Heb je lijf lief

Eens in de zoveel tijd vertel ik een stukje over mijn fysieke en mentale transformatie op Instagram en Facebook. Ik krijg hier altijd zo veel mooie en positieve reacties op, zonde eigenijk dat ze mijn blog niet halen. Daarom heb ik besloten deze teksten ook op mijn blog te plaatsen. Dus bij deze de foto en tekst van gisteren… Heb je lijf lief, lieve mensen! 

Tja, eigenlijk zeggen de foto’s genoeg toch?

2011

In 2011 was ik een echt feestbeest tijdens mijn studententijd in Milaan. Drie keer per week ging ik stappen met meer dan genoeg cocktails en mixdrankjes. Sporten deed ik maar af en toe en verder at ik alles wat los en vast zat. Ik was niet mega onzeker, maar wist me op foto’s ook niet echt een houding te geven. Ik probeerde mijn buik zo goed als het kon te verhullen, want ik wist dat die er zat!

Heb je lijf lief

2015

Een paar jaar verder en 20 kilo armer. Nog steeds was ik niet tevreden als ik in de spiegel keek, dat is op de foto meer dan genoeg te zien. Toch deed ik er toen zó enorm mijn best voor. Ik telde iedere gram en iedere calorie die ik binnen kreeg. Ik probeerde 6 keer per week te sporten en werd boos op mijzelf als ik dat niet haalde. Ik had hier en daar pijntjes, maar negeerde die. Sporten, afvallen en strakker worden waren belangrijker. Was dat een gevalletje heb je lijf lief? Ik dacht niet niet.

2016

Tot ik in 2016 de switch maakte. Ik vroeg mij af wat er moest gebeuren om mij wél fijn in mijn eigen lijf te voelen? Nog meer afvallen? Aankomen? Nee, de sleutel zat hem in mijn hoofd. In mijn mindset. Want die heeft te allen tijden de overhand op alles! Ik besloot happy met mijzelf te zijn no matter what. Ik besloot te eten wat mijn lichaam nodig heeft. Ik besloot te sporten zolang als ik mij er goed bij voelde. En dat voelt FIJN!

Heb je lijf lief

Dat betekent niet dat ik niet misschien wat zou willen veranderen aan mijn lichaam… Paar kilootjes (niet meer!) afvallen zou fijn zijn, vooral om weer in mijn meeste kleding te passen. Maar dat kan terwijl je tóch blij bent met jezelf en je lijf lief hebt. Echt waar. Ik wil je verder nog één ding vertellen lieve mensen…

Heb je Lijf Lief

Accepteer jezelf zoals je bent. Heb jezelf lief. Heb je lijf lief. Je lichaam en geest zullen je er dankbaar voor zijn en dan komt de rest vanzelf!

Myprotein

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.Heb je lijf lief

 

Eén gedachte over “Heb je lijf lief!”

  • Oh dit klinkt zó herkenbaar! Acceptatie is inderdaad een hele belangrijke factor. Ik merk het bij mezelf nu ook, ik vind het moeilijk om de fase waar ik nu in zit te accepteren. Ik heb concrete doelen en moét die ook echt behalen, maar balans vinden lijkt me toch ook wel eens heel fijn. Mooie transformatie heb je doorgemaakt! Liefs xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *