Vorige week schreef ik dit blogje over mijn bulkproces van de afgelopen maanden. Ik liet toen al weten dat ik het niet meer alleen hoef te doen! Want… Ik heb hulp gezocht bij Health Advies Breda. Zij bieden gratis begeleiding. Yes, je hoort het goed, gratis! Van vetpercentage meten, tot een persoonlijk voedingsschema en van een persoonlijk trainingsschema tot email contact 🙂 Aangezien ik het zelf even niet meer wist, klopte ik dus bij hen aan…

Health Advies Breda

Gelukkig kon ik een afspraak maken bij Geert omdat ik helemaal vanuit Nijmegen naar Breda kwam rijden. Dit hoeft niet hoor. Je kan gewoon altijd bij ze binnen lopen voor advies! Maar toen ik binnen kwam lopen werd ik begroet door Geert en zijn collega. Ik werd als eerste doorgemeten (vierpuntsmeting), bekeken, gewogen en we kwamen tot de conclusie dat ik zelfs na mijn bulk nog een vetpercentage heb van 17,1% (best goed dus) maar dat ik er niet zo uit zie (zie rechterfoto hieronder). De meeste meiden met dit vetpercentage laten al echt blokjes op hun buik zien, maar bij mij zijn ze veeeeer te zoeken! Conclusie: ieder lijf is weer anders, haha! Dus vergelijk jezelf ook nooit met anderen. Maar waarom ziet het er dan toch ietsje anders uit dan zou moeten? Ik hou waarschijnlijk veel vocht vast én heb ook gewoon redelijk wat huid op mijn buik zitten, omdat mijn buik natuurlijk een stukje dikker was toen ik 20 kg zwaarder woog. Anyway, goed onthouden hoe ik er nu uitzie in alle spiegels die achter in de winkel hangen en over een maandje terugkomen. (Ik heb de volgende dag maar even onderstaande rechterfoto gemaakt, want met foto’s vergelijken is veel gemakkelijker dan onthouden hoe je eruit zag ;)) Ondertussen vroeg Geert mij om de laatste paar dagen van mijn MyFitnessPal door te sturen zodat hij kon zien hoe mijn eetpatroon op dat moment was. Aan de hand van hoe ik eruit zag, mijn vetpercentage, mijn huidig voedingspatroon en mijn doel (spieropbouw) zou Geert een (voedings)advies gaan geven. Trainingsschema hebben we nog even niet naar gekeken, aangezien ik toch mijn benen nu niet mag trainen en mijn huidige push/pull schema voor mijn bovenlichaam nog voldoet. Spannend, maar vol vertrouwen liep ik de winkel uit. Ik zou een aantal dagen daarna mijn advies krijgen!Bulking

Het Advies

En inderdaad, een paar dagen later kreeg ik een hele uitgebreide mail van Geert met mijn voedingsschema. Voedingsschema?! Help?! Dat had ik eigenlijk niet verwacht! Ik ben gewend om met MFP en macro’s te werken. Foodie dat ik ben, hou ik ervan om heel gevarieerd te eten. Ook voor mijn werk eet ik nog al eens buiten de deur en dan vind ik het tracken juist zo fijn om de rest van de dag te kunnen aanpassen zodat ik aan het einde van de dag nog ongeveer goed uit kom. Maar goed, een schema dus. Zonder veel variatie. En wat veel eiwitten!!! Ik dacht dat dit normaal gesproken voor een bulk juist niet zo nodig was. Dat je veel koolydraten moest eten. Maar al snel viel het kwartje. Ik hou veel vocht vast. Door koolhydraten hou je extra vocht vast. Ik zie er niet zo uit als dat ik zou moeten zien. Ik dacht dus dat ik redelijk goed zat met mijn macro’s. Misschien was dat ook wel zo. Maar we gaan nu dus even alles omgooien om een nieuwe balans te vinden tussen koolhydraten/eiwitten/vetten. Een balans die bij mij past! Want dit is echt voor iedereen weer anders. Te beginnen met een schema hoog in de eiwitten en vetten en wat lager in de koolhydraten dan ik gewend was. Aan de hand van mijn resultaten gaan we het verder finetunen. Ik ben benieuwd!! Maar dit is dus iets speciaal voor mij gemaakt, en niet iets dat voor iedereen geldt. Oh en om nog even terug te komen op het schema… Daar ben ik meteen eerlijk over geweest. Dat ik denk dat het niet zo goed bij mijn levensstijl past. Geert vond het heel fijn dat ik meteen zo eerlijk was. En ik blij dat ik het meteen heb uitgesproken haha! Ik wil natuurlijk zo goed als mogelijk hun advies opvolgen, anders zou ik niet bij ze moeten aankloppen! Maar ik ga nu een balans vinden tussen wat voor mij werkt en hun voedingsschema als leidraad gebruiken. De verhouding macro’s en langzame en snelle koolhydraten zijn namelijk per maaltijd precies goed afgestemd om een zo optimaal mogelijk resultaat te boeken. Ik zou dus stom zijn om hun advies zomaar in de wind te slaan en maar gewoon op mijn IIFYM manier verder te gaan!

tumblr_nim1v5yNDt1tje80ro1_500

Macro’s

Waar komen mijn macro’s op neer in totaal? Ongeveer dan, want Geert adviseert eigenlijk om er niet zo heel nauw op te zitten… 50 kcal meer of minder op een dag moet niet zo veel uitmaken. Maar goed, control freak dat ik ben wilde ik ze toch precies weten haha! Qua kcal moet ik op minimaal iedere dag op 2000 zitten met ongeveer 160 gram eiwitten, 180 gram koolhydraten en 70 gram vetten. Op trainingsdagen komt daar nog een eiwitshake en banaan na de training bij (ongeveer 250 kcal extra dus). Mogen jullie zelf de berekening voor de macro’s op trainingsdagen doen 😉 Maar het hoeft dus niet helemaal precies, als ik op het juiste moment maar de juiste soort maaltijd eet. Ook is het plan om dit 6,5 dag te volgen en het 1 avond los te laten. Tja, die ruimte heb ik wel nodig aangezien ik bijna ieder weekend wel ga uit eten haha! Dus eerlijk gezegd vind ik het best wel veel voor iemand die de hele dag op haar kont in de auto of achter haar bureau zit! Maar het is dan ook een bulk schema en als ik niet te los ga wanneer ik ga uit eten dan valt het nog wel mee. Natuurlijk is het ook weer psychisch. Veel honger zal ik denk ik niet hebben met zo veel eiwitten en vetten 😉 Bingo!! Ik hou niet van honger! 😛 #teamalwayshungry

Out of my comfort zone

En ja… Hiermee stap ik uit mijn comfortzone!! Ik heb het altijd helemaal zelf gedaan. Zonder advies. Zonder hulp. Maar ik vind het nu gewoon fijn om dit even uit handen te geven. Dat ik iemand anders kan vertrouwen. Dat ik zelf niet honderd keer van gedachten verander (wel/niet stoppen etc). Zonde van de energie.

Nou lieve volgers, dit was de eerste update van mijn begeleiding bij Health Advies Breda. Ik zal jullie verder op de hoogte houden. Hebben jullie nog vragen? Stel ze gerust hier onder in de comments! Liefs, Milou

P.S. Hieronder lees je een toevoeging van Health Advies Breda op een van mijn Instagram posts.. Geeft meteen een goed beeld van hoe ze te werk gaan:

image

10 gedachten over “Health Advies Breda”

 • Je hebt me nog weer nieuwsgieriger gemaakt naar Health Advies Breda!
  Ik ben nu ook calorieën gaan opbouwen. Mij lijken de schema’s wel erg handig . Geen trek lijkt me echt faaaaantaaaaaastisch!!!

  • Haha gewoon een keer naartoe gaan! 🙂 En wat betreft geen trek… Gewoon even geduld hebben 😉 Hoe hoger je stijft hoe minder het wordt!

 • Hoi Milou!

  Ik heb vandaag ook mijn voedingsschema van Health Advies Breda gekregen. Ben er op jouw aanraden (en op die van de bloggers van getoutofyourfatsuit) toch maar naartoe gereden. Thanks voor de tip!

  Ons verhaal komt redelijk overheen, ik moet toch écht meer kcal gaan eten om aan te komen in spiermassa. Spannend joh! Ik begin ook op de 2000 kcal maar kom volgens mijn berekeningen (ik ben ook direct gaan rekenen met MFP, nerdalert! haha) anders uit dan jij. Ik zit lager in de vetten en iets hoger in de koolhydraten. Verder blijf ik gewoon maximaal trainen en dan komt er hopelijk zo min mogelijk vet bij de komende tijd. Houd jij ons op de hoogte van jouw progressie? Iets met gedeelde smart… 😉

  Succes!! Liefs 🙂

  • Hoi Pleun,
   Wat leuk om te horen! Het lijkt eng, maar went al snel hoor, dat meer eten 😉 Ik moet oppassen om niet te veel te eten haha! Maar de meesten zitten ook wat hoger in de koolhydraten hoor. Voor de meesten werkt dat tijdens een bulk het beste! Maar goed, ieder lijf is weer anders natuurlijk. Ik zal het zeker blijven delen.. Ik ben van plan om ongeveer over 1-2 weekjes weer te gaan.. Ben ook heel benieuwd, al ben ik na mijn zakenreis toch ietsje te veel aangekomen haha! Nou veel succes ermee! Blijven knallen dan komt t goed 😉 Liefs, Milou

 • Wat leuk om te lezen zeg. Ik ben erg benieuwd. Is het echt allemaal gratis? Of wat kan ik van hen verwachten? Zitten er ergens anders dan nog kosten aan?

  Leuke blogs 🙂

  • Yes het is echt allemaal gratis! Ze verkopen in hun winkel ook supplementen. Deze hoef je niet te kopen, maar kunnen je wel helpen in het proces! En ik heb dan zelf zoiets van… Tja, als ze mij helemaal gratis begeleiden… Dan koop ik mijn supplementen ook wel bij hen en niet online ergens… Maar je kan van ze verwachten dat ze je opmeten qua gewicht en vetpercentage en aan de hand van jouw doelen een persoonlijk voedingsadvies geven (voedingsschema) en trainingsschema als je dat ook wilt. Daarnaast staan ze beschikbaar per email om eventuele vragen te beantwoorden. En dan kan je na ongeveer een maandje weer terugkomen om je progressie te meten en te bespreken hoe je het beste verder kan gaan. Echt een aanrader hoor 🙂

 • wat fijn om zo al je bevindingen te lezen. ik ben wel erg benieuwd geworden zo. maar hoe kan het dat zij gratis advies geven? of is alleen het vet meten gratis?
  liefs roswitha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *