Hoe krijg ik meer rust in mijn hoofd

Vorige week poste ik deel 1 van deze blog met de eerste 4 tips over hoe je meer rust in je hoofd kan krijgen. Vandaag gaan we verder met de deel 2 van “Hoe krijg ik meer rust in mijn hoofd?”. 

Wij zijn namelijk zo druk, druk, druk. In niets lijkt onze samenleving meer op die van vroeger. Vroeger waren mensen veel relaxter en zag je echt zó veel minder burn-out en stressklachten. Het leven is gewoon enorm veranderd.

Hoe Krijg Ik Meer Rust In Mijn Hoofd?

Hoe krijg ik meer rust in mijn hoofd zal je je daarom soms afvragen. Dat vroeg ik mij ook lange tijd af en ben daar naar gaan zoeken op zowel het internet als samen met een psycholoog. Uiteindelijk heb ik 9 tips voor je op een rijtje gezet zodat jij ook meer rust in jouw hoofd kan krijgen! Wij gaan verder met tip nummer 5…

5. Notitieboekje Op Zak 

Ik heb altijd een klein notitieboekje op zak of hou er een bij in mijn telefoon. Krijg je namelijk ineens een super tof idee of bedenk je je dat je nog iets moet doen, dan kan je dit het beste meteen opschrijven, zodat het uit je hoofd is. Dit kan een idee zijn voor jouw werk/onderneming, voor je interieur of welke boodschap je nog moet halen in de stad… Wat het ook is, zorg ervoor dat je het meteen ergens kan noteren. Doe je dit niet, dan zal je met al deze kleine dingen in je hoofd blijven lopen “oeh, dat moet ik niet vergeten” en loopt je hoofd over voordat je het weet.

Daarnaast… Hoe voller je hoofd zit, hoe minder ruimte er is voor andere (creative) ideeën. Zakelijke ideeën of “to-do-dingen” stuur ik ook wel eens in een mail aan mijzelf, zodat ik het weer zie zodra ik mijn inbox open en dan de tijd heb om het in mijn zakelijke notitieboekje te noteren. Het is dan in ieder geval even uit mijn hoofd en geeft een stuk meer rust.

Hoe krijg ik meer rust in mijn hoofd

6. Stop Met Multitasken

Ook multitasken is funest voor de chaos in de hoofd. Deze stip staat in verbinding met de mindfulness tip uit deel 1, want ga maar eens na… Als je met volle aandacht – mindfull dus – met iets bezig bent, dan kan je dus maar met één ding bezig zijn en niet vijf tegelijkertijd!

“Ach wij vrouwen kunnen multitasken”. Ja, dat kunnen wij misschien wel, maar of het een goed idee is? Onderzoek heeft aangetoond dat je gewoon veel sneller en efficiënter je werk kan doen als je maar op één ding tegelijkertijd focust. Daarnaast kan je je natuurlijk wel voorstellen dat het voor veel meer rust in je hoofd zorgt als je maar met één ding tegelijk bezig bent in plaats van meerdere dingen door elkaar heen doet.

7. Werk Met Een To Do List

Het werken met een to do list heeft ook weer te maken met hetzelfde idee achter het notitieboekje én met het stoppen met multitasken. Maak daarom een goede to do list. Dit geldt voor zowel je werk als privé. Zelf stel ik op maandag mijn “doelen voor deze week” op. Dit zijn de dingen waar ik op moet focussen (zakelijk gezien). Daarnaast maak ik iedere ochtend een to do list voor de dag. Dit voorkomt dus ook dat ik ga multitasken en maar met alles tegelijkertijd bezig ga.

Sterker nog, de to do lijst voor de dag maak ik in volgorde van belangrijkheid én in de volgorde dat ik ze wil doen. Ik begin dus vaak met de belangrijkste dingen en probeer dat eerst helemaal af te ronden voordat ik iets anders ga doen.

En ja, door mijn ADD en hoogsensitiviteit gaat dit nog niet altijd goed. Het gaat zelfs meer fout dan goed, haha! Ik word mega vaak afgeleid en eindig toch vaak met dingen door elkaar doen. Soms sla ik zelfs de hele to do list over en ga ik maar wat doen achter mijn computer. KILLING. Haha, ja dit is dus echt killing voor mij en ik merk dan meteen dat ik een chaos in mijn hoofd krijg, veel door elkaar ga doen en uiteindelijk weinig echt gedaan krijg. De volgende dag herpak ik mij vaak weer en dan merk ik zo’n verschil! Dus probeer het eens!

Hoe krijg ik meer rust in mijn hoofd

8. Zorg Voor Een Opgeruimd Huis En Werkplek

Een opgeruimd huis en opgeruimde werkplek geven niet alleen een “visuele rust” in je omgeving, het zorgt er ook gewoon voor dat je rust in je hoofd krijgt. Leg dingen die je nog moet doen of aanpakken niet in het zicht. Op zich is het fijn dat je eraan herinnert wordt (zodat je het niet vergeet), maar je wilt niet dat dat meerdere keren per dag gebeurt, terwijl je net op iets anders aan het concentreren bent. Daarvoor heb je jouw to do list toch? Dus ruim alles op en zorg voor rust in de ruimtes waar je vaak bent.

9. Neem Tijd Voor Ontspanning

Als allerlaatste, maar misschien wel één van de belangrijkste punten, is dat je écht genoeg tijd voor ontspanning moet nemen. Hoe druk je het ook hebt, tijd nemen voor ontspanning zou één van je prioriteiten moeten zijn. Té veel mensen doen dit niet en daarom is het niet zo gek dat steeds meer mensen met burn-out kampen.

Het hoeft niet altijd heel lang te zijn en je hoeft ook geen hele speciale dingen te doen. Toch wordt het vaak vergeten of overgeslagen. Plan het daarom gewoon in! Denk aan bijvoorbeeld een half uurtje lezen voordat je gaat slapen of een lekkere boswandeling op zondagochtend. Er zijn natuurlijk ontelbaar dingen die je kan doen om te ontspannen. Maak maar eens een lijstje met dingen waar jij lekker door kan ontspannen en zorg dat je daar iedere week (of eigenlijk dagelijks) genoeg de tijd voor neemt!

Yes, wij zijn er door heen! Samen met deze blog waren dit mijn 9 “hoe krijg ik meer rust in mijn hoofd” tips! Heb jij zelfs nog meer tips om rust in je hoofd te krijgen? Of heb je wat aan mijn tips gehad? Laat het mij dan vooral weten! Dat kan in de comments hieronder of door mij te taggen op Instagram of Facebook met @healthinut.

In ieder geval heel veel succes ermee en hopelijk krijg ook jij snel meer rust in je hoofd!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *