Kan mindful eten helpen

Kan mindful eten helpen om af te vallen of balans te creëren? Jazeker. Alleen doen we dat bijna nooit. We zijn druk druk en nemen vaak niet eens rustig de tijd om te eten. Of we ploffen op de bank met ons bord op schoot. Niet echt heel mindful. Hoe zit dat bij jou?

Laat ik dan ook maar meteen met de deur in huis vallen met de volgende vraag:

Hoe vaak eet jij bewust en zonder afleiding? 

Of laat ik het zo stellen… 

Neem je rustig de tijd voor je eten? Proef je het met aandacht? En bemerk je dan ook wanneer je voldaan bent of vol zit? 

Of is het hap hap snel weg, terwijl je ondertussen op je telefoon scrolt? Eet je gedachteloos die chocolade weg terwijl je Netflixt? Of eet je vaak je lunch achter je bureau? 

Op het moment dat je níet mindful en bewust eet, kan je natuurlijk ook veel minder bewust zijn van wat het met je doet. Zit je al vol? Ben je voldaan? 

Daarnaast heb je dan amper geregistreerd dat je iets gegeten hebt, dus is de kans dat je na het eten naar meer gaan snakken groot.

Kan mindful eten helpen? 

Ja, mindful eten kan je zeker helpen. Het helpt je om: 

  • Bewuster te zijn van je keuzes
  • Bewuster te zijn van wat bepaalde voeding met je doet
  • Bewuster te zijn welke voedingsmiddelen je een voldaan gevoel geven
  • Bewuster te zijn wanneer je vol zit (en dus kan stoppen)
  • Bewuster te genieten

En hierdoor zal je dus betere keuzes maken en minder snel overeten. 

Dus kan mindful eten helpen? Ja, ik heb niet voor niets in mijn Kom in balans programma één van de lessen geheel gericht op bewust en mindful eten. Een erg belangrijk aspect als je een gezonde relatie met eten en balans wilt. 

Dus wees hier de komende tijd bewust van en kijk waar je nog stappen te nemen hebt om bewuster en meer mindful te gaan eten.

Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *