fitness shoot

fitness shoot

De titel van deze blog zegt het al “spannend” ik ga een fitness shoot doen. Ik leg je dan ook graag uit waarom ik het ga doen én waarom het nu zo spannend is. 

Waarom een fitness shoot?

Om maar te beginnen bij het “waarom”. Het begon afgelopen winter toen mijn (oude) buurvrouw vroeg of ik bij haar een fitness shoot wilde doen. Zij is fotografe (kijk maar eens op haar website Fotografie Lindy), maar had eigenlijk nog nooit echte fitness foto’s gemaakt en zou daar graag mee oefenen. Natuurlijk een super compliment dat zij dan meteen aan mij dacht! Ik zat toen alleen net aan het einde van mijn “bulk” en voelde mij daar alles behalve “ready” en zelfverzekerd bij. Ik moest het dan ook voorbij laten gaan, maar mét het idee om het in een later stadium wel te doen.

Anderhalve maand geleden dacht ik er ineens weer aan, oh ja, die fitness shoot bij Linda! Laten wij zeggen dat ik er nu niet eens héél veel strakker bij loop dan afgelopen winter – een procentje of 2 minder denk ik – maar wél een stuk zelfverzekerder! Ik wíl namelijk niet meer zo super duper droog zijn! Ik ben happy met hoe ik er nu uit zie! En toen kwam in mij op om júist nu die shoot te doen. Er zijn veel vrouwen (en mannen) die daar maanden lang op voorbereiden om er op en top uit te zien voor de camera. Dikke respect natuurlijk, maar dat stadium ben ik gepasseerd. Ik heb dan in principe geen vetpercentage voor een “echte” fitness shoot (want mijn six-pack heeft zich lekker genesteld onder een warm laagje vet) en ik heb al 9 maanden mijn benen niet getraind (vanwege een blessure), maar toch ben ik happy met mijn lijf. Ik train dan ook al consequent een aantal jaar best fanatiek en dat heeft zijn vruchten afgeworpen op mijn lijf en spiermassa. Ik wilde dan ook express zonder voorbereiding, zonder dieet, gewoon zoals ik altijd ben, deze shoot doen.

 

Balans

Als ik mijzelf nu vergelijk met afgelopen winter is mijn mindset zó veranderd. Het woordje balans is key geworden. Daarnaast is trots en happy zijn met mijn lijf – hoe het er dan ook uit ziet – iets waar ik flink mee bezig ben geweest. En met succes, ik voel mij super over mijn lijf! En daarnaast weet ik ook wel dat ik gewoon meer dan tevreden mag zijn met hoe ik eruit zie. Zoals ik al zei, ik train echt al een aantal jaren zeer consistent én fanatiek. Ook voed ik mijn lijf zo veel mogelijk met “echt” eten waar het blij van wordt. Ik vul mijn lijf af en toe met (vr)eetfestijnen waar mijn mind happy van wordt! Wanneer je dit consequent doet en er geen race van maakt maar een marathon van een aantal jaar… Dan krijg je een mooi resultaat! Niet alleen fysiek, maar zeker ook mentaal. Dit klinkt misschien een beetje gek van iemand die met een burn-out kampt… Maar die burn-out heeft niets maar dan ook niets met dit onderwerp te maken.

 

Waarom ik het toch nog bijna heb afgezegd..

Even wilde ik de shoot nog afzeggen. Nadat ik anderhalve maand geleden mijn buurvrouw weer een berichtje stuurde bleef ik het uitstellen. Tot anderhalve week geleden toen ik toch spontaan een datum plande. Ik merkte alleen dat het toch een extra “druk” was, want meteen daarna voelde ik me nog slechter en onrustiger. Terwijl ik het eigenlijk wilde doen omdat het een afleiding is, leuk is en ik er weer wat meer zelfvertrouwen van zou krijgen! Maar ik merkte dat iedere “druk” nu is een “druk” te veel is, want toen ik besloot om toch een weekje lang iets minder te eten om beter op de foto te staan, dit mega averechts werkte. Mijn weekend resulteerde dan ook in een vreetweekend met heel veel spanning en emotie-eten. Ik appte Linda om te zeggen dat ik het toch misschien beter kon afzeggen, omdat ik de “druk” niet aan kon. Zo’n mega druk is het natuurlijk niet, maar laat ik maar zeggen dat mijn burn-out hersenen op het moment niet helemaal werken zoals zij zouden moeten, gheghe. Gelukkig vond ze het niet erg en zei dat ik er nog maar eens rustig over moest nadenken. Grappig want meteen daarna viel de druk van mij af en voelde ik mij een stuk beter. Het idee dat het niet per se hoefde en dat ik niet per se op mijn eten hoefde te letten bracht al een stuk meer rust. Die avond werkte ik dan ook met plezier en zonder schuldgevoel een halve zak Doritos weg, haha! Tegelijkertijd besloot ik om het waarschijnlijk toch te doen, maar alleen als het goed voelde!

 

Beloning

Een van de redenen dat ik ook besloot om deze shoot te doen is als een soort “beloning” van jarenlang hard werken én een beloning voor de mindset verandering die ik heb gemaakt. Dus ook al zullen deze foto’s gericht zijn op mijn fysiek… Het is en blijft natuurlijk een fitness shoot… Voor mij staan ze misschien nog wel meer in het teken van mijn mindset, voor trots en voor balans. Dus zelfs met een vreetweekend en zonder voorbereiding heb ik besloten om die shoot rocken! Ik weet zeker dan Linda er morgen iets super moois van gaat maken en dat ik trots kan en mag zijn! Op mijn lijf, op mijn mindset en op mijzelf 🙂

 

Myprotein

Liefs, Milou

 

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *