courgetti met zalm en aplro roomsaus

Deze courgetti met zalm en Alpro roomsaus was echt een schot in de roos! Eigenlijk een soort uitprobeersel, dat zo lekker uit viel dat ik het recept wel moest delen! Ik ben benieuwd of jij er nét zo van geniet als ik. 

Ik maakte deze courgetti nadat ik al de hele zaterdag in de keuken had gestaan om allerlei recepten te maken. Ik wilde iets gezonds, vullends, snel te maken én iets met de Alpro roomsaus die ik in mijn goodiebag had gekregen… Na eventjes denken wist ik het: courgetti!! (Mijn all time favorite!) En dan wel met zalm én een dille roomsausje….

courgetti met zalm en aplro roomsaus

In mijn hoofd klonk het heerlijk! Maar ik had nog nooit echt gekookt met de Alpro Soya Cuisine sausjes, dus het was een gokje. En of het lekker was? ..Ik heb mijn bord erbij afgelikt! Hahahaha! Nee echt, dus was zó simpel en zó lekker! Zelfs als je geen koemelk allergie hebt of vegan bent moet je dit gewoon een keertje proberen 🙂 Het kan vast ook met gewone kookroom, maar deze variant met de Apro room is sowieso goedgekeurd door yours truly!

Met deze Spirelli maak je trouwens net zulke mooie slieren als dat ik heb gekregen!

courgetti met zalm en aplro roomsaus

Courgetti met Zalm en Alpro Roomsaus:

Courgetti met zalm en Alpro Roomsaus
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Een heel snel courgetti recept met zalm en Alpro roomsaus
Auteur:
Porties: 1 persoon
Ingrediënten
 • 1 courgette
 • 70 gram Alpro Soya Cuisine
 • 75 gram gerookte zalm
 • 1 sjalotje
 • 1 knoflookteen
 • 1 tl dille
 • sap van een halve citroen
 • (kokos)olie om in te bakken
Instructies
 1. Snijd het sjalotje en de knoflook in kleine stukjes en fruit deze een paar minuten op medium vuur.
 2. Snijd ondertussen de courgette in slieten met bijvoorbeeld een Spirelli.
 3. Meng de Alpro Soya Cuisine, sap van een halve citroen, dille en wat peper en zout in een schaaltje.
 4. Voeg de zalm en het sausje toe. Breng dit even heel kort aan de kook.
 5. Zet het vuur nu uit en schep de courgetti erdoorheen. Dit dient alleen om heel even de courgetti te verwarmen en de saus te verdelen. Niet te lang, want dan wordt de courgetti slap!
 6. Serveer het op een (diep)bord, breng verder op smaak met peper en zout en smullen maar!

courgetti met zalm en aplro roomsaus

Macro’s Courgetti Recept met Zalm en Alpro Roomsaus:

 • 329 kcal
 • 10 koolhydraten
 • 21 vet
 • 24 eiwit

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze courgetti met zalm en Alpro roomsaus vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties!

Myprotein

Liefs, Milou

Wil je me blijven volgen? Dat kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

4 gedachten over “Courgetti met zalm en Alpro Roomsaus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: