Vandaag wil ik weer een stukje tekst met je delen dat ik ook deelde op mijn Instagram account. Over onzekerheden en positief denken… 

Over welk lichaamsdeel ben jij onzeker? Ik voel mij het meest onzeker over mijn buik. Hier gaat namelijk mijn meeste vet zitten. Ook is hij niet zo heel strak. Zelfs niet toen ik nog 56 kg woog (10 kg minder dan op deze foto), ik hoefde maar op en neer te springen en mijn buik/vel kwam mij achterna 😛 En als ik een strak jurkje draag en je kijkt recht van voren dan is mijn buik het breedste stuk in plaats van mijn heupen. Heb jij ook zo’n lichaamsdeel waar je onzeker over bent?

Hier heb ik mij heel lang slecht over gevoeld. Dan keek ik naar vrouwen met het perfecte “peer” figuur, met een slanke taille en brede ronde heupen. Super mooi vind ik dat! En ik had altijd maar die buik! Zelfs toen ik bijna geen buik meer had, voelde ik mij er nog niet goed over. Het kon namelijk zo veel mooier, dacht ik.

Waar ben jij onzeker over?

Maar wat ik mij toen realiseerde is dat vergelijken geen zin heeft. Dan kan je namelijk altijd wel iets vinden bij anderen dat zij mooier, leuker, slimmer of succesvoller hebben dan jij. Daarom ben ik gestopt met vergelijken. En probeer ik dankbaar te zijn voor het lichaam dat ik heb. En als ik nog een stapje verder ga bekijk ik het positieve juist van datgeen waar ik onzeker over ben!

Het feit dat ik mijn meeste vet rondom mijn buik heb betekent namelijk óók dat ik wat vollere borsten heb. En dat vind ik mooi! Dat past bij mij en zou ik helemaal niet anders willen! Ik accepteer het lijf dat ik heb en geef het de liefde die het verdient. Het werkt namelijk iedere dag knijter hard om mij levende te houden. Dikke respect voor dat zeg!

Kan jij ook dat lichaamsdeel waar je onzeker over bent omarmen? Kan je er misschien iets positiefs in zien? Laat het mij weten in de comments, sharing is caring lieve mensen. Dat laat alleen maar zien dat je niet de enige bent, maar ook hoe je er óók naar kan kijken! Laten wij met zijn allen naar een positief zelfbeeld streven, want wij zijn allemaal écht mooi! Nu het nog gaan geloven!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

3 gedachten over “Waar ben jij onzeker over?”

 • Alweer een mooi stuk , Milou.

  Ik heb mezelf jaren wijsgemaakt dat ik het allemaal wel prima vond. Dat rare , lelijke, te dikke lijf van me. Want , hé, ik kon er toch niets aan doen. En zolang ik geen spiegel , winkelruit , foto van mezelf zag of geen kleding nodig had hield ik de schijn gewoon op . Om zo af en toe toch giga overal van te balen ! Vooral van mezelf.

  Nu 40 kg lichter , gewoon door met de juiste begeleiding gezond/anders te eten en te gaan sporten en totaal andere levensstijl aangenomen, zijn er nog steeds dingen aan mijn lijf waar ik van baal.

  Mijn bovenarmen, daar zit tegenwoordig “vorm” in. Je ziet zelfs wat “spierballen”. Mooi, maar dan die ontzettend lelijke “vellen” eronder. Nadeel van veel afvallen is ook veel huid over….
  Ik vond het nooit mooi, maar met “vet” gevuld vond ik het minder lelijk dan nu met “vel over”
  Het “Wappert ” alle kanten op . En toch trek ik gewoon een t-shirt aan. En nu zelfs ook de dames shirts ( met die extra korte mouwen) ipv van de heren shirts, omdat ze mooi in de taille staan .

  Maar die zelfde “vellen” maken me soms ook trots. Ze horen (nog wel) bij mij en laten me beseffen wat ik in 2 jaar tijd toch mooi bereikt heb.
  Dus ja, zelfs mijn minst mooie lichaamsdelen kan ik als iets positiefs zien. Ben er trots op !

 • Hier hetzelfde. Mijn buik! Altijd een rol, ook als ik sta. Deze zie je ook al op mijn kinderfoto’s. Het hoort dus echt bij mij. Ik zal nooit een platte buik krijgen en inmiddels heb ik dat echt geaccepteerd. Aan de platte billen moet ik even goed werken in de sportschool maar die buik zal nooit “perfect” worden. Ook heb ik prikkelbare darmen dus ik zwel soms helemaal op en lijk ik wel 5 maanden zwanger. Leuk vind ik dat niet maar ik accepteer mijn lijf zoals het is! Gelukkig heb ik wel slanke en gespierde benen dus die showen we dan maar wat meer! Heb je de documentaire Embrace al gezien??

 • Herkenbaar. Ik vind mijn buik ook erg lelijk. Verder ben ik best strak, maar ik heb altijd vetrollen op m’n buik. Een paar jaar geleden was ik veel afgevallen en zat ik net op ondergewicht, maar ook toen zat er nog meervdan genoeg vet op m’n buik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *