Zelf falafel maken
Zelf falafel maken is zo makkelijk en zo lekker! Probeer het ook!

Wauw, dit doe ik vaker! Zelf falafel maken, yum! Het is eigenlijk heel simpel en als je meteen een grote badge maakt kan je ze makkelijk invriezen totdat je ze nodig hebt. 

Het was een zaterdag, lekker de hele dag thuis, beetje bloggen en kokkerellen. Heerlijk. Ik had zin om eens iets anders dan anders te eten, maar wél gezond. Stiekem had ik al wat lekkere hapjes voor ‘s avonds gemaakt, dus wilde ik het liefst een beetje licht eten. Salade-addict die ik ben was het natuurlijk al snel bepaald wat dat ging worden…

Zelf falafel maken

Zelf Falafel Maken

Een salade, maar dan met iets extra’s! Toevallig had ik net mijn nieuwe airfryer van Princess (nu maar €88,- bij bol.com!) binnengekregen en dit leek mij dus het ultieme moment om eens zelf falafel te maken! Ik was al op wat inspiratie gestuit tijdens mijn uurtje Pinterest de dag daarvoor (volg jij mij al op Pinterest trouwens?) en had wel zo’n beetje een idee hoe ik het wilde gaan maken…

Zelf falafel maken

Falafel Invriezen

Ik maakte uiteindelijk redelijk veel, zodat ik het recept kon uitproberen in zowel de oven als de airfryer! Niet alleen daarom trouwens, ik wilde namelijk ook een paar porties falafel invriezen, zodat ik altijd een lekkere vegan eiwitbron heb voor door mijn salades. Even ontdooien en dan kan je het zowel koud als even lekker opgewarmd eten.

Zelf falafel maken

Oven of Airfryer?

In de oven werden ze nét wat gelijkmatiger bruin, maar de falafel uit de airfryer was weer veel sneller klaar! Het maakt mij dus niet zoveel uit, maar heb je haast, gebruik dan lekker jouw airfryer. Je kan ze ook lekker makkelijk en snel opwarmen in de airfryer als je ze bijvoorbeeld uit je vriezer hebt gehaald.

Zelf falafel maken

Smullen

Ik vond ze echt érg lekker! Hou je niet zo van knoflook of heb je een feestje, gebruik dan iets minder knoflook, haha. Maar ik vond ze heerlijk zo. Helaas vond mijn buik ze wat minder, want een 4 maanden zwangere buik zou er niets bij zijn. Toch vreemd – en lichtelijk heel irritant – want het zijn allemaal ingrediënten die niet uit de bioresonantie test kwamen! Aan de andere kant zijn het wel weer veel ingrediënten waar veel mensen met PDS last van hebben (kikkererwten, knoflook, ui)… Dus wat is het nou? Ik ben er nog steeds niet over uit. Maar dat terzijde, het was wel mega smullen!

Zelf falafel maken

Zelf Falafel Maken
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Falafel zelf maken is heerijk. Maak ze in de oven of je airfryer. Eet ze meteen op, bewaar ze een paar dagen in de koelkast of vries ze in.
Auteur:
Porties: 24-28 stuks
Ingrediënten
 • 2 blikjes kikkererwten à 265 gram uitgelekt gewicht
 • 1 ui
 • 5 tenen knoflook
 • 2 handjes verse platte peterselie
 • 2 handjes verse koriander
 • 8 el havermeel*
 • 2 el olijfolie
 • 1 el citroensap
 • 2 tl komijnpoeder
 • 1 tl zout
 • ½ tl peper
 • ¼ tl chilipoeder
  * Dit kan je ook zelf maken door havermout te vermalen in je keukenmachine.
Instructies
 1. Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier (verwarm eventueel ook je airfryer voor en bedek het rekje alvast met wat bakpapier en zet klaar).
 2. Pel de ui en knoflook en snipper grof. Voeg dit toe aan een keukenmachine samen met de kruiden, olijfolie en citroensap. Maal fijn.
 3. Voeg vervolgens de kikkererwten toe en maal totdat alles grof gemalen is. Voeg nu beetje bij beetje het havermeel toe totdat alles aan elkaar blijf kleven, maar niet meer plakkerig is.
 4. Maak balletjes met je hand, druk ze daarna een beetje plat en leg ze op de bakplaat (of het rekje van je airfryer).
 5. Zet ze ongeveer 30 minuten (voor wat zachtere falafel) tot 40 minuten (voor knapperige falafel) in de oven en keer ze halverwege om. Voor de airfryer zet je de temperatuur op 190 graden en 2 keer 8 minuten (tweede keer dus even omdraaien).
 6. Smullen maar!

 

Ga jij ook zelf falafel maken? Laat het mij dan weten op social media met @healthinut.

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

6 gedachten over “Zelf Falafel Maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: