Voor wie doe jij het? Wil jij afvallen of slank zijn omdat je gezond wil zijn? Omdat je denkt dat anderen je leuker vinden? Of omdat je er écht gelukkig van wordt? 

Een paar jaar geleden wilde iedereen ineens fit zijn. Of eigenijk: er fit uit zien. Een sixpack was cool. Dus sprongen wij hier met zijn allen op in. Ook ik deed eraan mee zoals je kan zien. De eerste kilo’s die eraf gingen deed ik puur voor mijzelf, om gezonder te worden. Maar die laatste paar waren alles behalve voor mijzelf…

Nu is het ineens hip om jezelf goed te voelen en slaan de hashtags met #bodypositivity je om de oren. Natuurlijk ben ik hier super blij mee. Ik sta hier inmiddels helemaal 100% achter. Omdat het goed voelt. Omdat dit is wat voor mij diep van binnen helemaal klopt. Voor mij. Omdat ik er gelukkig van word. Omdat ik ervaren heb wat bodypositivity en zelfliefde met je kunnen doen.

Voor wie doe jij het

Ik kan mij daarentegen ook prima voorstellen dat er meiden (en jongens) zijn die écht gelukkig worden van het streven naar een sixpack. Óf naar het streven voor bepaalde sportprestaties die nou eenmaal een sixpack met zich mee brengen. Díe gewoon mega goede genen hebben, niet zo heel erg op eten gesteld zijn óf het gewoon echt super leuk vinden. Ze worden daar dan ook écht gelukkig van en laten met liefde taart en spontane avondjes aan zich voorbij gaan.

Dat geldt alleen niet voor mij. Hoe lekker ik gezond eten ook vind… Hoe fijn ik het vind om 4 keer per week mij in het zweet te werken… Hoe leuk ik het ook vind om uitdagingen aan te gaan…  Zo fijn vind ik het ook om lekker te kunnen genieten van eten – of het nou gezond of ongezond is. Om taart niet te hoeven afslaan. Om spontaan lekker te gaan uit eten. Eten is mijn hobbie! Passie zelfs!

Dus kwamen daar 2 jaar geleden twee inzichten naar boven drijven. Ten eerste – en dit heb ik al vaker verteld – vond ik mijzelf nóg niet mooi hoe dun of gespierd ik ook was. Je mooi voelen hangt namelijk niet af van je lijf, maar zit volledig in jouw koppie! Je bént namelijk al mooi, je moet het alleen nog gaan geloven! Ten tweede, besefte ik mij dat ik een sixpack, of mega slank lijf, niet vond opwegen tegen wat ik er voor moest laten. Maar dat geldt zo voor mij! Dat hoeft natuurlijk niet voor iedereen zo te zijn…

Maar ik wil je één ding vragen en ben hierin 100% eerijk tegenover jezelf. Als jij op dit moment streeft naar een sixpack, mega slank en gespierd lijf of een ander fysiek ideaalplaatje… Doe jij het dan voor jezelf? Omdat je er écht gelukkig van wordt? Of doe je het stiekem omdat je denkt dat het mooier is. Dat anderen je dan leuker vinden? Of om aan iemand te laten zien dat je het kan?

Wat je ook doet of waar je ook gelukkig van wordt… Dat is allemaal oké, maar doe het voor jezelf!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN?
DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

BewarenBewaren

Eén gedachte over “Afvallen voor jezelf?”

  • Je bent een inspiratiebron voor velen.
    Want, het kost veel kracht om voor jezelf er te mogen staan en zijn. ongeacht wat de rest er voor mening over heeft
    Belangrijkste is hoe jij je uiteindelijk voelt over jezelf.
    En, ondanks dat mijn mening minder relevant is, vind ik jou een prachtige vrouw. Innerlijk en uiterlijk.
    Je mag er zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *