als ik eenmaal afgevallen ben dan

“Als ik eenmaal afgevallen ben, dan pas….” Zeg jij dat ook wel eens tegen jezelf? Dat je bepaalde dingen pas wil of kan doen als je slanker bent? Of dat je je pas op een bepaalde manier kan voelen als je slanker bent? Zo ja, lees dan snel door. 

Vroeger zei ik dat ook wel eens tegen mijzelf. Dat als ik slanker zou zijn ik bepaalde dingen wél zou doen… Ook hoor ik dat vaak bij de vrouwen die ik coach. Denk maar eens aan: 

Als ik eenmaal afgevallen ben, dan…

  • Als ik eenmaal afgevallen ben, dan pas kan ik een kort jurkje aan (anders ziet het er niet uit)
  • Als ik eenmaal afgevallen ben, dan pas ga ik naar de sportschool (want dan voel ik me niet zo bekeken)
  • Als ik eenmaal afgevallen ben, dan pas ga ik weer af en toe snoepen (want nu gun ik dat mijzelf niet)
  • Als ik eenmaal afgevallen ben, dan pas ga ik die vakantie boeken (want dan voel ik me pas fijn in bikini of badpak)
  • Als ik eenmaal afgevallen ben, dan pas kan ik mij happy voelen met mijzelf (want nu in dit lichaam kan ik dat echt niet)

Maar wil jij dingen in het leven laten, omdat je een bepaald gewicht niet hebt? Wil jij jezelf uit de sportschool houden, omdat je misschien ergens denkt dat je bekeken wordt (terwijl dat waarschijnlijk niet eens waar is). Of wil jij die vakantie uitstellen, omdat je je streefgewicht nog niet bereikt hebt? 

Hoe zonde is het om die dingen te laten?!

En de laatste uit mijn voorbeelden hoor ik bijna bij AL mijn klanten… “Als ik eenmaal afgevallen ben, dan pas kan ik mij happy voelen met mijzelf”. 

Maar ik wil je één ding vertellen: dat is bullshit! 

Je happy voelen met jezelf heeft NIETS te maken met je lichaam. Althans, dat hoeft niet zo te zijn. En als je dat wel denkt, dan heb je jezelf dat ergens gewoon wijsgemaakt. 

Ik kan je uit eigen ervaring (en die van mijn klanten) vertellen dat het NIET aan de buitenkant ligt, maar ALLES te maken heeft met hoe jij van binnen over jezelf denkt en voelt. 

Een van de grootste valkuilen is om jezelf te vergelijken met anderen. Of met een ideaalplaatje. Het enige wat je bereikt met vergelijken is dat jij je rot of onzeker of minder mooi gaat voelen. 

Ook dat is zonde toch?!

Je leven laten bepalen door een ideaalplaatje? 

Want zeg eens eerlijk… Wil jij je leven laten bepalen door een ideaalplaatje bedacht door de media? Want wanneer ben je mooi? Wie bepaalt dat? Belachelijk toch eigenlijk dat de media een soort ideaalplaatje bedenkt en dat jij je onzeker voelt of dingen laat in het leven omdat jij daar (nog) niet aan voldoet? 

Ik kan je vertellen, waarschijnlijk word je leven een stuk leuker als jij dat ideaalplaatje loslaat. Als jij de gedachte “als ik eenmaal afgevallen ben, dan….” loslaat. En als je onzekerheden over je lichaam loslaat. 

Sterker nog, ik zie vaak (zowel bij mijzelf toen ik weer 8 kilo afviel, als bij mijn klanten) dat wanneer je die focus op dat bepaalde lichaam loslaat, afvallen zelfs makkelijker wordt.

Maar daar gaat het mij eigenlijk nog niet eens om.

Waar het om gaat is dit… 

Wil jij je laten weerhouden om dingen in het leven te doen die je eigenlijk wilt doen, maar nu nog niet doet? Of wil je die dingen JUIST gewoon doen, ongeacht hoe je eruit ziet?

En wil jij je laten weerhouden om happy met jezelf te zijn? Of wil jij eigenlijk NU al happy zijn met jezelf ongeacht hoe je lichaam eruit ziet?

Denk daar eens over na. 

En wil je leren hoe je happy kan zijn met je lichaam? Schrijf je dan nu in voor mijn gratis bikini challenge om zelfverzekerder in bikini of badpak te worden.

Veel liefs, Milou 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *