Het verhaal van Arlette

Vandaag deelt de inspirerende Arlette haar verhaal op healthinut.com. Zij viel wel 70 kilo af door vooral te focussen op kleine veranderingen. Wauw, wat een prestatie en echt heel veel respect voor deze powervrouw. Ik kan wel een grotere inleiding geven, maar ik zou zeggen lees haar mooie en inspirerende verhaal maar gewoon… 

Naam: Arlette Lilian
Leeftijd: 26 jaar
Werk/studie: Juf op een Buitenschoolse opvang
Hobbies: Sporten, voeding, schrijven, filmpjes, wandelen, thee leuten en het strand
Instagram: @keep_it_happyhealth
Website: www.keepithappyhealth.com (wordt aan gewerkt)

Even bij het begin beginnen.

Ik mocht mijzelf niet. Daar heb je het. Een simpel, pijnlijk antwoord van hoe mijn leven er voor de verandering uitzag. Ik was een meisje die zichzelf niet graag mocht en van alles misbruikte om dat duidelijk te maken. Ik at, rook en dronk (te) veel en leek een soort zorgeloos, glimlachend bestaan te leiden. Gevangen in een relatie met een jongen die niet goed voor mij was zocht ik de oplossing in eten. Het houden van jezelf, jezelf in de watten leggen of jezelf koesteren dacht ik met eten (mijn nieuwe beste vriendje) wel even op te lossen. 140 kilo later realiseerde ik mij dat eten mijn vriendje helemaal niet was.

Het verhaal van Arlette

Dus wat doe je dan?

Realiseren dat je te zwaar bent en hier daadwerkelijk iets mee doen zijn twee verschillende dingen. De weg naar morbide obesitas bewandel je ook niet in een middag dus de weg naar gezondheid hoef je ook niet in 1 maand te verwachten. Terugvallen na een zoveelste dieet, het gevoel te falen en de standaard hersenspinsels “je bent niet goed genoeg, mooi genoeg” is iets waar je doorheen moet om verandering door te zetten.

De knop bestaat écht!

Er is een punt geweest in mijn leven dat ik het zat was. Ik was ongelukkig, ongezond en in een slechte relatie met mijzelf en anderen. Ik moest mijn leven veranderen want op deze manier vond ik er vrij weinig aan. Als ik nu terug kijk is dat mijn knop geweest. Met een stevige hand op tafel slaan en jezelf committeren dat hoe je je nu voelt niet goed genoeg meer is.

Het verhaal van Arlette

Verandering is spannend, maar verandering is ook nodig.

Super tof om die kracht van binnen te voelen. Je bent het zat en je wilt een beter leven maar waar begin je dan? Ik moest 70 kilo afvallen om gezond te zijn en had meteen daar besloten dat mij dat nooit zou gaan lukken. Ik besloot mij te focussen op kleine veranderingen die minder heftig voelde als 70 kilo “moeten” afvallen. Op de fiets naar mijn werk in plaats van de bus. Salade eten in plaats van een patatje. Een rondje wandelen in plaats van die zak chips op de bank. Kleine veranderingen die (geloof mij) de nodige weerstand opriepen maar wel haalbare doelen waren… En als dan die eerste 5 kilo eraf is krijg je een soort boost! “Het geen wat ik nu doe werkt!!”

Ik besloot mij te focussen op kleine veranderingen die minder heftig voelde als 70 kilo “moeten” afvallen.

Het verhaal van Arlette

En dan werkt het geen wat je doet écht.

Er ontstond een bepaalde drive bij mij. Het zit in mijn persoonlijkheid om door te zetten en te streven naar succes maar op de één of andere manier was dit zo’n onhaalbaar doel dat ik hem moest en zou halen. Ik kreeg een honger voor succes. Ik had ook wel echt honger in chocolade hoor, maar wie af wilt vallen zal bepaalde veranderingen in zijn eet patroon moeten maken!

Het duurde niet lang voordat mijn omgeving begon op te merken dat ik afviel, ook de krachttraining en kilometers fietsen begonnen zijn vruchten af te werpen. Kleding zat beter, ik begon te stralen, mijn gezondheid verbeterde, jongens begonnen ineens te appen en zelfvertrouwen begon te groeien.

Het verhaal van Arlette

I did it!

In minder dan 2 jaar tijd heb ik mijn leven 180 graden weten te draaien. Ik doe mijn best om mijn proces in schrift vast te leggen. Zal ik maar eens een onhaalbaar doel van een boek op de planken beloven? Het moment dat ik 70 kilo was afgevallen stapte ik van mijn weegschaal, keek in de spiegel en het eerste wat er door mijn hoofd schoot was: “Ik ben te mager”. Man man man, zo ga je van morbide obesitas naar jezelf te mager vinden. Dit was gelukkig met een happy meal en 2 repen chocolade die zelfde middag opgelost.

Het verhaal van Arlette

Hoe het nu met mij gaat?

Ik fiets nog steeds 4 dagen in de week naar mijn werk in Maarssen. Dit is bij elkaar ca. 120km per week. Ik probeer hierbij 3 keer in de week een full body work-out te doen wat soms lastig is gezien mijn lijf ook rust nodig heeft. Ik denk dat ik op dit moment aan het stoeien ben hoe mijn baan, mijn sporten en mijn eigen blog allemaal een plekje krijgt. Over balans ben ik niet te spreken. Ik schiet mijn hele leven al verschillende kanten op en ben op dit moment weer iets te zwaar. Ik zal dus opnieuw weer wat moeten afvallen!

Unhappy, unhealthy naar happyhealth

Ik leef een leven waarin ik anderen kan meegeven dat alles mogelijk is. Ik heb het geluk dat er een bereik en een platvorm bestaat waarin ik mijn verhaal kan doen die andere hopelijk iets mee kan geven. De boodschap die ik heb voor degene die het nodig heeft is dat je nooit moet opgeven.
Je gevangen voelen in een relatie, op je werk, in je thuissituatie of in je eigen lijf is het niet waard om jezelf daardoor maar minder te gunnen. Wij verdienen het om ons goed te voelen en alleen jij kan daarvoor zorgen dat jij je beter voelt.

Van ongelukkig en ongezond naar gelukkig gezond! Het kan echt!

XOXO Arlette


Je kan Arlette volgen via haar instagram account of via haar website www.keepithappyhealth.com (al wordt daar nog aan gewerkt).

Wauw, wat een knappe prestatie Arlette! Ik heb enorm veel respect voor je! Het mooiste – en denk ik ook meest leerzame – van jouw verhaal vind ik dat je bent begonnen met het focussen op kleine veranderingen. 70 kilo moeten afvallen lijkt een bijna onhaalbaar doel als je er zo naar kijkt, maar juist door daar niet te veel op te focussen heb je het toch maar mooi voor elkaar gekregen! Het mooie is dan ook dat het vanzelf gewoontes worden als je veel kleine veranderingen een tijd lang volhoudt. En veel kleine veranderingen en kleine stapjes bij elkaar zorgen voor een mega resultaat! Echt petje af en laat dit een inspiratie zijn voor velen die nog (veel) willen afvallen. Het kan zeker, maar neem kleine stapjes en laat het  vooral geen race zijn!

Wil jij ook jouw inspirerende verhaal delen? Stuur mij dan een berichtje naar info@healthinut.com en wie weet staat jouw verhaal hier ook binnemkort!

4 gedachten over “Het Verhaal van Arlette: Zij verloor 70 kilo door te focussen op kleine veranderingen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *