Karamel Wafels

Voor Body en Fit mocht ik de nieuwe Natural Flavouring drops proberen. Wat ik hiervan vond lees je in een uitgebreid review via deze link. Nadat ik ze als eerste in mijn kwark had geprobeerd, kon ik niet wachten om ze in een wafel recept uit te proberen. En het is een winner hoor! Ik ben altijd fan van zoete pannekoekjes en wafels, maar gebruikte daar altijd (vanille) whey poeder voor. Nu heb ik dat niet meer nodig voor de zoete smaak, die krijg je namelijk door slechts een paar druppels natural flavouring toe te voegen.

Heb je geen wafel ijzer? Snel eentje kopen! 😉 Haha, mijn vriend en ik hebben er laatst een voor kerst gekocht en geen moment spijt van gehad. Plus, hij was maar 25 euro! Dus dat moet wel kunnen toch?

Karamel Wafels

Ingrediënten Karamel Wafels (voor 2 wafels):

 • 40 gram volkoren boekweitmeel
 • 1 rijpe banaan
 • 1 ei
 • 1 tl. kaneel
 • 1 flinke scheut (amandel)melk
 • 5-8 druppels Natural Flavouring Drops Karamel
 • PAM spray, olie of boter om in te vetten

 

Bereiding Karamel Wafels:

 1. Prak een rijpe banaan in een schaaltje.
 2. Voeg hier het ei, de kaneel, de druppels natural flavouring en de flinke scheut (amandel)melk aan toe en mix goed door elkaar. Voeg dan het boekweitmeel toe en mix dit met een vorm of garde tot een mooi beslag. Is het nog te dik? Voeg dan een extra scheut melk toe.
 3. Vet je wafelijzer in met een PAM sprak, boter of olie.
 4. Bak je wafels zoals je dat gewend bent. Ik zet mijn ijzer zelf op standje 3 (van de 6) en dan hebben de wafels 3 minuten nodig om mooi goudbruin te worden.
 5. Je kan de wafels altijd nog versieren met lekkere toppings zoals vers fruit, pindapasta of Waldenfarms pancake sirup of de karamel siroop natuurlijk (of allemaal ;)).
 6. En dan: smullen maar!

 

Macro’s Karamel Wafels (twee wafels, zonder toppings):

 • 324 kcal
 • 52 koolhydraten
 • 8 vet
 • 12 eiwit

 

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze karamel wafels vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! Liefs, Milou

Karamel Wafels

2 gedachten over “Wafels Met Een Vleugje Karamel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *