Een voorbeeld zijn
Een voorbeeld zijn
Eventjes was ik teleurgesteld over deze foto en begon ik te mopperen… Niet strak genoeg, buikje, blablabla. Ik zei nog tegen mijn vriend: “Op zich heb ik er zelf niet eens een probleem mee… Alleen moet ik toch een goed voorbeeld zijn voor mijn blog?!”. Maar meteen nadat ik dit zei hoorde ik eigenlijk ook meteen dat dat idioot is..
Want ten eerste: ik voel me zelf best prima over mijn figuur en daar gaat het om toch?! Je doet het voor jezelf en zeker niet voor anderen! Oké, er zit zeker wel wat bij nu na Ibiza en er zal hier in Italië ook zeker wat bijkomen. Het zou allemaal wat strakker mogen en dat zou ik ook iets mooier vinden. Maar ik weet dat dat op dit moment niet zo slim is. Ik was namelijk thuis al een beetje aan het kloten met mijn eetgedrag… Dagen van heel streng zijn wisselden zich af met dagen waarin ik mijzelf toch echt iets te los liet. Ik was erg onrustig en heel veel bezig met mijn mentale gesteldheid en burn-out… Extra stress factoren, zoals willen afvallen, kan ik gewoon niet aan. Maar is dat erg? Nee! Ik heb nu echt even andere prioriteiten dan een strak buikje. In de basis gezond eten en veel bewegen vind ik nog wel belangrijk, want dat is alleen maar goed voor me. Gezond eten/leven en willen afvallen zijn wat mij betreft ook hele andere dingen en doelen! Maar of ik nou eigenlijk net iets te veel eet daar wil ik mij nu eventjes niet al te druk om maken. Ik ben dan ook zo blij dat ik dat nu op vakantie los kan laten en totaal niet bezig ben met de hoeveelheid calorieën en of ik nou iets te veel eet of niet… Dat is dus al een stress puntje minder en erg fijn.
Je doet het voor jezelf en zeker niet voor anderen!
En het grappige is, ten tweede, vind ik dit dus eigenlijk juist wél een goed voorbeeld voor mijn blog! Gezondheid zit misschien nog wel meer van binnen dan van buiten namelijk… En als iets minder strak zijn betekent dat ik gezonder word in mijn hoofd dan juich ik dat alleen maar toe! 🙂 Zo blogte ik een jaar geleden nog veel over afvallen, etc…. Nu leg ik meer de focus op balans en je gezond en happy voelen van bínnen!! Natuurlijk heeft dat ook te maken met mijn eigen proces, ik hoef niet meer zo nodig af te vallen. Maar ik ben er nu ook heilig van overtuigd dat je gezond en happy voelen van binnen je voor de lange termijn en de jaren die je nog mag leven zoveel meer kan bieden! Dat betekent natuurlijk niet dat ik vind dat je maar op de bank moet ploffen en je vol moet stoppen met ongezonde dingen, haha. Maar dat zal voor zich spreken! Ik geniet voluit hier op vakantie met mijn no-abs buikje en bij thuiskomst ga ik weer lekker over op gezond eten, heerlijk. Een strak lijf is fijn, maar streef hier alleen naar als je je er tegelijkertijd ook happy bij voelt! Het is zonde om ongelukkig te worden van een vetje meer of minder (tenzij je natuurlijk zwaar overgewicht hebt, want dan is het echt slecht voor je gezondheid). Maar heb je op het moment bijvoorbeeld echt andere prioriteiten? Zoals afstuderen, uit een burn-out komen, verhuizen, net een babytje gekregen, noem het maar op… Dan zou ik zeggen dat het helemaal niet zo erg is om de focus ergens anders op te leggen… Een mens kan maar een aantal focussen/stresspunten tegelijk hebben en die zijn niet eindeloos! Bedenk je dus goed waar je je focus en energie in wilt steken en wat écht je prioriteit heeft. Voor mij is dat op dit moment even mijn geestelijke gesteldheid.
Wil je nou wel graag afvallen en dit ook doorzetten in je vakantie? Ga dan vooral zo door hè als je er wel de energie en focus voor hebt 🙂 Of wil je er voor zorgen dat je niets of niet té veel aankomt na je vakantie? Dan heb je wellicht wat aan de volgende blogs… In deze blog vertel ik je waarom vakantiekilo’s eigenlijk maar weinig zeggen. Ook schreef ik vorig jaar een blogje met tips over hoe om te gaan met vakanties. En laatst schreef Charlie van www.charlies-kitchen.nl nog een mooie blog over hoe zij zo slank blijft op vakantie.
Ik ga zelf eventjes verder met rust krijgen in mijn koppie en lekker genieten van de Italiaanse keuken 😉 Remember: je doet het voor jezelf en zeker niet voor anderen! Liefs vanuit een zonnig Comomeer 💕 #hartgelucht

Myprotein

Liefs, Milou

 

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

2 gedachten over “Andere Prioriteiten”

  • OMG!!! jaaaaaaa, winnen winnen winnen. Onwijs gaaf om een healthy box thuis bezorgd te krijgen. Afgelopen week hebben wij er samen al 100 keer over gesproken hoe fijn de healthy box er iedere keer uit ziet, en hoe super het zou zijn om deze zelf in huis te hebben. Dit is onze kans en daarom onze reactie! Wij gaan duimen duimen duimen en zijn heel erg benieuwd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *