Pasta met vegetarische balletjes pesto en broccoli

Ik vond het weer eens tijd voor een makkelijk en lekker receptje. Deze pasta met vegetarische balletjes, pesto en broccoli is makkelijk gemaakt. En ziet er nog eens kleurrijk uit ook.

Ik weet niet eens meer waar ik de inspiratie vandaan haalde. Volgens mij zag ik ergens een pasta met balletjes voorbij komen en bedacht me ineens dat je dit ook heel goed met vegetarische balletjes kan maken.

Nu eet ik zelf niet zo heel veel vleesvervangers, omdat die vaak van soja gemaakt zijn waar mijn buikje niet zo goed tegen kan. Maar af en toe vind ik dat niet erg en juist lekker voor de afwisseling! En natuurlijk kan je dit ook met kip- of rundergehakt balletjes maken als je dat lekker vindt.

Maar goed, ik bedacht dit receptje met de vegetarische balletjes, lekker makkelijk en smaakvol. 

Pasta met vegetarische balletjes pesto en broccoli

De pesto die erdoorheen zit kan je natuurlijk zelf maken (zoals de pesto in dit recept bijvoorbeeld, of deze rode pesto), maar voor het gemak gebruikte ik pesto uit een potje. Ik heb zelf altijd biologische pesto die ik bij de Plus koop (maar zullen ze in meer supermarkten hebben) die eigenlijk alleen maar van pure ingrediënten gemaakt is.

Pasta met vegetarische balletjes, pesto en broccoli

Het recept is voor ongeveer 2-3 personen

Pasta met vegetarische balletjes, pesto en broccoli
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Porties: 2-3 personen
Ingrediënten
 • 200 gram vegetarische balletjes (ik gebruikte die van Garden Gourmet)
 • 1 grote stronk broccoli
 • 200 gram kers- of snoeptomaatjes
 • (volkoren) penne naar behoefte (40-60 gram p.p. ongeveer)
 • 2 eetlepels pesto (meer mag ook ;))
 • 1-2 eetlepels olijfolie
 • Eventueel: 1 handje pijnboompitten
 • Eventueel: 20 gram verse basilicum
Instructies
 1. Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de pasta gaar.
 2. Bak de vegetarische balletjes in een koekenpan in ongeveer 6 minuten gaar. Leg ze even op een bord apart.
 3. Was en snijd de broccoli in kleine roosjes (schil de steel en snijdt deze ook in kleine stukjes). Roerbak de broccoli op medium vuur in een scheut olijfolie in de pan waar je net de balletjes in hebt gebakken.
 4. Zet ondertussen een andere koekenpan op laag vuur om de pijnboompitjes in te roosteren. Houd goed in de gaten en schud af en toe om totdat ze mooi goudbruin zijn.
 5. Was en snijd de kerstomaatjes door de helft. Snijd de verse basilicum in reepjes. Voeg deze toe aan de pan met broccoli wanneer de broccoli bijna gaar is. Bak even mee. Voeg dan ook de balletjes en pasta toe samen met 1 eetlepel olijfolie en de 2 eetlepels pesto. Roer om en serveer alles op een bord.
 6. Maak af met de geroosterde pijnboompitjes en verse basilicum
 7. Smullen maar!

 

Laat me in de reacties weten wat je van dit recept vond. Ben benieuwd!

Liefs, Milou 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: