijnlijk net op tijd opgestijfd zijn zodat zij ervan kon proeven! Helaas voor mijn lieve moeder was dit toch niet het geval.

Pompoen Cheesecake met Kruidnoten

Protein Kruidnoten

In dit recept gebruike ik onder andere de protein kruidnoten van Body en Fit. Vorig jaar schreef ik al eens een review en maakte ik een protein kruidnotencake. Toch wil ik ze hier nog even in het zonnetje zetten. Deze kruidnoten smaken ten eerste gewoon super lekker. Ten tweede zijn ze gebakken met kokosolie in plaats van boter. Ten derde zijn ze rijk aan eiwitten (26 gram per 100 gram product vergeleken met 6 gram per 100 gram product voor traditionele kruidnoten). Als laatste zitten er geen toegevoegde suikers in én zijn ze suikerarm (slechts 1 gram suikers per 100 gram product vergeleken met 31 gram per 100 gram product voor traditionele kruidnoten).

Pompoen Cheesecake met Kruidnoten

Hoe zijn ze dan zo lekker zoet? Dat komt door de zoetstof maltitol. Dit is een polyol dat wordt gewonnen uit graan en tarwe. Lang verhaal kort, het is dus in feite “natuurlijk” maar wel bewerkt, iets minder zoet en bevat minder koolhydraten dan suiker. Wel zou het in grotere hoeveelheden wat gevoelig voor je darmen kunnen zijn. Nou klinkt dit natuurlijk niet zo fijn, maar er zit echt wel vaker iets door ons eten wat “gevoelig” voor onze darmen zou kunnen zijn. Verder heb ik nog niemand gehoord die door het eten van deze protein kruidnoten last kreeg van zijn darmen hoor. Haha, maar ik ben hier dus fan van! Zeker omdat ik kruidnootjes zo lekker vind en deze natuurlijk en STUK gezonder zijn dan de gewone kruidnootjes!

Pompoen Cheesecake met Kruidnoten

No Sugar

Als laatste nog even iets korts over de zoetstof die ik heb gebruikt in deze pompoen cheesecake: No Sugar, ook gekocht bij Body en Fit. Hierin wordt zowel Erythritol als Stevia extract gebruikt. Erythritol is ook een polyol, omdat het lijkt op suiker, maar toch niet helemaal hetzelfde is. Volg je het nog? Ook hier weer een lang verhaal kort: het is iets minder zoet dan suiker, bevat 0 kcal en is niet schadelijk voor je. Stevia is al wat bekender en wordt gewonnen uit de steviaplant. Dit is 200-300 keer zo zoet als suiker en bevat ook geen kcal. Beide zoetstoffen zorgen niet voor een stijging van de bloedsuikerspiegel, waardoor je dus geen suikerpieken zult ervaren. Het maakt je voeding echt alleen maar zoet, want doordat er 0 kcal in zitten krijg je er ook geen energie van. Op de verpakking staat wel dat het een laxerend effect kan hebben bij overmatig gebruik. Nou vraag ik me af waar dat vandaan komt, omdat dat van beide ingrediënten niet bekend is voor zover ik weet. Maar goed, ik heb zelf gevoelige darmen, maar hier heb ik nog geen last van gehad. Ik gebruik het dan ook niet dagelijks, maar alleen af en toe in een taart. Al met al vind ik No Sugar dus een hele fijne zoetstof om te gebruiken en wissel ik dit af met kokosbloesemsuiker of bijvoorbeeld honing.

Gebruik je liever gewone kruidnootjes in plaats van de proteïne kruidnoten? Dat kan ook gewoon hoor. Ook kan je de No Sugar vervangen door bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker of honing als je liever echte natuurlijke producten wilt gebruiken.

Pompoen Cheesecake met Kruidnoten

Back naar de pompoen cheesecake! Ik koos ervoor om na de garnering met de kruidnootjes nog wat extra chocolade eroverheen te strooien. Vooral omdat ik dit er mooi uit vind zien! Gebruik dan bijvoorbeeld de 85% pure chocolade die je met mijn winactie kan winnen (deze sluit zondag 6 november). Natuurlijk is het ook een lekkere toevoeging, maar dit laat ik helemaal aan jou! Ga jij deze pompoen cheesecake met kruidnoten ook maken? Laat het me dan weten op social media door @HealthiNut te taggen in je foto.

Pompoen Cheesecake met Kruidnoten

gezonde balans recepten

Recept – Pompoen Cheesecake met Kruidnoten:

5.0 from 1 reviews
Pompoen Cheesecake Met Kruidnoten
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een echt Sinterklaas recept: Pompoen cheesecake met kruidnoten
Auteur:
Ingrediënten
 • 350 gram (high protein) kruidnoten
 • 50 gram ontgeurde kokosolie
 • 500 gram magere kwark
 • 200 gram Philadelphia light
 • 250 gram pompoenpuree
 • 2 eieren
 • 4-6 el No Sugar (of kokosbloesemsuiker of honing)
 • ½ tl vanillepoeder (of 1 tl vanille-extract)
 • 1 tl koek en speculaaskruiden
 • snufje nootmuskaat
 • Eventueel: 30 gram pure chocolade en 10 gram kokosolie.
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bodem van een taartvorm (24 cm) met bakpapier en vet de zijkanten in met kokosolie.
 2. Zet een pan met kokend water op het vuur. Snijd de pompoen in kleine stukken. Verwijder de schil als je geen kleine stukjes door je taart wilt hebben. Ik liet de schil er overigens wel gewoon aan. Kook de pompoen in 15 minuten gaar. Laat de pompoen iets afkoelen en maal in een blender of keukenmachine tot puree.
 3. Houd 50 gram van de kruidnoten apart ter garnering. Doe de overige kruidnoten in een keukenmachine en maal fijn. Smelt de kokosolie en voeg hieraan toe. Schud de gemalen kruidnoten in het bakblik, verdeel over de bodem en druk aan met de achterkant van een lepel. Zet 10 minuten in de oven.
 4. Klop de Philadelphia met de No Sugar luchtig. Voeg dan de kwark, pompoenpuree, vanillepoeder, koek en speculaaskruiden en nootmuskaat toe en klop luchtig. Voeg als laatste één voor één de eieren toe en klop nog een keer. Giet dit over de taartbodem wanneer deze uit de oven komt en zet terug voor ongeveer 45 minuten. De taart mag nog iets bewegen als je hem uit de oven haalt. Laat eerst helemaal afkoelen en zet de taart daarna nog minimaal 3 uur in de koelkast (liever een hele nacht) om op te stijven.
 5. Hak de overige kruidnoten in grove stukjes en verdeel deze over de taart voordat je hem opdient. Wil je iets extra's? Smelt dan de chocolade samen met de kokosolie au bain-marie. Pak een stevig boterhammenzakje en giet hierin de chocolade. Pas op kan heet zijn. Knip een heel klein puntje eraf en gebruik dit om de chocolade in mooie lijnen over de taart te draperen.
 6. Aansnijden en smullen maar!

 

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze pompoen cheesecake met kruidnoten vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! 

 

Myprotein

Liefs, Milou 

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

 

Ik kon weer eens niet kiezen welke foto van de cheesecake ik wilde gebruiken… Pompoen Cheesecake met Kruidnoten Pompoen Cheesecake met Kruidnoten

Pompoen Cheesecake met KruidnotenPompoen Cheesecake met Kruidnoten

 

6 gedachten over “Pompoen Cheesecake Met Kruidnoten”

 • Wauwww Milou wat een plaatje dit!! Dit is echt perfect voor de komende koudere weekenden, lekker knus op de bank met een stukje van deze taart 🙂 Mag ik je misschien vragen hoe jij het vak plaats voor je recepten, zodat deze makkelijk te printen zijn?

  Hopelijk voel je, je weer wat beter!

  Liefs, Merel

  • Hoi Merel,
   Dankje! En daar heb je helemaal gelijk in 🙂 Erg jammer dat ie hier alweer op is, haha!
   Voor het “receptenvakje” gebruik ik de plugin EasyRecipe. Maar er zijn nog veel meer van dit soort plugins te krijgen. Ik heb gegoogled op “wordpress plugin recipes” en daaruit degene gehaald die mij het fijnste leek.
   Ik heb net ook even op je blog en YouTube gekeken en wauw super mooi! Vooral je recepten filmpjes zijn erg tof! Zou ik ook wel willen doen, maar het lijkt me enorm veel werk kosten, haha.
   Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: