Health Advies Breda

Het laatste wat jullie van mij gehoord hebben over mijn proces en begeleiding van Health Advies Breda is in deze blog te lezen. Toen was ik aan het einde van mijn bulk en begon ik me toch echt een beetje dikkig te voelen. Inmiddels zitten er al weer twee bezoekjes aan Health Advies Breda op en is het dus hoog tijd om jullie te updaten!

Health Advies Breda: door blijven bulken of gaan cutten?

Vier weken geleden ging ik weer richting Breda om mij te laten meten en om advies te vragen! De metingen (van 62kg naar 63kg en van 17,1% vet naar 19,6% vet in anderhalve maand tijd) lieten inderdaad zien wat ik al verwachtte: de bulk had zijn werk gedaan, haha! (Zie foto van het einde van mijn bulk hieronder) Nou ja, heel grappig vond ik het niet, want ook al waren dit ook spieren, het was natuurlijk ook wat vet (onontkoombaar). En dat blijft natuurlijk een dingetje als je jaren lang alleen maar gefocussed hebt op vetverbranding en afvallen. Maar goed, Geert mijn coach van Health Advies Breda, liet het aan mij wat ik wilde doen: nog een paar weekjes door bulken (dat kon best nog wel met het vetpercentage wat ik op dat moment had) of stoppen en langzaam de cut in gaan zetten (en dus weer langszaam gaan afvallen). Tja, ik wil eigenlijk weer wat droger worden maar niet minder gaan eten. Whahaha. Heel grappig Milou, dat is natuurlijk impossible! Keep on dreaming 😛 Tenzij ik ineens héél veel ga bewegen, maar ja dat kan natuurlijk niet door mijn knieën. Ik besloot toch de cut in te gaan zetten! Aangezien ik toen zo’n 2100 kcal at op een dag besloten wij dit eerst te verlagen naar gemiddeld 1900 kcal (maar met de intentie om nog wat lager te zakken), op een trainingsdag iets meer en op een rustdag iets minder. Ik zou binnen een paar dagen mijn voedingsschema én op maat gemaakte traininsschema ontvangen. Super, ik kon niet wachten om ook weer met een nieuw schema aan de slag te gaan!

Health advies breda
Einde van mijn bulk.

Nieuw voedings en trainingsschema

Nadat ik mijn voedingsschema ontving deed ik het volgende: ik dook in MyFitnessPal om te kijken of ik alternatieven op de voorgestelde maaltijden kon bedenken met zo goed als dezelfde macro’s! Ik wilde namelijk toch echt zo veel mogelijk met het schema gaan werken om zo niets meer te hoeven tracken in MFP! Maar wilde toch voor mezelf wat meer opties hebben. Zo maakte ik bijvoorbeeld van drie eieren als snack: een omelet van 2 eieren met 2 plakjes kipfilet en 25 gram avocado. Precies dezelfde macro’s en toch echt anders!! Zo ging ik aan de slag.. Doordeweeks volgens het schema. En ja, ik week er soms een beetje vanaf. Maar dat schatte ik dan in! Ik pakte bijvoorbeeld soms wat pindapasta op mijn mugcake in de ochtend en haalde dat dan van de noten in mijn kwark als tussendoortje af. Dit beviel mij eigenlijk wel! In het begin vulde ik de desbetreffende maaltijd nog even in in de app, om te checken of wat ik aan het verschuiven was ook klopte.. Maar later dacht ik, ach zo moet het ongeveer wel kloppen. Zó veel relaxter! In de weekenden wilde ik iets meer gevarieerd eten, dus besloot ik het dan juist wél te tracken, zodat ik met een heel ander eetpatroon toch op ongeveer dezelfde macro’s zou uitkomen. Dit werkte echt voor mij! Ook het trainingsschema vond ik super! Ik kreeg een uitdagende abs workout en wat oefeningen voor mijn benen en billen die ik wél kon doen zonder druk op de knieschijf uit te oefenen en in overleg met de fysio was dit helemaal oke. Ook kreeg ik nog schema’s voor twee dagen bovenlijf: borst/voorkant schouders/triceps en rug/achterkant schouders/biceps. Ook deze oefeningen waren zoveel mogelijk zittend om mijn knieëen te ontlasten. Heerlijk waren de schema’s! Een combinatie van kracht (3 setjes, 6-8 herhalingen) en uithoudingsvermogen (3 setjes, 12-20 herhalingen) om zo weer in te spelen op de glycogeen in mijn spieren.

Health advies breda
In de tang bij Health Advies Breda!

Wel of geen progressie?

En toen werd het weer tijd voor een nieuwe meting! Ongeveer vier weken na mijn vorige meting ging ik terug, dit keer gezellig met mijn vriend die nou ook wel heel nieuwsgierig was geworden! Ik voelde me goed, had het idee dat ik wel iets, maar niet heel veel droger was geworden. Ik verwachtte dus zeker al wel dat mijn kcal meer omlaag zouden moeten, want echt heel veel had dit nog niet gedaan. Helemaal niet erg, want geleidelijk afbouwen is véél beter voor spierbehoud dan dat je ineens meteen heel weinig gaat eten! Qua gewicht ging het in eerste instantie goed met het nieuwe eet en trainschema. In de eerste drie weken viel ik ongeveer 1kg af, maar toen kwam de week van vele sociale gelegenheden, Pasen en helpen met verhuizen, waarin ik zo veel mogelijk volgens schema at, maar het ook wat meer los liet (los KON laten). Daarna heb ik mij niet meer gewogen dus kwam het moment bij Health Advies Breda: 63kg. Oeps, dat is precies hetzelfde als vorige keer. Nu de vetpercentagemeting: 19,4% vergeleken met 19,6%. Wel ietsje beter, maar natuurlijk niet significant en daar had ik natuurlijk wel op gehoopt! Geen zichtbare progressie dus. MAAR, ik voel wel een enorme progressie! Ik voel me namelijk een STUK minder afhankelijk van MyFitnessPal!! Ik kan echt een ijzersterke discipline hebben, dat weet ik en dat zit gewoon in mij. Ik had de afgelopen 4 weken ook perfect het schema en/of de macro’s kunnen volgen. Maar het feit dat ik dit niet deed en het was losser liet is voor mij dus echt enorme progressie!! Discipline is niet moeilijk voor mij. Ergens niet helemaal “perfect” mee omgaan is echt veel moeilijker! Maar dat heb ik dus in de afgelopen vier weken overwonnen, zeker mede dankzij Health Advies Breda en het advies van Geert om toch te gaan proberen die app los te laten. Zijn advies was om te beginnen de app om de dag nog wel in te voeren. Vond ik een heel goed idee, maar als snel kon ik het zelfs wat langer loslaten. Totdat ik het doordeweeks niet meer deed en alleen in het weekend. Super!! Nogmaals, voor mij voelt dit écht als hele fijne progressie! Die zichtbare progressie? Die komt wel! Want we hebben mijn schema nu bijgesteld van 1900 kcal gemiddeld naar 1700 kcal gemiddeld. Dus misschien was ik wel ietsje teleurgesteld met de meting, maar het feit dat ik zo veel relaxter ben is een veel grotere overwinning voor mij! Ik ben nu net terug van een weekendje Madrid, waar ik even helemaal niet opgelet heb en heerlijk genoten heb (ook weer een overwinning). Mijn nieuwe voedingsschema is inmiddels binnen en nieuwe supplementen (BCAA’s, preworkout en wat lekkere repen/chippies) zijn weer ingeslagen.. Dus kan ik aan de slag met 1700 kcal, maar dan wel lekker relaxed en zo goed als zonder MyFitnessPal!

Health advies breda

Liefs, Milou

Wil je me blijven volgen? Dat kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

 

4 gedachten over “Health Advies Breda: Bulken of Cutten?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *