Health advies breda

Het is inmiddels ruim een maand na mijn eerste bezoek aan Health Advies Breda, dus kan ik jullie wel een update geven! In ieder geval kan ik beginnen met dat het super fijn is dat er iemand over mijn schouders meekijkt. Iemand die mij een objectieve mening en advies kan geven. Heerlijk, dat had ik nodig! Maar nu wil ik jullie wat meer vertellen over mijn voedingsschema.

Het Schema

In mijn eerste blog vertelde ik dat ik een voedingsschema had gekregen. Een voedingsschema wat ik ging aanpassen op mijn levensstijl. Maar wat waren eigenlijk de belangrijke punten uit mijn voedingsschema?

 • De hoofdmaaltijden bestonden vooral uit koolhydraten en eiwitten (denk aan 1 scoop whey/50 gram havermout/1 banaan als ontbijt. Of 3 volkoren boterhammen met kipfilet/rosbief als lunch)
 • De tussendoortjes bestonden vooral uit eiwitten en vetten (denk aan bakje magere kwark met noten of een eiwitreep)
 • Na het sporten altijd een stuk banaan en een whey shake nemen.
 • Zoals ik al zei kwam dit neer op ongeveer 2000 (rustdagen) en 2150 (trainingsdagen) kcal.
 • 1 Cheatavond
 • Paar supplementen: magensium voor het slapen (deed ik al), pre-workout voor het sporten en BCAA’s tijdens het sporten.

Health advies breda

Mijn Invulling

Maar zoals ik al zei wilde ik dit toch naar mijn eigen levensstijl gaan aanpassen. Want als ik iets ging doen wat echt niet bij mij paste, zou ik het natuurlijk nooit lang volhouden. De maaltijden uit het voedingsschema zijn met zorg uitgekozen, zodat ze mijn progressie zouden bevorderen, maar ze zijn daar natuurlijk geen kookschool! En daar kwam ik ook niet voor. Dus besloot ik om de belangrijkste punten uit het schema over te nemen, maar wel met wat flexibiliteit. Ik lunch of eet nogal eens buiten de deur en wilde ook nog wel wat flexibiliteit hebben om mijn eigen gerechten te maken. Dus besloot ik om de macro’s toch te gaan tracken, zodat ik aan het einde van de dag op de juiste macro’s zou uitkomen (ongeveer 180 gr eiwitten, 200 gr koolhydraten en 70 gr vetten op trainingsdagen). Hoe heb ik het dan voor mijzelf ingevuld?

 • Ik ontbijt of met een havermoutje met whey en banaan of met een mugcake waar ook havermout, whey en banaan in zit.
 • Tussendoortje: sla ik soms over omdat ik pas laat (en flink) ontbijt en anders neem ik inderdaad een schaaltje kwark met noten of een eiwitreep.
 • Lunch is of volkoren brood/crackers met kipfilet/avocado/hummus of een grote salade met crackers ernaast.
 • Tussendoortje: schaaltje kwark met noten of een eiwitreep.
 • Aangezien ik vaak meteen na mijn werk ga sporten (rond 18 uur) moet ik hiervoor écht wat koolhydraten eten. Dus eet ik op trainingsdagen iets minder koolhydraten in mijn andere maaltijden en eet die dan voor mijn workout (twee volkoren boterhammen met kipfilet en avocado) en een glas pre-workout.
 • Na workout: half appeltje/banaantje en een whey shake.
 • Avondeten varieert heel erg. Maar net waar ik zin in heb! Maar ik probeer hier wel iets van koolhydraten te eten (wat ik eerst nooit deed).
 • Avondsnack: schaaltje kwark met noten.

Zoals je een beetje kan zien eet ik dus op trainingsdagen 4 keer i.p.v. 3 keer een koolhydraatrijke maaltijd i.v.m. de tijd waarop ik sport (op rustdagen wel gewoon netjes 3 keer). Verdeel ik de vetten iets meer over de dag i.p.v. alleen bij de tussendoortjes (omdat ik dat gewoon lekkerder vind!). Neem ik tussendoortjes die bestaan uit eiwitten/vetten. Eet ik de post-workout iedere keer na het sporten. En natuurlijk de kwark voor het slapen gaan. Ik heb alleen de BCAA’s nog niet genomen, omdat wij dit niet meer hadden en ik die de volgende keer bij Health Advies Breda wil kopen.

Mijn Ervaring

Ik moet zeggen dat ik in het begin helemaal geen honger meer had. Het is dan ook een bulkschema, maar toch had ik hiervoor (toen ik bulkte met andere macro’s) toch best nog vaak trek. Ik denk dat het ligt aan de grote hoeveelheid eiwitten, die vullen namelijk enorm. Ook merkte ik dat ik een stuk minder trek had in zoetigheid en chocolade! Zo fijn! Maar hoe zou dat komen? Ik denk door twee redenen: 1. hernieuwde motivatie en 2. door het feit dat ik niet met iedere maaltijd koolhydraten binnen krijg. Volgens Geert van Health Advies Breda zorgt dit ervoor dat je insulinegevoeligheid optimaal blijft. Als je namelijk altijd koolhydraten binnen krijgt dan zullen je receptoren niet optimaal zijn. Ook kreeg ik te horen dat het goed is om eiwitten met goede vetten te combineren omdat de omega-3 vetzuren de opname vertragen en je zo een hele stabiele bloedsuikerspiegel krijgt. En een stabiele bloedsuikerspiegel betekent minder trek! 🙂 Ook vind ik het fijn dat ik na mijn workout de appel/banaan en whey ben gaan eten/drinken. Ook al eet ik meteen mijn avondeten na mijn workout, dit moet toch eerste gekookt worden. Nu ik al lekker wat binnenkrijg in de auto op weg naar huis zijn mijn reserves weer even aangevuld en kan ik op mijn gemakje het avondeten gaan koken! Plus, ik at eerst bijna nooit wat koolhydraten na mijn workout. Ben heel blij dat ik dat ben gaan doen, want na wat op internet gelezen te hebben kwam ik erachter dat je echt na een flinke krachttraining je glucosevoorraad in je spieren weer moet aanvullen (met koolhydraten) want anders komen die gains nooit 😛

Al met al ben ik dus best tevreden! Ik heb mijn eetpatroon aangepast, maar behoud wel een beetje flexibiliteit. Ik voelde me goed en had geen trek meer. Ik kwam ook langzaam wat aan, wat natuurlijk ook de bedoeling is met een bulkschema.

En Nu?

Maar je hoort het misschien al.. Ik ben overgestapt op de verleden tijd.. Het is namelijk zo dat ik op zakenreis ben geweest naar Parijs. Daar heb ik mijn schema totaal niet meer aan kunnen houden en veel gegeten. De dagen daarna ben ik gaan compenseren en extra low carb gaan eten. Toch weeg ik nu nog een kilo meer dan voordat ik naar Prijs ging. Ook lijkt het alsof ik een onstilbare honger heb ook nu ik me weer aan mijn schema houd. Het ritme is er dus een beetje uit. Ook ben ik nu dus vergeleken met een maandje geleden 2 kilo aangekomen. Ik begin me nu echt wat dikkig te voelen en mijn broeken passen niet meer (arghhhhh!)… Iets anders wat meespeelt is dat ik nog steeds met zere knieën zit (dat is weer een heel ander verhaal), maar daardoor wandel ik niet meer en doe ik nul cardio…. Oftewel, dat kan ook meegespeeld hebben in het extra aankomen van gewicht!

Dus wordt het hoog tijd dat ik weer eens langs ga bij Health Advies Breda! Ik kan namelijk wel weer wat advies gebruiken 🙂 Als het goed is ga ik morgenavond… Dus to be continued!!

Liefs, Milou

7 gedachten over “Health Advies Breda: Mijn Voedingsschema”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *