Hoi lieve volgers, na even nagedacht te hebben en na een aantal keer de mening van mijn Instagram volgers te hebben gevraagd, heb ik besloten om een nieuwe not-so-healthy categorie toe te voegen aan mijn blog: treat meals! Ja inderdaad, HealthiNOT wordt het dan he 😛

Nee, maar even serieus. Ik ben dan wel Healthinut, maar ik vertel het verhaal van een 80% health nut 😉 (Zie logo). Maar dat weten jullie denk ik ook wel. Ik probeer zoveel mogelijk gezond te eten, waardoor ik soms ook gewoon lekker kan genieten van een niet-zo-gezond maaltje. Of dat nou een frietje of pizza halen is, of zelf een enorm lekkere ongezonde taart bakken. Het kan allemaal. Mits dit af en toe is. En daarbij probeer ik inderdaad de welbekende 80-20% regel voor te gebruiken. 80% gezond, 20% ongezond. Al is het in de regel vaak nog iets meer gezond 🙂

Quote

Anyway, ik heb dus een nieuwe categorie waarin ik af en toe een recept deel die níet zo gezond en verantwoord is, maar die naar mijn mening wél in een gezonde levensstijl past. Want in een gezonde levensstijl moet zeker ruimte zijn voor een “treat meal” zo nu en dan. Ik heb dan ook speciaal gekozen voor het woord “treat meal” en niet het gebruikelijke “cheat meal”. Ik vind het woord cheat meal eigenlijk wat te beladen, alsof je echt “cheat” op je dieet en je je achteraf dus eigenlijk schuldig zou moeten voelen. Niet doen! Trakteer jezelf en geniet met volle teugen! Het past immers gewoon binnen je gezonde levensstijl. Je volgende maaltje is gewoon weer gezond en niets aan het handje dus 🙂 Sterker nog, je hebt heerlijk genoten! Wie wil dat nou niet?

Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden! Liefs, Milou

P.S. Het eerste recept komt er snel aan! 😉

405116_602a868eaf264fe0bb089c5f17590ba2

2 gedachten over “Nieuwe Categorie: Treat Meals”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *