Tony's salted caramel cheesecake met rolo's

En hier istie dan: het recept voor de Tony’s salted caramel cheesecake met Rolo’s! Ik maakte deze treat meal taart al een hele tijd geleden, maar vond het met Pasen in de aantocht nu wel een goed moment om hem te posten! Want oh, wat hebben we hier toen van gesmuld.

Ik maakte het als toetje toen vrienden kwamen eten. Tegelijkertijd als verrassing voor mijn lief, want ik wist zeker dat hij dit super lekker zou vinden. En ja hoor, het was een dikke vette WINNER! En dan moeten we de woorden dik en vet maar even niet te letterlijk nemen 😛

In mijn recept gebruikte ik 150 gram Tony’s Chocolonely melk karamel zeezout chocolade, maar de laag werd zo dik dat ik grote problemen had om de taart aan te snijden. De laag was gewoon echt ietsje te dik. Dus ik denk dat 80-100 gram chocolade wel goed moet zijn. Sowieso een tip om de taart aan te snijden: dip het mes in heet/kokend water voordat je de taart aansnijdt, dan glijdt het mes er beter doorheen! Oh en ik zou het fruit wat je op de foto ziet weg laten, of vers fruit gebruiken, want dit diepvriesfruit liep een beetje uit en werd heel waterig :/

Tony's salted caramel cheesecake met rolo'sZoals ik al eerder vertelde in deze blog, vind ik dat een lekkere treat meal af en toe gewoon moet kunnen! Daarom heb ik niet geprobeerd om dit recept “gezonder” te maken en het gewoon gelaten zoals het was! Ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Het recept is voor een medium springvorm van 18 cm. Super fijn formaatje en ik kan je daarom ook deze springvorm aanraden. Wil je de hoeveelheden omrekenen naar een ander formaat springvorm? In deze blog is het heel goed uitgelegd!

Recept – Tony’s Salted Caramel Cheesecake Met Rolo:

5.0 from 2 reviews
Treat Meal: Tony’s Salted Caramel Cheesecake Met Rolo
 
Auteur:
Porties: 8-10 kleine stukken
Ingrediënten
 • 130 gram Bastogne koeken (half pak)
 • 100 gram Tony’s Chocolonely karamel zeezout
 • 1 pakje Rolo’s
 • 200 gram MonChou
 • 75 gram suiker
 • 250 ml slagroom
 • 50 gram roomboter
 • Eventueel: 2 zakjes klopfix
Instructies
 1. Smelt de boter in een pan (laat het niet bruin worden) en haal van het vuur. Verkruimel de Bastogne koeken, bijvoorbeeld door ze in een theedoek te leggen en dan met een deegroller erop los te slaan 😉 of in een keukenmachine. Voeg dit toe aan de pan met boter en meng goed door elkaar.
 2. Bekleed een springvorm van 18 cm op de bodem met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Verspreid hierover de Bastogne kruimels, druk het goed aan en zet in de koelkast.
 3. Meng de MonChou met de suiker. Mix in een andere kom de slagroom (eventueel met de klopfix) en mix totdat het nét stijf is. Schep het MonChou mengsel dan heel voorzichtig door de slagroom. Schep het mengsel in de springvorm en laat 3-4 uur opstijven in de koelkast.
 4. Haal de taart uit de koelkast en smelt de Tony’s chocolade au-bain-marie. Giet de chocolade over de taart en druk de Rolo’s in de gesmolten laag. Zet de taart weer terug in de koelkast totdat de chocolade hard is geworden.
 5. En dan: smullen maar! (Succes met het aansnijden, hoop dat het jullie beter lukt!)

Macro’s Tony’s Salted Caramel Cheesecake Met Rolo (1 punt, totaal 10 kleine puntjes*):

 • 330 kcal
 • 27 koolhydraten
 • 23 vet
 • 4 eiwit

* Het is totaal begrijpelijk als je een groter stuk neemt 😉

Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je van deze Tony’s salted caramel cheesecake met rolo vond! Laat een berichtje achter in de comments. Ben natuurlijk ook altijd benieuwd naar andere ideeën of variaties! Liefs, Milou

Tony's salted caramel cheesecake met rolo's

 

27 gedachten over “Treat Meal: Tony’s Salted Caramel Cheesecake Met Rolo”

  • Hoi Yazmin,
   Leuk! Denk dat het je wel gaat smaken 😉
   Je kan hem zo’n twee tot drie dagen goed afgedekt de koelkast bewaren. Alleen bij mij redde hij het niet eens een dag haha!
   Liefs, Milou

    • Hoi Connie,
     Ik denk dat je nog een oude versie voor je hebt van het recept? Ik heb het pas aangepast en in de instructies gezet waar je de Klop-fix eventueel kan toevoegen.
     Liefs, Milou

 • Hoi! Ik kon nergens klopklop krijgen, alleen maar klopfix… is dit ook ok voor de cheesecake? Of wordt het dan een zooitje?
  Groetjes Roos

 • Hoi Milou,

  Hij is opzich goed gelukt, alleen werd het niet zo’n hoge taart als op de foto. Ik had 250ml slagroom met een zakje klopfix gedaan en dan de 200 gr monchou…
  Groet, Roos

 • Hoi!
  Toevallig heb ik 2 weken geleden deze taart gebruikt, dat stukje van de springvorm had ik natuurlijk niet gelezen… dus ik heb een heel pak bastognekoeken erin gedaan en 2 chocolade repen 😛 maar hij was echt overheerlijk!!! YUM! Ik MOET hem volgende week weer maken…. tijdens een etentje, vervelend 😉

 • Wat hadden wij zin in de taart zeg!
  Alleen krijg ik de Tony chocolade niet gesmolten (of niet verder dan chocopasta-vorm)…
  Morgen maar een gewone reep chocolade halen en dan hopen dat we dat wel netjes over de taart kunnen gieten. Dit prutje durfde ik iig niet aan!

  • Hoi Marline,
   Heb je het au bain-marie geprobeerd? Lukt het dan nog steeds niet kan je een beetje kokosolie, roomboter of melk toevoegen om het ietwat te verdunnen. Succes!
   Liefs, Milou

 • Vandaag de taart gemaakt de schoonheidsprijs wint hij niet naar het is onwijs lekker
  Helaas is rolo niet meer verkrijgbaar en het snijden lukte niet waardoor ik heel de taart indruk

  • Hoi Desiree,
   Ja ik vond het zelf ook lastig om hem aan te snijden! Maar is Rolo niet meer te verkrijgen nee? Oh dat wist ik helemaal niet!
   Maar als ik een tip heb gevonden om hem wel goed aan te snijden dan laat ik het je weten 😉
   Liefs, Milou

   • Met warm mes ging het idd iets beter maar nog niet echt top haha had maar 75 gram chocolade erop dus niet mega dik.

    Nee rolo is uit assortiment is nu mentos chocolade karamel voor in de plaats geen aanrader deze worden knoerhard

 • !!!Tip!!! Zodra je de taart uit de koelkast haalt kan je deze alvast in puntjes snijden en dan je gesmolten chocolade eroverheen gieten. Dit voorkomt dat je in harde chocolade moet snijden en zo heb je mooie strakke puntjes 🙂

 • Ik ga hem nu maken maar ik heb net besloten dat ik de chocoladesaus over de bodem giet en de roomkaaslaag ga versieren met de rolos. Hopelijk snijd dat beter..

  • Hoi Pascal,
   Ja dat is een heel goed idee! Ik ben benieuwd hoe het is gelukt, laat je het me weten? 🙂
   Liefs, Milou

 • Staat nu in de koeling ben benieuwd maar 100 gram tony is echt te weinig en de rest van de reep is al op.. dus er kan wel gewoon een hele reep in volgende keer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: