uitslag bioresonantie test

In de blog van vandaag lees je het vervolg van mijn zoektocht naar rustige darmen en meer energie! Allemaal vage klachten sluimeren al lange tijd rond, maar nu wil ik er voor eens en voor altijd mee afrekenen! Voor zover als dat gaat natuurlijk. Ik stopte op 2 januari met het eten van gluten en lactose, maar heeft het geholpen? 

Nope. Eigenlijk niet. Helaas! Na 4 weken kan ik zeggen dat ik nog steeds best vaak een opgeblazen buik heb met heel veel lucht. En je kan je vast ook wel voorstellen wat voor vervelende gevolgen die lucht heeft voor mijn omgeving, lol. Maar na echt 4 weken 100% alle gluten en lactose geëlimineerd te hebben, merk ik vrij weinig verschil. Meer hierover lees je in mijn vorige blog.

De Bioresonantie Test

Want waar ik het vandaag eigenlijk over wil hebben is de bioresonantie test en de uitkomst daarvan. Maar wat is een bioresonantie test eigenlijk? Toen ik hier voor het eerst (een paar jaar terug) over hoorde vond ik het allemaal vrij zweverig klinken en zou ik dat echt nooit vertrouwd hebben. Tegenwoordig weet ik wat meer, waaronder dat wij eigenlijk allemaal uit energie, trillingen en frequenties bestaan. Het is dan ook niet zo gek dat een bioresonantie apparaat ons lichaam in beeld kan brengen door middel van resonantie-receptoren. De cellen hebben een bijbehorende uitstraling van natuurlijke resonantie. Zieke cellen zouden dan weer een andere elektromagnetische straling hebben dan gezonde cellen. Op die manier kan zo’n apparaat dus vaststellen wat er mis met je is. Hoe het tot in de detail in elkaar zit weet ik niet, maar het gaat dus over frequenties en resoneren…

Oké, het is en blijft alternatieve therapie en de wetenschap is ook niet héél overtuigend dat het werkt. Heel veel research naar bestaande onderzoeken heb ik ook niet gedaan moet ik toegeven, maar wat ik zo gelezen heb blijft het een beetje in het midden. Desalniettemin, ken ik een aantal mensen (en zo lopen de verhalen die ik gehoord heb tot in de tientallen) die letterlijk uitbehandeld waren in het ziekenhuis en met een bioresonantie test wél verder kwamen. Ik zal verder geen namen noemen, maar zij zijn er dus wél uitgekomen met een bioresonantietest! Dus wat de wetenschap zegt maakt mij in dit geval niet zo veel uit, ik kan namelijk zo op twee handen de voorbeelden tellen van mensen die dicht bij mij staan en die er dus echt wat aan hebben gehad. Daarom moet ik dit dus ook gewoon een kans geven!
uitslag bioresonantie test

De Uitslag

Ik ben geweest bij Jeroen van Harmonature. Hij zit normaal gesproken in Vugt, maar eens in de week houdt hij zijn praktijk in Wijchen. Fijne man. Van tevoren heb ik een intake moeten invullen met vragen over mijn klachten, voeding en een zeer uitgebreide vragenlijst. Aan de hand daarvan zijn we gaan testen. Twee dingen kwamen als belangrijkste naar boven.

Als eerste schijnt er nog een viraal spoor in mijn lijf te zitten (een spoor van een virus dus). En aangezien ik ooit Pfeiffer heb gehad, zou het dat wel eens kunnen zijn. Nou kan Pfeiffer nog heel lang door sluimeren (schijnt) en kan je daar dus echt klachten van ondervinden. Interessant, want vooral vermoeidheid is toch wel één van mijn belangrijkste klachten. Om dit te tackelen moet ik dagelijks een flinke dosis L-lysine gaan slikken, wat anti-viraal werkt. Ik ben benieuwd.

Als tweede zou mijn darmslijmvlies niet in orde zijn. Dat klinkt mij natuurlijk ook niet vreemd in de oren, aangezien ik vaak buikklachten heb. Daarom hebben wij ook gekeken voor welke voedingsmiddelen ik gevoelig ben. En wauw, eigenlijk is me dat toch een lijst! Voor de nieuwsgierigen onder jullie hier kom tie:

 • Kool
 • Mais
 • Champignons
 • Paprika
 • Groene boontjes
 • Prei
 • Aardappelen (en dus friet en chips)
 • Witte bonen
 • Tarwe (oef dat zit in heel veel producten)
 • Gierst
 • Tonijn
 • Mosselen
 • Garnalen
 • Soja, tofu (ook dit is jammer omdat ik graag minder vlees wilde gaan eten)
 • Eieren (aiaiai)
 • Jonge en oude kaas
 • Roomboter
 • E621
 • Suiker (tja….)
 • Koffiemelk
 • Paprikapoeder

uitslag bioresonantie test

Daar schrok ik in eerste instantie wel eventjes van. Nadat het wat bezonken was begon ik pas te begrijpen waarom ik me niet beter heb gevoeld door het schrappen van gluten en lactose. Het was niet genoeg! Een paar dingen van deze lijst eet ik namelijk vrij regelmatig: kool (want: broccoli), champignons, paprika, soja, eieren en kaas. En dat verklaart ook waarom ik na die grote salade met én paprika én broccoli én tonijn mega mega buikpijn kreeg. Hoewel ik enigszins sceptisch was, lijkt het na wat verdere overweging toch wel redelijk goed te zitten. Dus het advies aan mij: vermijd deze voedingsmiddelen. (Aaaaah hellup). En ik moet verder nog een aantal natuurlijke supplementen aanschaffen (niet bij Jeroen, wat het dan ook meteen weer een stuk betrouwbaarder maakt) die mijn darmflora zullen helpen herstellen. Een paar dagen later – en 140 euro armer aan supplementen – ben ik ze begonnen te slikken.

Oja, iets anders waarvan ik nu ook een flinke dosis neem is omega-3. Na mijn bloedtest bij Anka en een omega 3:6 resultaat van 1:25 schrok ik toch wel even. Ook uit de bioresonantie test kwam een flink tekort aan omega 3 (met name: EPA), maar dat was niet in nummers uit te drukken. Een juiste verhouding belangrijk is voor het vernieuwen van je cellen en een disbalans kan veel klachten met zich meebrengen. Dus naast het uitgebreide pillen, druppel en poeders kabinet gaan er dagelijks ook nog 3 sterke omega-3 pillen naar binnen!

En Nu?

Ik liet deze test doen terwijl ik eigenlijk nog half bezig was met mijn gluten- en lactosevrije dieet. Het liep dus een beetje door elkaar. Als ik aan iets begin wil ik het ook afmaken en vandaar dat ik eerst nog door ben gegaan totdat ik de maand gluten- en lactosevrij heb afgemaakt (nog even geen rekening houdend met de voedingsmiddelen die uit de test kwamen). Niet raar ook dat ik nog steeds af en toe flinke buikpijn kreeg en mijn vermoeidheid niet over was. Het grappige is wel dat ik op deze manier meteen kon zien dat ik inderdaad klachten kreeg zodra ik iets at uit het nieuwe lijstje met “gevoelige voedingsmiddelen”.

Vanaf deze week ben ik dus maar begonnen met dit nieuwe “dieet”. Wat betekent dat? Eigenlijk nóg strenger gaan eten, want zelf vind ik dit lijstje toch best wel uitgebreid! Mijn doel is ook om zo goed als voor 99% de voedingsmiddelen van dit lijstje te skippen. Aan de andere kant geeft dit wel wat ruimte om bijvoorbeeld weer spelt en geitenkaas te eten, iets wat ik vorige maand niet deed. Als ik dit goed wil doen dan hanteer ik nogmaals dezelfde strategie: een maand lang 100% elimineren. Op suiker na dan want dat kan natuurlijk niet helemaal. Pffff met gluten en lactose lukte dat nog wel, maar nu? Wij zullen zien….. Wordt vervolgd!

 

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAt KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

 

10 gedachten over “De Uitslag van de Bioresonantie Test… Mag ik weer gluten en lactose eten of toch niet?”

 • Ik heb jaren lang last gehad van een opgeblazen buik. Soms was het zo erg dat mensen vroegen of ik zwanger was . 2 jaar geleden heb suiker en gist uit mijn eetpatroon geschrapt. Ik at ook geen brood meer. Een tijd lang ging dat goed maar mijn darmen raakte nog meer van streek. Dat was het dus ook niet voor mij. Ik ben weer gewoon gaan eten, maar gebruik geen pakjes en zakjes meer voor sauzen, eet geen wit brood meer. Ik probeer om en om te eten. Dus de ene dag pasta, de volgende dag groente en de dag erna bijvoorbeeld rijst. Drie dagen achter elkaar brood is voor mij een dikke nee. Heel soms heb ik er nog last van. Dan eet ik net teveel brocolli en dan krijg ik last. Het is puzzelen en uitzoeken maar het lukt mij nu aardig. Ik hoop dat je ook je weg vind en van dat opgeblazen gevoel afkomt.

  • Hoi Carla,
   Bedankt voor het delen.
   Het is zeker even zoeken, maar het gaat mij vast ook lukken 🙂 Fijn dat je het nu wel weet!
   Liefs, Milou

 • Hoi
  Zelf heb ik Colitis Ultrosa en prikkelbare darmen. Ik kan dus slecht tegen teveel lactose maar ook niet tegen tomaten (geen bolognese saus snif) en paprika. Ook teveel snoepen dus een grote no voor mij en bepaalde broden, zeker die van Nederland, kan ik heel slecht tegen. Zeker de witte variant
  Voor mij is volkoren een hele grote plus dus volkoren spaghetti en zilvervlies rijst etc etc
  Ook teveel pinda’s en pinda saus is een no, gelukkig een boterhammetje pindakaas op zijn tijd gaat wel en pure chocola ook
  Misschien dat je inderdaad hier wat aan heb
  Nu weet ik wel dat kolen mensen veel en vaak opblazen, aan de andere kant is het ook wel weer een anti oxidant dus wel heel moeilijk altijd vind ik

  Ik slik daarom een aantal ondersteunde dingen zoals boswella, l cartnitine en visolie

  Misschien dat je hier wat aan heb.

  Ik ben zelf ook nog steeds zoekende naar een jaar en moet zeggen soms is het te doen maar soms toch ook heel moeilijk hoor, waardoor ik het daarna mag bekopen
  Veel succes in ieder geval

  • Hoi Wil,
   Dankjewel voor je tips. Maar nu is het vooral even zoeken wat voor mij werkt (en wat niet haha). Jij ook succes met je verdere zoektocht.
   Liefs, Milou

 • Hai Milou,

  ik volg je verhaal al een tijdje, en wat een enorme lijst met voedingsmiddelen is eruit gekomen zeg!

  Je schrijft dat je ook Omega 3 slikt, zal ik je eens een potje QWIN Omega 3 toesturen? Dit is een product uit de supplementenlijn van QWIN, en wordt veel in de topsport gebruikt. Aangezien jij ook aardig fanatiek sport ben ik benieuwd wat je van het product vindt.

  Hoor graag van je, succes met je nieuwe ‘dieet’!

  • Hoi Trix,
   Ja dat is best een lijst hè? Maar ik ga er vanuit dat alleen even voor nu is en dat ik het meeste wel weer kan eten wanneer alles weer rustig is! Ja omega 3 slik ik inderdaad ook. Je mag mij altijd iets toesturen, leuk! Stuur mij even een mailtje op info@healthinut.com dan kan ik je mijn adresgegevens doorgeven.
   Liefs, Milou

 • Hi milou!

  Ik heb gister ook zo’n test gedaan waarbij 39 (!) Voedingsstoffen uitkwamen. .. heb al jaren last van heeeeele erge eczeem en alles werkelijk al geprobeerd. Ben dus ook allergisch voor o.a. koemelk en tarwe… maar nu lees ik dat jij ook tarwe op je lijst hebt staan maar wel spelt kan/ga eten. Maar heb zojuist gelezen dat spelt een ‘tarwesoort’ is, en dus in dit geval niet verstandig is om te eten. Of heb ik dat mis? 😉 Succes met alles verder, ik ben benieuwd of mijn klachten nu eindelijk wat minder gaat worden…

  • Hoi Lavina,
   Jeetje dat is ook veel! Ja spelt laat ik een beetje in het midden. In principe stemt het af van tarwe, maar spelt kwam er dan weer niet specifiek uit bij mij bij te test. Dus ik eet misschien zo’n 1-2 keer per week iets van spelt, meer niet voor de zekerheid.
   Hoop het het voor jou ook snel beter gaat!
   Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *