Foodstyling workshop

Een foodstyling workshop? Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Want deze leergierige hier (yep that’s me!) wil natuurlijk altijd blijven bijleren! Daarnaast deed ik tot voor kort eigenlijk bar weinig aan foodstyling. Ja het stylen van mijn bord wel, maar eromheen liet ik het zo clean mogelijk. Wellicht dat Alpro’s foodstyling workshop gegeven door Food Bandits daar verandering in kan brengen… 

Alpro’s Foodstyling Workshop

Ik had van tevoren eigenlijk helemaal niet gecheckt welke mede foodies nog meer uitgenodigd waren. Maar toen ik na mijn werk richting Amsterdam ging snapte ik op Snapchat (je kan me trouwens volgen op: milouvanaal) dat ik naar de workshop ging en kort daarna kreeg ik al hele enthousiaste appjes van Iris van Lifebyiris. Super leuk, die zou ik dus daar gaan zien! Voor de ingang spraken we af en liepen toen naar binnen bij Egenstill in Amsterdam.

Wauw wat een mooie locatie zeg! Het eerste wat ik zag waren de pakjes Alpro soya cuisine die al bij de ingang stonden. Vlak daarna werden we verwelkomd door Food Bandits en liepen we door om te kijken wie er nog meer waren. Natuurlijk waren er veel meer food bloggers die ik al wel eens had ontmoet óf die ik kende van Instagram. Super leuk! Na een korte introductie van Simply PR konden we als eerste: het buffet aanvallen! Er stond namelijk heerlijk eten klaar, of course allemaal bereid met Alpro producten! Het was smullen! Ik moest me wel even inhouden, want het was geen cheatdag voor mij en ik ben nu echt even serieus bezig met mijn cut. Desalniettemin – wat een woord eigenlijk hè? – had ik een erg lekker bordje met veel salade, een klein stukje van de witlof-blauwe kaas quiche én een geroosterde paprika-pastinaak soepje! Yummmm.

Foodstyling workshop

Foodstyling workshop

De Tips

Nadat we even lekker gegeten hadden kregen we eerst wat tips and tricks van Food Bandits. Om er kort een paar te noemen:

 • vertel een verhaal
 • denk aan je probs (accessoires)
 • kijk naar de structuur
 • gebruik je een iPhone? Maak dan foto’s van boven óf helemaal van de zijkant (scherpte-diepte zul je namelijk toch niet krijgen)
 • en vooral: geen saai bakje havermout precies in het midden van je vierkante foto. Dat dus. 😉

Foodstyling workshop

Wil je meer tips? Food Bandits organiseert vaker foodstyling workshops. Dus ik zeg: wat let je? 😉 Daarna werden we geïnstrueerd om eens kookboeken en foodmagazines door te kijken en te beoordelen wat ze goed of juist minder goed deden. Hierdoor ging je echt anders naar de foto’s kijken en raakte ik al mega geïnspireerd! Mijn hoofd begint dan echt meteen te ratelen en komen er allemaal ideeën in me op die ik voor mijzelf kan gaan gebruiken.

Foodstyling workshop

In De Praktijk

En toen was het OEFENEN! Jeej! Er lag echt een tafel vol met accessoires die we naar hartenlust konden gebruiken. Ook was er nog genoeg over van het eten wat we konden gebruiken om op de foto te zetten. Ik ging aan de slag samen met Esther van Essiehealthylife. Dit is trouwens echt een topper! Ik had Esther nog nooit ontmoet en we volgenden elkaar eigenlijk alleen via Insta, maar ik vond het in ieder geval super gezellig meid! Anyway, de tijd vlóóg voorbij!! Voordat ik het wist moesten we er al me stoppen…. Maar gelukkig heb ik goed kunnen oefenen en heb ik nog meer goede tips gekregen van Food Bandits. Super bedankt!!

En Nu?

Het toffe is dat ik al van meerdere kanten complimenten heb gekregen dat mijn foodfoto’s zo veel mooier zijn geworden! Echt super om te horen! Want eerlijk gezegd vond ik dat zelf ook wel een beetje, haha. Ik vind het echt super leuk om te doen en wil me echt meer gaan focussen op kwaliteit i.p.v. kwantiteit. Één nadeel van de workshop… Ik kon er nachten lang niet van slapen! Hahaha! Serieus dat ratelende hoofd van mij kon ook ’s nachts niet meer stoppen. Deze foto’s van deze courgetti met zalm en paprika-pastinaaksoep recepten heb ik al gemaakt na aanleiding van de tips van de workshop!

Maar één ding was zeker: de foodstyling workshop was voor mij echt een succes! Ik vond het super leuk, ben zo veel opgestoken en heb gewoon vooral veel inspiratie gekregen. Egenstill, Simply PR, Alpro en Food Bandits súper bedankt!!

Edit: en nóg meer bedankt omdat ik de winnaar van de wedstrijd ben gewonnen!! Ik ben echt super vereerd dat ík als winnaar ben gekozen tussen alle andere foodbloggers die stuk voor stuk zulke mooie foto’s maken! Ben mega blij met de Cuisinart foodprocessor en blender 😀

Myprotein

 

Liefs, Milou

Wil je me blijven volgen? Dat kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

Foodstyling workshop

 

Foodstyling workshop

 

Foodstyling workshop

 

Foodstyling workshop

2 gedachten over “Alpro’s Foodstyling Workshop”

 • Wauw Milou dit bericht zal ik zeker bewaren en zo fijn om te lezen dat je een fijne avond hebt gehad. Dat je er zelfs slecht van sliep ( heel herkenbaar) klinkt als muziek in de oren haha. Veel succes verder met je foto’s. Het cliché is waar: oefening baart kunst.

  Liefs Suus

  • Hahaha voor mij was het even niet als muziek in de oren! 😛 Maar gelukkig slaap ik al weer 😉 Het was in ieder geval erg leuk en inspirerend! Ik ga verder oefenen 🙂
   Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *