Zomerse salade parmaham

Wanneer het in de zomer echt warm is verlang ik maar naar één ding: een zomerse salade! Oké, en naar ijsjes 😉 

Laat je inspireren door deze heerlijke zomerse salade: Parmaham, meloen, ricotta en een pestodressing! Parmaham met meloen blijft gewoon een lekkere combinatie. Ook had ik nog wat zelfgemaakte pesto in de koelkast staan én een half bakje ricotta. Ik hoefde dus niet heel lang na te denken wat ik in mijn zomerse salade zou doen 😉 Ook gebruikte ik verse spinazie in plaats van sla omdat hier meer voedingsstoffen inzitten.

Ik en mijn vriend hebben hier in ieder geval enorm van genoten! Laat je het mij weten als je deze salade ook maakt? Gebruik dan @Healthinut of #Healthinut!

Zomerse salade parmaham

Ingrediënten – Zomerse Salade Parmaham, Meloen, Ricotta en Pestodressing (2 personen):

  • 150 gram verse spinazie
  • 70 gram Parmaham
  • halve galia meloen
  • 100 gram wortel
  • 1 paprika
  • 20 olijven
  • 125 gram ricotta
  • 2 tl. pesto

Zomerse salade parmaham

Bereiding – Zomerse Salade Parmaham, Meloen, Ricotta en Pestodressing:

  1. Leg de spinazie op een bord. Snijd alle groenten en de meloen in stukken. Scheur de parmaham in kleinere plakjes en leg alles op de spinazie. Haal met een theelepeltje de ricotta uit de verpakking en spreid uit over de salade. Voeg de olijven toe. Verdun de pesto met wat water of olijfolie en sprenkel over de salade. Breng op smaak met peper en zout. Smullen maar!

Zomerse salade parmaham

Zomerse salade parmaham

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze zomerse salade Parmaham, meloen, ricotta en pestodressing vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ik ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! 

Myprotein

Liefs, Milou

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

Zomerse salade parmaham

Eén gedachte over “Zomerse Salade Parmaham, Meloen, Ricotta en Pestodressing”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *