Hoe voorkom je overeten

Het is bijna kerst! Misschien vind je het een van de mooiste en gezelligste tijden van het jaar, misschien is het niet echt jouw ding of zie je er zelfs een beetje tegenop… Hoe dan ook, vaak gaan we lekker eten. Veel eten. En dat meerdere dagen lang. De vraag is: hoe voorkom je overeten tijdens deze dagen? 

Wanneer je het lastig vindt om je in te houden met “ongezonde” dingen of met dit soort gelegenheden, dan zal de kerst al helemaal een lastig moment voor je zijn. Er kunnen natuurlijk meerdere oorzaken zijn, zoals ik in deze blog met 5 redenen waarom je niet in balans bent schets.

Bijvoorbeeld dat je jezelf dingen ontzegt, je (strenge) eetregels hebt, je denkt in goed/fout of in niet mogen/moeten, je overdag te weinig eet, je niet goed naar je lichaam kan luisteren als je vol zit, etc. etc.

Hoe voorkom je overeten

Hoe voorkom je overeten?

Maar daar wil ik in deze blog niet al te diep op ingaan. Ik wil je namelijk 3 effectieve handvatten geven die jij nog tijdens de kerst kan gaan inzetten. Of nouja, handvatten… Het zijn 3 vragen die jij jezelf kan stellen om op een bewuste manier om te gaan met het eten en jouw rem te vinden. Zodat je kan genieten, zonder door te slaan en zonder schuldgevoel.

Blijf tijdens de kerst (of elke andere gelegenheid) bewust van deze vragen en grote kans dat je je niet zal overeten.

3 vragen om overeten te voorkomen

  1. “Eet ik dit nu omdat ik er nog écht zin in heb? Of puur omdat het er staat, ligt of mij aangeboden wordt?”
  2. “Als ik dit nu ga eten – of als ik nu door blijf eten – ga ik mij daar dan goed of beter door voelen? Of niet?”
  3. “Is het meer zonde om iets te laten staan of weg te gooien in de prullenbak? Of om het weg te gooien in mijn eigen lichaam?”

Dus hoe voorkom je overeten? Blijf bewust van deze punten. Stel jezelf deze vragen, zodat jij ook lekker kan gaan genieten tijdens de kerstdagen zónder te overeten.

Ik wens je veel gezelligheid toe, GENIET en alvast eet smakelijk 😉 Fijne dagen!

Wil je meer lezen en leren omtrent een gezonde relatie met eten? Kijk dan op deze pagina voor mijn gratis ebook, challenges en trainingen.

Liefs Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *