Amandelboter My Protein

Amandelboter My Protein

Review Amandelboter – MyProtein

In vorige reviews heb ik al twee producten van MyProtein besproken, namelijk de protein hot chocolate én de impact whey protein in de smaak Cinnamon Danish. Maarrrrr, ik had nog één ander product om te reviewen…. De amandelboter, oftewel almond butter!! Ik kreeg de almond butter crunchy en kon weer eens niet wachten om het uit te proberen.

 

Eerste Indruk

Zo hey, 1 kg! Dat is een grote pot! 😀 Ik had eigenlijk nog nooit amandelboter geproefd dus ik was echt benieuwd. Ik ben gewend om pindakaas of pindapasta te eten, dus ik vergelijk het daar maar even mee. Op het eerste gezicht ziet het er iets donkerder uit dan pindapasta én de consistentie is steviger, iets minder smeuïg dus.

 

Het Product

Wat belooft MyProtein eigenlijk?

  • 100% natuurlijke amandelboter
  • Zonder toegevoegd zout, suiker of palmolie
  • Van nature hoog eiwitgehalte

Ahhh 100% amandelboter dus! De pindapasta die ik normaal gesproken gebruik is ”slechts” gemaakt van 93% pinda’s en de rest is zonnebloemolie. Deze amandelboter van MyProtein is dus veel puurder. Puurder dan 100% kan je het niet hebben toch?

Qua textuur is deze amandelboter een stuk dikker dan de pindapasta, maar dat komt dus doordat er geen olie aan toegevoegd is. Het smeert daardoor iets minder makkelijk, maar op zich maakt dat niet zo veel uit.

Nou Milou? Hoe próeft het? Nou… Erg lekker! Een stukje bitterder dan pindapasta… Maar wel lekker. Echt wel naar (gebrande) amandelen. Hoe ik het vooral heb gebruikt? Een lekkere klodder door mijn havermoutje, over mijn mug cake (dat is echt heerlijk, want dan heb je die iets bittere amandelboter gecombineerd met een zoet cakeje!) of lekker als topping op een rijstwafel. En o ja! Ik heb het ook gebruikt om ”pindasaus” van de maken… Althans… Amandelsaus dan 😛

 

Vergeleken met Pindapasta

Even de vergelijking met pindapasta… Pindapasta is natuurlijk ook gezond. Maar toen ik laatst weer eens op onderzoek uitging kwam ik erachter dat pinda’s helemaal geen omega 3, maar alleen omega 6 en omega 9 vetten bevatten. Ook gezond… Maarrrrr, omega 3 vetten zijn de áller gezondste! Waar zitten die dan wél in… In notenpasta’s! Zoals in amandelpasta, cashewpasta, etc. Want voor het geval jullie dit nog niet wisten.. Pinda’s zijn geen noten hè? Officieel behoren pinda’s tot de peulvruchten! Wil je dus nét een tikkie meer gezond doen… Dan kan je beter amandelpasta of cashewpasta etc. gebruiken dan pinda pasta!

 

De Macro’s

Per 100g:

Energie: 627kcal

Eiwit: 25.3g

Koolhydraten: 6.5g

Vet: 55.5g

Vezels: 11.7g

Notenpasta’s zitten natuurlijk altijd erg hoog in de calorieën. Maar dat zijn dat wel ”echte” calorieën zoals ik dat altijd noem. Ze voeden je in plaats van dat ze je alleen maar vullen. Wat mij opvalt is dat deze erg veel vezels bevat! Fijn, want dan zit je er extra vol van 🙂

Verder kan ik er niet heel veel over zeggen, behalve dat dit naast een hele goede bron van vetten ook een goede bron van eiwitten is!

 

Conclusie

De pot is alweer bijna leeg! 😛 Dus yes, lekker! Een goede en gezonde bron van vetten, eiwitten en vezels. Makkelijk aan (ontbijt)recepten toe te voegen of als spread op een rijstwafel of boterham te gebruiken. Als je het uitgesmeerd krijgt dan 😉

 

Bestellen? Dat kan hier! (Gebruik dan de kortingscode HEALTHINUT voor 12% korting :)) 

 

Myprotein

 

Liefs, Milou

 

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

 

Amandelboter My Protein

 

Amandelboter My Protein

 

 http://i.imgur.com/FDCzxSz.jpg

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *