vegan rode pesto

Zelf rode pesto maken? Natuurlijk, maar je het zelf! Want wat is het toch lekker om het zelf te maken. Echt tien, nee honderd keer lekkerder dan uit een potje. Ik maakte deze vegan rode pesto om door een pasta te roeren, maar je kan er natuurlijk van alles mee doen! 

Ik maakte deze rode pesto toen mijn vriendinnetje Isaura kwam eten met haar vriend. Ik maakte een soort Italiaanse tapas – ja lekker clash van culturen hè? – en maakte onder andere pasta met rode pesto.

Zelf rode pesto maken

Vegan Rode Pesto

En niet zomaar eentje, nee een vegan rode pesto, want lieve Isau eet veganistich. No problem, vind ik alleen maar leuk en lekker!

Ik weet eigenlijk niet eens of er door het “originele rode pesto recept” kaas zit, ik heb het in ieder geval niet gedaan, want het is helemaal niet nodig. Deze vegan rode pesto is al lekker van zichzelf!

Bomvol smaak door de zongedroogde tomaatjes en knoflook!

Zelf rode pesto maken

Zelf Rode Pesto Maken

Ik zit me nu ineens te bedenken wanneer de laatste keer is geweest dat ik pesto uit een potje heb gekocht… Kan het me niet meer herinneren!

Want zelf rode pesto maken – elke soort pesto eigenlijk – is zó veel lekkerder én gezonder. Tip van flip… Wellicht heb ik deze tip al eens eerder in een blog gegeven, maar goed bij deze nog een keertje… Maak een flinke portie en vries het in kleine bakjes in!

Je hebt van die kleine plastic bakjes voor dressing en daar kan ook heel goed een eenpersoonsportie (rode) pesto in om in te vriezen. Zo heb je altijd wat in huis! Dus… Ga jij de volgende keer ook zelf rode pesto maken?

Rode Pesto Recept

5.0 from 1 reviews
Zelf Rode Pesto Maken
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Wil jij ook eens zelf rode pesto maken? Dan is dit een heerlijk recept!
Auteur:
Porties: 2-3 porties
Ingrediënten
  • 65 gram cashewnoten
  • 115 gram zongedroogde tomaat (uit pot)
  • 1 teen knoflook
  • 2-3 el olijfolie
  • 1 el oregano
  • 1 tl balsamico azijn
Instructies
  1. Meng alles behalve de olijfolie in een keukenmachine tot een grove of smeuïge pesto. Voeg daarna beetje bij beetje de olijfolie erbij totdat je de gewenste dikte hebt.

 

Ga jij ook zelf deze rode pesto maken? Vertel me hoe het je heeft gesmaakt in de comments hieronder of via social media!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 gedachten over “ Zelf Rode Pesto Maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: