Zakenreis

Twee weken geleden ging ik op zakenreis naar Parijs. Althans, naar een dorpje net naast Parijs. Ik ging daar naartoe voor een sales training van een paar dagen. Zoals ik in deze blog al omschreef, zat deze reis vol met eten. Ontbijtbuffet, lunchbuffet, hapjes tussendoor en uitgebreide diners.

Omdat ik daar toch wel enigszins gemengde gevoelens over had… Jeeeej, lekker eten, yummy! Maar ook.. Shit als ik me maar kan inhouden.. En.. Ojeee, dat gaat niet goed komen.. Etc. Etc. Eerlijk gezegd overheersten de laatste gedachten. Zonde van de energie eigenlijk. Maar goed, daar heb ik al een blogje over geschreven. Nu wil ik jullie vertellen hoe met me verging.

 

Hoe ging het?

Jammer genoeg ging het minder goed dan ik had gehoopt. En jammer genoeg bleek dat ik toch echt nog een beetje ”afhankelijk” ben van Myfitnesspal. Hmmmm, ik zal het jullie uitleggen. De eerste dagen heb ik alles wat ik at ongeveer ingeschat en ingevoerd in Myfitnesspal. Ik mocht er van mezelf wel iets (zo’n 300 kcal ofzo) boven zitten. Dat zou echt niet zo’n groot probleem moeten zijn! En dat lukte ook wel. Ik kon mij inhouden, maar toch lekker genieten! Grappig eigenlijk dat ik meerdere reacties kreeg op mijn vorige post dat ik wel moest genieten! Maar dat is echt niet zo moeilijk voor mij hoor. Genieten doe ik altijd wel van lekker eten. Het probleem is alleen. Ik doe het soms te veel. Met als gevolg een schuldgevoel. Maargoed. Door het inschatten in Myfitnesspal was mijn onbijtje ”slechts” 600 kcal (wat voor een hotelontbijtje voor mij echt heel weinig is lol!), liet ik het tijdens de lunch bij twee kleine bordjes met veel groenten en sloeg ik het toetje over. Ik ging namelijk ’s avonds dineren en daar zouden wij een van tevoren bepaald driegangen diner krijgen. Ook ’s avonds ging het super. Ik vroeg i.p.v. de foie gras als voorgerecht een salade en ook het brood liet ik staan. Ik nam een half glaasje champagne en een half glaasje rode wijn. Het hoofdgerecht was gelukkig groenten met gebakken vis in een kreeftensausje (yummmm!). En daardoor zag ik dat ik nog ruimte had om VOLOP van het toetje te genieten! Een ”brookie”: een brownie-cookie taartje met custard saus!!

 

Zakenreis

 

Kort samengevat ging het de eerste dagen zoals ik hierboven omschreef. Ik genoot er zeker van, maar maakte wel de juiste keuzes en liet me niet helemaal gaan. Ik voelde me er zó goed bij dat ik dacht.. Ach ik kan dit ook zonder Myfitnesspal joh! Gewoon een beetje normaal doen. Bij het ontbijtje ging het nog goed. Maar toen stonden er ineens mini croissantjes, chocoladebroodjes en kaneelbroodjes op ons te wachten bij binnenkomst. Na een aantal uren zwichtte ik toch. Ach ja.. Eentje moet kunnen. Ook bij de lunch ging het goed.. Maar toen bleef dat overheerlijke Libanese lunchbuffet de hele middag buiten ons lokaaltje staan. Dus bij iedere pauze stonden we daar weer buiten en nam iedereen nog lekker wat hapjes van het buffet. Zo ook ik. En nog een kaneelbroodje. Honger? Nee dat had ik niet! Maar het was zo lekker!

 

Bye bye zelf-controle

Om een lang verhaal kort te maken.. Ik at een stuk meer dan de dagen ervoor. Waar het aan lag? Meerdere dingen denk ik. 1. Het eten stond echt de hele dag door om ons heen. In feite moet je dan iedere keer weer opnieuw die zelf-controle uitvoeren en na een aantal keer nee gezegd te hebben, lukt het die zoveelste keer dan toch niet. 2. Alleen in een hotel slaap ik altijd erg slecht. En door lange dagen trainingen ben ik ook wat meer moe dan normaal. Ook dan wordt zelf-controle uitoefenen lastiger. 3. En last but definitely not least: ik liet Myfitnesspal los. En deze bevinding vind ik eigenlijk wel jammer! Want ik had gehoopt dat dat geen invloed zou hebben… Toch merk ik dat ik die controle schijnbaar nodig heb.

 

Conclusie?

De boog kan niet altijd gespannen zijn. Ik heb volop genoten en daar gaat het ook om. Wat ik wel jammer vind is dat ik toch wel wat aangekomen ben zelfs na een paar dagen wat gecompenseerd te hebben. Maar ach.. Dat hoort er soms ook bij! Ik twijfelde een tijdje of ik deze blog wel moest plaatsen.. Heel positief of motiverend is het niet. Maar ik wil ook laten zien dat ik maar een mens ben! Dat ook ik niet altijd die controle heb. Dat ik me wel eens te ver laat gaan met een schuldgevoel als gevolg. Maar dat ik – gelukkig – dat schuldgevoel ook weer kan relativeren. Ik ben ook maar een mens. Iedereen ”faalt” wel eens. En deze reis heeft mij toch ook weer wat gebracht (naast die sales training natuurlijk ;)). Namelijk meer zelf-kennis! Ik ben 1. niet perfect (DUHHH!) en 2. toch nog redelijk afhankelijk van MFP. Maar dat is een inzicht. En zeker iets om aan te werken in de toekomst!

Lieve fitties, is dit herkenbaar? Hebben jullie nog tips? Laat dan een berichtje achter in de comments hieronder!

Liefs, Milou

 

P.S. Toch een aantal snapshotjes voor jullie van wat ik daar gegeten heb 😉

 

ZakenreisCeasarsalade de eerste avond.

 

Zakenreis
Eiwitrijk ontbijtje. Zo zag het er bijna iedere dag uit!

 

Zakenreis
Deel van het Italiaanse buffet op dag 1.

 

Zakenreis
Crepe met nutella, salted caramel en vanille ijs.

 

Zakenreis
Eerste bordje van het Libanese buffet op dag 2.

 

Zakenreis
Groenten met gebakken vis tijdens het diner.

3 gedachten over “Hoe ging mijn zakenreis?”

 • Hi Milou, wat een super foto’s! Wat je omschrijft herken ik zo goed. Ik ga ook vaak de mist in als ik MFP een dagje loslaat of als ik moe ben. Soms denk ik dat lekker eten me achtervolgt met al die trakterende collega’s, werketentjes etc. Vaak vul ik achteraf toch in wat ik ongeveer naar binnen heb gewerkt. Dat is dan even schrikken, maar ook een goede wake up call. Andere dagen lukt het veel beter om het gewoon bij een genietmomentje te houden en dat binnen de calorietjes en macro’s te passen, maar we zijn inderdaad ook maar mens. Je bent in ieder geval een inspiratiebron! Liefs, Evelien

  • Hoi Evelien,
   Wat lief dat je dat zegt! Ik probeer het met vallen en opstaan steeds meer in balans te krijgen. Maar denk dat (bijna) niemand dat perfect kan… We hebben allemaal zo onze ups en downs, maar kunnen daar alleen maar van leren toch?! Ik ben nu wat meer aan het lezen over “intuitive eating”. Gewoon weer eten zoals je vroeger deed: eten wanneer je honger hebt (en niet al sterft van de honger) en stoppen wanneer je vol zit. Alleen is het erg lastig als je het eenmaal zo lang getrackt hebt… Maar we komen er wel 🙂

 • Hey babe, goed dat je dit soort momenten ook deelt. Ik ga dr laatste tijd best vaak op reis voor werk en heb misschien nog wel wat tips.

  Vorige week in Hamburg bijvoorbeeld heb ik toch alle dagen gelogd, omdat ik gewoonweg geen zin heb om na een week thuis te komen en 2 kg zwaarder te zijn.

  Mijn tips:
  – Stel wat richtlijnen op. Zo heb ik als richtlijnen dat ik iets eet omdat het goed voor me is, ik het super lekker vind of het iets is wat ik nog nooit heb gegeten. Dat zorgt ervoor dat ik de croissantjes, muffins en dat soort shit goed kan weerstaan. Want voldoet niet aan 1 van bovenstaande regels. Voor mij werkt het altijd heel goed om me af te vragen of het iets is waar ik alleen op dat moment toegang toe heb, zo niet, dan kan ik het altijd op een ander moment nog een X eten.

  – Neem altijd je gymkleding mee, hardloopschoenen of whatever you need om fit te blijven. Raag bij voorkeur om een hotel met gym (in de buurt) dan is de kans dat je gaat groter.

  – Zie het niet als vakantie. Het is een zakenreis, business as usual ;). Dus eet zoveel mogelijk hetzelfde als je thuis zou doen. zijn vooral dat je heel selectief moet zijn in de momenten dat je geniet. Bereid zoveel mogelijk je eten voor, neem proteine repen mee die je kan eten als de rest koek / snoep / snacks eten. Ontbijt gewoon zoals je thuis zou doen en jat wat van het ontbijt buffet mee voor later (ik nam elke dag salade, kalkoen, tomaten, komkommer en een appel mee).

  – Drink alleen als het een gelegenheid is die het waard is. Die er oprecht beter van wordt met een gezellig glaasje wijn. En als je normaal door de week niet drinkt, zoals ik, waarom zou je dat op zakenreis wel doen?

  – Kies slim. Als je veel uit eten gaat, wat vaak op zakenreizen het geval is dan zal je meer vet binnenkrijgen dan normaal. Skip de carbs dus zoveel mogelijk. Haal de bovenkant van je sandwich af, skip brood vooraf, bestel zo licht mogelijke gerechten (een ceasar salad Is dan wel een salade maar eigenlijk gewoon brood met kaas en wat kip ;)), vraag of je ipv frites, puree of rijst extra groenten mag en dressing & sauzen apart.

  Hopelijk heb je er wat aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *