salade kip mango

Yes, het is nog steeds zomer en dat betekent: salades! Een tijdje geleden poste ik al een zomerse salade met parmaham, meloen en een pestodressing. Dit keer verwerkte ik weer wat fruit door deze salade én bedacht ik een verrassende dressing.. 

De dressing maakte ik namelijk van zachte geitenkaas! Dat vind ik toch zó lekker door een salade… Dat brengt meteen alles op smaak! Voor deze salade mengde ik de geitenkaas met olijfolie, basilicum en knoflook waardoor het bijna een soort van pesto wordt maar dan op basis van geitenkaas. Echt heerlijk was het!

Laat je het mij weten als je deze salade of dressing ook maakt? Gebruik dan @Healthinut of #Healthinut!

salade kip mango

salade kip mango

Ingrediënten – Salade met Mango, Kip en een verrassende Dressing (2 personen):

Salade: 

 • 150 gram verse spinazie
 • 150 gram gerookte kip
 • 1 mango
 • 1 komkommer
 • paar kerstomaatjes
 • paar radijsjes
 • 0,5 avocado

Dressing: 

 • 60 gram zachte geitenkaas
 • 1 el. olijfolie
 • handje verse basilicum
 • 0,5 knoflookteen
 • peper en zout

salade kip mango

Bereiding – Salade met Mango, Kip en een verrassende Dressing:

 1. Leg de spinazie op een bord (was indien nodig). Snijd alle groenten, de kip en de mango in stukjes en verdeel over de sla.
 2. Mix alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachientje. Is het nog wat te dik? Voeg een klein beetje water (of meer olie) toe zodat het wat dunner wordt. Verdeel over de salade en maak op smaak met peper en zout.
 3. Smullen maar!

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze salade met mango, kip en een verrassende dressing vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ik ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! 

 

Myprotein

Liefs, Milou 

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

salade kip mango

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *