gezonde cheesecake brownie

Gezonde Cheesecake Brownie? Ja je hoort het goed, een cheesecake en brownie in één en nog gezond ook. Benieuwd? Lees dan snel verder. 

Laatst ging ik voor het eerst lunchen bij DOWNTOWN in Nijmegen. Naast dat mijn ontbijt echt te lekker was, zag ik bij het afrekenen een cheesecake brownie in de vitrine staan. Wauw, dat klonk lekker! Even twijfelde ik nog om deze mee te nemen, maar aangezien ik net al een bord American pancakes met maple syrup, blauwe bessen, banaan en bacon op had, liet ik hem toch maar even liggen. Zo heel gezond zag hij er ook weer niet uit, haha.

Ik word vaak gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Nou dit is één van de voorbeelden hoe ik mijn inspiratie krijg: door buiten de deur te eten. Daar doe ik de lekkerste ideeën op. Dit keer was het een ongezonde versie die ik gezonder heb gemaakt. Ook speur ik dan vaak wel even het internet af naar soortgelijke recepten. Maar echt een recept kopiëren dat doe ik nooit. Dat is ook helemaal niet leuk! Vaak heb ik zo’n 4-5 verschillende recepten bekeken, gezond of ongezond, en weet dan wel zo’n beetje hoe ik het zelf wil maken. Alle ingrediënten die ik wellicht zou kunnen gebruiken stal ik uit op het aanrecht en dan ga ik gewoon echt op gevoel te werk. Een beetje van dit, een beetje van dat. Proeven en nog meer proeven. En dan wanneer de smaak goed is huppakee de oven in! En dan maar hopen dat de structuur en smaak na het bakken ook nog goed is.

gezonde cheesecake brownieWas deze gezonde cheesecake brownie in één keer raak?! Gelukkig wel! Al had ik toch een iets mooiere marmering willen hebben. Perfectionist dat ik ben. Gelukkig leer ik meer en meer dat niet alles perfect hoeft te zijn dus laat ik het zo. Terwijl hij nog af staat te koelen typ ik dit recept. Het grappige is dat ik nu dus tijdens het typen nog niet zeker weet of de gezonde cheesecake brownie gelukt is. Maar met wishful thinking en positieve energie kom je een heel eind 😉 Staat deze blog online? Dan kan je ervan uit gaan dat het helemaal gelukt is én de smaak om van te smullen is! Edit: wauw wauw wauw, hij was lekker en zó smeuïg!!

Heb je dit recept voor gezonde cheesecake brownie gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen met @Healthinut, ik vind het super leuk altijd om jullie creaties voorbij te zien komen!

gezonde cheesecake brownie

Ingrediënten – Gezonde Cheesecake Brownie (voor 9 brownies):

Voor de brownie laag: 

Voor de cheesecake laag: 

 • 200 gram Philadelphia light
 • 1 ei
 • 40 gram no sugar (Dit is een natuurlijke vervanger voor suiker, zonder calorieën en koop je hier. Je kan het vervangen met kokosbloesemsuiker of een andere zoetstof zoals honing)
 • mespuntje vanillepoeder of 1 tl. vanille-extract

gezonde cheesecake brownie

Bereiding – Gezonde Cheesecake Brownie:

 1. Wel de dadels 15 minuten in kokend water en ontpit indien nodig. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Schil de zoete aardappel, snijd in stukken en kook ongeveer 10 minuten totdat ze gaar zijn. Giet het water af en laat afkoelen.
 3. Klop ondertussen alle ingrediënten voor de cheesecake laag door elkaar totdat er geen klonten meer in zitten. Zet apart.
 4. Pak een keukenmachine en voeg alle ingrediënten voor de brownie laag toe en laat de machine draaien totdat het een egale massa is.
 5. Pak een bakblik of ovenschaal van 20×20 cm en vet deze goed in of (wat ik heb gedaan) bekleed het met bakpapier. Schep hierin 2/3 van het brownie mengsel en verdeel goed over de bodem. Giet vervolgens de cheesecake laag hier overheen. Als laatste schep je met een lepel één voor één schepjes van het laatste deel van het brownie mengsel over de cheesecake laag (zie op de foto hieronder). Pak daarna een vork en draai rondjes door het beslag zodat de cheesecake brownie gemarmerd wordt.
 6. Zet de schaal 40 minuten in de oven. En nu komt het moeilijkste gedeelte: laat de cheesecake brownie helemaal afkoelen voordat je hem uit de schaal haalt en aansnijdt.
 7. En dan smullen maar!

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze gezonde cheesecake brownie vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! 

 

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

gezonde cheesecake brownie

 

gezonde cheesecake brownie


gezonde cheesecake brownie gezonde cheesecake brownie

11 gedachten over “Gezonde Cheesecake Brownie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *