Bulking

Een tijd geleden al schreef ik deze laatste update van mijn reverse diet of eigenlijk van mijn bulkproces. We zijn alweer 3 maanden verder, dus hoog tijd voor weer een update.

Tja, wat heb ik eigenlijk de laatste drie maanden gedaan? Heel globaal gezegd komt het neer op het volgende:

November

Ik at gemiddeld 2150 kcal per dag en kwam hiermee zo’n 1 kg per maand aan. Het meeste in spieren gelukkig, maar er zat wel wat vet bij. Als het goed is is 1 kg per maand wel een beetje waar je naar zou moeten streven. Top dus. Toch vond ik het nog lastig om er niet ver boven te komen. Klinkt misschien stom met zo’n hoog aantal kcal, maar ik ben dan ook een lekkerbek! En die 2150 kcal waren ook een gemiddelde. Ging ik uitgebreid uit eten in het weekend, dan schatte ik het heel globaal in en moest ik dat van mijzelf de andere dagen compenseren. Niet heel relaxed dus.

December

Vandaar dat ik besloot om in December (toevallig samen met Iris en later ook Anne) mijn eten niet meer te tracken in MFP. In eerste instantie was dat best eng, daarna werd het wat makkelijker en toen begon ik veel te snoepen (gezond en ongezond). Iets te veel naar mijn mening. Maar goed, het was dan ook December met alle sociale gelegenheden, Sinterklaas, Kerst, je kent het wel! Maar wat hier ook nog eens bij kwam kijken is dat mijn knieen meer pijn deden dan ooit. Ik ging naar de fysio voor mijn rug N.B., en bleek er gewoon ook vocht in m’n knieen te zitten! Minimaal 6 weken rust voor mijn benen, AARGHH! Dus daar ging ik in December, volledig genietend van al het lekkers, niet trackend, maar ook ineens niet meer mijn benen trainend. Qua gewicht en vet kwam ik iets meer aan dan de bedoeling was. Maar goed, spijt heb ik er niet van hoor! Want oh oh wat heb ik genoten in December.

 

Bulking
De linker foto is afgelopen zomer genomen (57 kg, 15% vet) en de rechter foto maakte ik vorige week net na mijn bezoek aan Health Advies Breda (63 kg, 17% vet). Dus op zich liegen de cijfertjes er niet om… Die zijn volgens mij best ok na een bulk!! De vraag is of de cijfertjes ook matchen met het plaatje.. Maar daar later meer over!!

Januari

Maar dat leidde naar het volgende: de rem erop in Januari! Met als gevolg dat ik weer af viel. Leuk zou je denken… Maar ik zou eigenlijk nog in een bulk moeten zitten! Of niet? Ik begon naar mijn mening echt een buikje te krijgen! Mijn benen waren niet meer zo strak. Ik kon ze ook niet trainen, dus de gains zouden dan toch alleen naar mijn bovenlijf gaan.. En toen ging ik twijfelen.. Moest ik stoppen met bulken? Door gaan? Maar hoe dan? Niet tracken? Wel tracken? En hoeveel dan? Ik was het een beetje kwijt! En toen kwamen Anne en Frauke van Getoutofyourfatsuit.nl met het verhaal van gratis begeleiding vanuit Health Advies Breda. Vet meting, voedingsadvies, trainingsschema’s… Gewoon het hele pakket joh! Zonder addertje onder het gras! Ze doen het echt helemaal gratis! Maar ja… Als je het aan mij vraagt.. Als ik dan mijn supplementen in moet kopen.. Doe ik het niet meer allemaal online, maar bij hen! Want dat gun je ze dan wel toch? Anyway… Een weekje geleden ging ik als eerste naar ze toe, maar hoe dat ging… Lezen jullie volgende week 😉

 

Veel liefs, Milou

 

P.S. En ja…. Het is heerlijk om veel te kunnen eten en weer spontaan te kunnen zijn!

2 gedachten over “Bulking Update”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *