Persoonlijk nieuws

Ik houd jullie natuurlijk zo nu en dan op de hoogte van mijn persoonlijke leven en dan vooral alles wat met een fysieke en mentale gezondheid te maken heeft. Zo heb ik al vaker verteld over (al) mijn fysieke klachten… Tijd voor een update! 

Zo heb ik al meer dan een jaar last van mijn knieën, ben ik erg vermoeid en had sinds een paar maanden vervelende buikklachten. Zo op een rijtje klinkt het wel allemaal erg vervelend… Dat is het ook! Maar vanaf nu kan ik er eentje van die lijst wegstrepen…

Want hoera! Ik ben van mijn buikklachten af! Hoe fijn is dat?! Ik kan het eigenlijk bijna nog niet geloven, maar ik kan bijna alles weer eten zónder een opgeblazen en pijnlijke buik te krijgen!

Hoe dan?!

Tja, eerlijk gezegd weet ik niet precies wat er voor gezorgd heeft dat het nu weer beter gaat. Ik heb namelijk eerst een maand lang gluten- en lactosevrij gegeten, maar dat hielp niets. Daarna heb ik een maand lang een ENORME lijst aan voedingsmiddelen geschrapt (hier te lezen) omdat ik hier volgens de bioresonantie test gevoelig voor zou zijn. Ook dat had eigenlijk weinig effect. Dus blijven er twee opties over… 
Persoonlijk nieuws

Bioresonantie Test

Wij hebben namelijk nogmaals gekeken naar de uitslag van de bioresonantie test en bij een tweede blik bleek dat het eigenlijk ook in mijn alvleesklier niet helemaal goed ging. Ik heb daar toen een enzymen supplement voor gekregen (Bio-6-Plus van Biotics) dat zou moeten helpen met de spijsvertering. Niet zo gek dat al die voedingsmiddelen schrappen geen zin had, als de oorzaak eigenlijk in de alvleesklier zou liggen. Hier ben ik dan ook mee aan de slag gegaan en eigenlijk merkte ik vanaf ongeveer een week (de eerste dagen was het carnaval, dus laten wij die maar even buiten beschouwing laten) al wel wat verschil!

[xyz-ihs snippet=”Kookboeken-bestsellers”]

Osteopaat

Maar tegelijkertijd bezocht ik een osteopaat. Die kijkt naar de verbinding tussen het bewegingsapparaat, organen en weefsels. Hij heeft echt letterlijk verklevingen tussen mijn organen weg gemasseerd. Of hoe je dat ook moet noemen. Ook heeft hij gekeken naar mijn knieklachten en die dan vooral gelinkt met mijn rug en nieren (omdat deze daarmee in verbinding staan). Anyways, long story short… Mijn knieklachten zijn niet verholpen en ook mijn vermoeidheid niet, maar mijn buik dus wel in die tijd!

Oh, nog een fijne bijkomstigheid. Ik moest dus eerst altijd 3-4 keer per nacht naar de wc om te plassen. Natuurlijk wist ik wel dat dit eigenlijk niet hoort voor een vrouw van 27, toch had ik geen idee wat ik er aan kon doen. Ik dronk ‘s avonds al amper meer wat. Maar, na de eerste sessie met de osteopaat was dit al opgelost! Gewoon een verkleving bij mijn blaas eruit gemasseerd. Mooi hè?

Persoonlijk nieuws

Ik ben blij!

Of het aan de enzymen, de osteopaat of toch het langer schrappen van de voedingsmiddelen heeft gelegen… Ik weet het niet. Misschien heeft het zelfs juist gelegen aan het feit dat ik alles weer ging eten… Dat ik het wat meer losliet en er minder mee bezig was? I don’t know… Wie weet was het een combinatie van alles, maar één ding is zeker… Het is over en ben daar enorm blij mee!

Ik ben de enzymen nu langzaam aan het afbouwen om te kijken of het ook zonder lukt… En als dat lukt… Heb ik gewoon zonder supplementen geen buikklachten meer!

Althans… Als ik “normaal” eet is mijn buik nu rustig, maar als ik heel vet of gewoon heel veel eet dan vind mijn buik dat nog steeds niet fijn. Ik denk alleen dat dat gewoon normaal is en hecht daar niet te veel waarde aan!

Persoonlijke Zoektocht

Zo zie je maar weer dat wat voor de ene werkt, niet voor de ander werkt. Het blijft soms een zoektocht om te zien wat helpt bij jouw unieke lichaam. Volg daarom niet zo maar klakkeloos het advies van anderen op, maar ga op een zoektocht naar wat werkt voor jóu.

Natuurijk ben ik wel benieuwd of jij ook buikklachten hebt gehad en dan vooral hoe jij ervan af gekomen bent?

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

 

Mid-season

Eén gedachte over “Ik heb heel fijn persoonlijk nieuws!”

  • Hi! Ik slik ook vit B6 supplementen en heb daardoor geen last meer van mijn buik en ook geen uitslag meer in mijn gezicht. Ik heb een histamine intolerantie, mijn enzym werkt te langzaam om dat af te breken. B6 versnelt dat enzym waardoor afbreken wel lukt. Super blij. Na jaren met n natuurgeneeskundige achter gekomen.
    Groetjes Jacqueline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *