Wanneer ben je “mooi”? Als dat volgens een ideaal plaatje is? Wat de main stream mooi vindt? Of is iedereen eigenlijk gewoon mooi?

Op de eerste foto vind ik mijzelf mooi, want ja ik geloof dat ik best mooi ben. Maar ook op de tweede foto. Inclusief losse huid op mijn buik. En ik geloof ook zeker dat jij mooi bent! Ook al heb ik je nog nooit gezien. Want iedereen is mooi! (Klinkt misschien een beetje idealistisch, maar ik zal je vertellen wat ik bedoel…)

Mooi of minder mooi?

Zo ben ik ooit 20 kilo afgevallen en ben ik wat mensen zouden kunnen zeggen “slank”. Of “gewoon”. I don’t know. Maar de huid van mijn buik is niet het strakste meer. Dat hebben vrouwen die zwanger zijn geworden ook denk ik. Is dat dan ineens minder mooi?

Voor mij hoort dit bij mijn lichaam. Het typeert mijn doorzettingskracht die ik had tijdens het afvallen. Ergens ben ik er zelfs dankbaar voor en trots op. Juist omdat die huid staat voor een bepaalde periode in mijn leven waarin ik veel geleerd heb en waarop ik trots ben.

Dankbaarheid

Maar ook al zou het niet bij een bepaalde periode in mijn leven horen… Ik ben nog steeds dankbaar voor mijn lichaam. Dat het me brengt waar ik graag zijn wil. Dat het mij laat genieten van eten en van het leven. Dat het mij plezier en geluk laat ervaren. Maar ook dat ik soms verdriet heb en mij klote voel. Ook dat hoort erbij. Maar dat heeft allemaal niets met de buitenkant te maken. Hoe ik eruit zie of hoeveel kilo ik weeg heeft daar echt geen invloed op.

Daarnaast ben ik een persoon. Een ziel, of hoe je het ook wilt noemen. Ik ben uniek. Want iedereen is uniek. En dat is mooi. Dat vind ik mooi. Hoe je er ook uitziet van de buitenkant. Daarom vergelijk ik mijzelf ook niet meer (of amper) met anderen. Iedereen is in zijn eigen uniekheid mooi. Het zou maar saai zijn als iedereen er hetzelfde zou uitzien en hetzelfde karakter en idealen etc. zou hebben toch?

Hoe zit dat bij jou?

Vind jij jezelf eigenlijk niet mooi? Kijk dan eens of je wél dankbaar kan zijn voor je lichaam. Voor wat het je allemaal wél brengt.

Want je bent zo veel meer dan alleen je lichaam. Dat is slechts de buitenkant. Iedereen is mooi. Van buiten en binnen. Alleen niet iedereen kan dat zien van zichzelf…

Maar om dankbaar te zijn is al een mooie eerste stap richting meer zelfacceptatie en zelfliefde.

Dus om af te sluiten: kan je 1-3 dingen noemen waar jij dankbaar voor bent wat betreft je lichaam?

Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *