Zelf gezonde coleslaw maken

Vroeger was ik altijd gek op van die mayonaise achtige coleslaw salades uit de supermarkt. Waarom weet ik niet, maar het had gewoon iets! Het zal vast de mayo zijn geweest, haha. Toen ik laatst (voor mijn gluten- en lactosevrije periode) een broodje pulled pork maakte wilde ik er ook een lekkere koolsalade (coleslaw) bij eten, alleen dan liever niet zo’n ongezonde hap. Daarom dook ik de keuken in en ging ik maar zelf gezonde coleslaw maken! (P.S. Doe jij al mee met de gratis Gezonde Balans Challenge van 24 tot 28 mei 2018?)

Zelf gezonde coleslaw maken

Coleslaw

Na eventjes op Google gezocht te hebben kwam ik er al snel achter dat je zelf coleslaw maakt met mayonaise en onder andere appel azijn. Dus hop, naar de supermarkt, want appelazijn had ik nog niet in huis. Mayo natuurlijk wel, maar daar wist ik wel wat op! Als ik namelijk thuis wel eens frietjes eet, dan verdun ik mijn mayo altijd met magere kwark! Bijna nog meer magere kwark dan mayo en dat scheelt zo’n hoop extra vet en calorieën! Dus ook voor deze coleslaw dressing maakte ik een mix van een heel klein beetje mayo en voor de rest kwark.

Daarnaast gebruikte ik wat honing om de dressing een zoetje te geven in plaats van suiker die ook wel eens wordt gebruikt. De witte kool kan je gewoon in dunne plakjes/reepjes snijden en de ui versnipperen. Voor de wortel gebruikte ik een handige mandoline, maar je zou ook een spirelli kunnen gebruiken om de wortel in slierten te snijden.

Zelf gezonde coleslaw maken

Zelf Gezonde Coleslaw Maken

Maar genoeg geluld voor vandaag, zelf gezonde coleslaw maken is helemaal niet moeilijk, dus zoveel meer woorden hoef ik er niet aan kwijt, haha. Maak het trouwens een paar uur of dag van tevoren, dan kunnen de smaken lekker intrekken en wordt de kool en wortel ietsje zachter en lekkerder!

Zelf gezonde coleslaw maken

Zelf Gezonde Coleslaw Maken
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Zelf gezonde coleslaw maken is makkelijker, een stuk gezonder én lekkerder dan die uit de supermarkt!
Auteur:
Porties: 2 porties
Ingrediënten
  • 100 gram wortel of winterpeen
  • ¼ witte kool
  • ½ rode ui
  • 2 el magere kwark
  • 1 el appelazijn
  • ½ el honing
  • 1 tl mayonaise
Instructies
  1. Pak een grote kom en meng hierin de kwark, appelazijn, honing en mayo. Breng op smaak met peper en zout en proef even of alles goed in verhouding is.
  2. Snijd de witte kool fijn of in dunne plakjes. Versnipper de rode ui. Maak slierten van de wortel met een mandoline of spirelli. Voeg toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.
  3. Smullen maar!

 

Ga jij ook zelf gezonde coleslaw maken? Laat het mij dan weten en tag mij met @Healthinut op social media. Wie weet repost ik jouw creatie op mijn social media kanalen!

 

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

Zelf gezonde coleslaw maken

Zelf gezonde coleslaw maken

2 gedachten over “Zelf Gezonde Coleslaw Maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: