Inderdaad, het is misschien cliché, maar als je een béétje normaal blijft doen, dan word je niet dik tussen kerst en Oud-en-Nieuw. Wat je wel kan worden is GEK tussen kerst en oud-en-nieuw. Ik werd het gelukkig niet hoor, maar ik heb op Instagram toch best wel wat berichtjes voorbij zien komen van mensen die zichzelf redelijk gek hebben gemaakt geloof ik.

Ik snap het wel een beetje hoor, het is natuurlijk één groot vreetfestijn die Kerst en dan is het moeilijk om je doelen na te kunnen streven. En ik kon op het laatst ook geen eten meer zien hoor. Maar je hoeft er natuurlijk niet allemaal aan mee te doen hè?! Er is niemand die je dwingt! Je kan natuurlijk je familie niet afzeggen of niet komen opdagen, dat snap ik ook wel, maar de portiecontrole heb je nog altijd zelf in de hand. Ook wat je doet de dagen voor en na Kerst heb je he-le-maal zelf in de hand. En mocht je er wél volle bak aan mee doen, dan kies je er duidelijk zelf voor en eerlijk is eerlijk, moet je de consequenties ook aanvaarden.

Bestand 28-12-15 19 05 57

Maar wat zijn die consequenties eigenlijk? Zijn die zo erg? 1. Als je heul lekker en veel hebt zitten eten met Kerst, heb je daar ten eerste ook ontzettend veel voordeel uit gehaald toch?! Het was toch lekker?! Het was toch smullen?! Nou waarom zou je dan spijt hebben? Tja, misschien is je buikje wat ronder? Ietwat ronder.. Want heel veel ronder kan die echt nooit worden van 2,5 dag hoor. En anyway, wie ziet dat nu onder al die dikke kersttruien? 2. Je hebt misschien wat ongezonder dan normaal gegeten. Nou zeg, 2,5 dag ongezond, poeh hey, daar zul je echt niet dood aan gaan hoor!

Wat ik hier allemaal mee wil zeggen is dat je jezelf niet zo gek moet maken. Wat je in deze blog kon lezen, heb ik er wel voor gezorgd dat ik de dagen voor en na kerst nét wat gezonder en minder at dan normaal. Geen hongerlijden of gekke dingen hoor, gewoon ietsje meer opletten, zodat ik met Kerst helemaal nergens op hoefde te letten. Ook ik ben namelijk flink aan het eten geslagen hoor. Hapjes buffet op Kerstavond, Eerste Kerstdag uitgebreid ontbijt, ‘s middags hapjes, ’s avonds 5 gangen diner, Tweede Kerstdag uitgebreid ontbijt én ’s avonds gourmetten. Ik heb heel wat foodbaby’s gemaakt deze Kerst! (ja, ja, ik leek meerdere keren écht zwanger :P) Al vond ik het Tweede Kerstdag wel een beetje welletjes en heb ik ervoor gekozen om tijdens het gourmetten bij mijn moeder niet te veel te eten. Portiecontrole uitoefenen dus, al ging at redelijk automatisch. En dat was ook fijn. Juist doordat ik toch de dagen rondom kerst wat gezonder heb gedaan, kon ik 100% genieten deze Kerst. Geen schuldgevoel, niets. Ook heb ik mijzelf niet gek gemaakt door extreem te gaan diëten voor de Kerst en daarna uit de band te springen. Nee, gewoon met een beetje common sense. En dat was zó heerlijk!! Plus natuurlijk gewoon lekker blijven sporten met de mindset: lekker knallen en al dat lekkere eten omzetten in gains! 😉

Bestand 28-12-15 19 08 01

Toch durfde ik vandaag eigenlijk nog niet op de weegschaal te gaan staan. Ik had namelijk gewoon een goed gevoel aan de Kerst over gehouden en wilde dat niet verpesten door een heel hoog getal te zien staan. Maar toen mijn vriend zei: ”jij bent echt niet aangekomen hoor, je hebt heel goed je best gedaan” dacht ik van nou… Ik denk het toch echt wel! Nou schat, zei ik toen, ik zal me wel wegen, dan kan ik je het tegendeel bewijzen. Met mijn staart tussen mijn benen ging ik in de sportschool op de weegschaal staan. Plus 1 kg toch zeker wel dacht ik. Maar ik zou mijn fijne gevoel er niet door uit het veld laten slaan vertelde ik mijzelf. En toen ging ik staan…. En precies hetzelfde cijfertje verscheen als de weken voor Kerst! +0.0. Nou dat was toch wel fijn om te zien. Je wordt dus niet dik met Kerst, in ieder geval niet als je een beetje normaal doet en een beetje je verstand blijft gebruiken.

Ben je wel aangekomen? Ach ja, dan moet je vast en zeker heel wat lekker op hebben 😉 Dat was ook fijn toch? En ik weet zeker als je deze dagen gewoon nét wat beter/gezonder/lichter/minder eet, dat het er zo weer af is. Laat je niet gek maken, niemand die dat kleine beetje ziet. En ik hoop oprecht dat welk cijfertje die weegschaal ook aangeeft, je lekker genoten hebt met Kerst van je familie, vrienden én het heerlijke eten! Want als het niet lekker was geweest, had je er vast niet zoveel van op gegeten 😉

Het is de laatste week van 2015, lieve volgers, laten we ons niet gek maken.. Laten we lekker gezond eten, sporten wanneer we kunnen en wanneer het daarvoor tijd is (ik zeg: donderdag avond!!!) weer lekker genieten van alle hapjes, oliebollen en andere lekkernijen!

Liefs, Milou

Eén gedachte over “Je wordt niet dik tussen Kerst en Oud-en-Nieuw”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *