Recept courgetti pesto light

Dit recept voor courgetti pesto light is een van mijn favorieten. De pesto is light doordat er cottage cheese doorheen zit. Alles is lekker vers gemaakt en heerlijk en gezond! 

Serieus ik heb dit bordje tot op de laatste druppel toe afgelikt. Heeeeerlijk was het. Dit recept is een variatie op mijn eerdere recepten voor courgetti pesto. Door het toevoegen van de Hüttenkäse heb je extra veel pesto, maar blijven de calorieën beperkt. De courgetti wordt heerlijk romig. En zoals gewoonlijk kookte ik voor mijn vriend wat pasta en serveerde voor hem gewone pasta pesto. Maar wat mij betreft blijft de courgetti pesto favoriet!

Je maakt die mooie courgetti slieren door deze Spirelli te gebruiken, te koop bij bol.com.

Recept courgetti pesto light

Recept Courgetti Pesto Light:

5.0 from 1 reviews
Recept: Courgetti Pesto Light
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Op zoek naar een light courgetti met pesto recept? Dan heb je die hier gevonden!
Auteur:
Porties: 2 personen
Ingrediënten
 • 2 courgettes
 • 100 gram Hüttenkäse
 • 50 gram avocado
 • 20 gram pijnboompitten
 • 20 gram Parmezaanse kaas
 • 6 gram olijfolie
 • 1 knoflookteen
 • handvol basilicum
 • peper en zout naar smaak
Instructies
 1. Snijd de courgettes in slierten met een Spirelli of mandoline en verdeel het over 1 of 2 borden.
 2. Maak de pesto light door de Hüttenkäse, avocado, helft van de pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, olijfolie, knoflook en basilicum in een keukenmachine door elkaar te mixen.
 3. Breng het op smaak met peper en zout.
 4. Rooster de rest van de pijnboompitjes kort in een pan totdat ze goudbruin worden.
 5. Warm de courgetti even kort op in de magnetron zodat het lauw wordt (1,5 minuut per portie).
 6. Schep de pesto door de courgetti. Dit kan je het beste in een pan of schaal doen. Dan kan je alles goed door elkaar roeren zodat de pesto goed verdeeld wordt.
 7. Verdeel de courgetti pesto over twee borden en maak af met de geroosterde pijnboompitten en eventueel wat extra geraspte Parmezaanse kaas.
 8. Smullen maar!

Recept courgetti pesto light

Macro’s Courgetti Pesto Light (per persoon):

 • 275 kcal
 • 12 koolhydraten
 • 19 vet
 • 16 eiwit

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze courgetti pesto light vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! Liefs, Milou

Recept courgetti pesto light

7 gedachten over “Recept: Courgetti Pesto Light”

 • Hoi milou,

  Ten eerste wil ik even zeggen dat dit een super lekker gerechtje is die al vaak op het bord verschenen is.
  Ik vroeg mij alleen af of ik dit ook in zou kunnen vriezen. Heb het vanavond gemaakt.

  Liefs wendy

  • Hoi Wendy,

   Ah leuk! 🙂 Ik denk zelf dat het niet echt geschikt is om in te vriezen. Ik heb het zelf in ieder geval nog nooit gedaan. Ik heb het idee dat de courgetti dan na het ontdooien erg slap wordt. Wat je misschien wel kunt doen is alleen de “saus” invriezen. Dan hoef je alleen nog de courgette te snijden en de saus toe te voegen. Als je het gaat proberen zou ik het leuk vinden als je me laat weten of het goed gaat! 🙂

   Succes! Liefs, Milou

 • Wat een SUPER lekker recept! Vingers worden idd afgelikt.
  Deze al vaker gemaakt. Kinderen (groot) eten ook mee. Zij nemen er wel beetje pasta bij.
  Manlief probeert het niet. Te groen of zo

  • Dankjewel, dat vind ik altijd zo leuk om te horen!
   Voor mijn vriend maak ik altijd dezelfde saus, alleen meng ik het (tegenwoordig) door alleen maar pasta en niet door courgetti. Dus wellicht ook een idee voor je man 🙂
   Liefs, Milou

 • Hi Milou,

  Vanavond dit recept gemaakt en wat is dit LEKKER!!! Dit hoop je nou echt te bedenken als je weer eens moet bedenken wat je vanavond nou weer gaat eten. Echt héérlijk!

  • Hi Milou, zo te zien ben je een naamgenootje 😉 Maar wat leuk om te horen dat je het zo lekker vond! Ik zou zeggen zet hem op je lijstje voor als je in de toekomst niet weet wat te eten 😉 Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: