Health advies breda

Health advies breda

 

Bikini ready? Ik? Echt wel! Een tijdje geleden schreef ik een blog met de ietwat sarcastische titel ”Help ik ben nog niet bikini ready!”. Ik vertelde toen dat ik koos om tevreden met mijzelf te zijn no matter what in plaats van in paniek te raken en een crashdieet in te zetten. Nu, twee dagen voordat ik naar Pasta en Pizzaland ga, kan ik jullie weer een persoonlijke update geven. Zou het echt gelukt zijn?

Het grappige is dat ik laatst een opmerking op mijn vorige post kreeg dat ik mijzelf nogal tegensprak en dat ik niet relaxed over kwam. Ik sprak mijzelf misschien ook wel ietsje tegen, maar dat kwam waarschijnlijk omdat ik een initiële reactie had (”help ik ben niet bikini ready”) en een tweede reactie (mijn omschakeling naar ”zelfliefde en acceptatie”) wat inderdaad tegenovergesteld was. Maar nou kon ik wel zeggen dat ik zou omschakelen, het doen is een tweede…

 

Health Advies Breda

Ja daar zijn ze weer! Want ik wil toch nog even terugkomen op mijn doel om droger te worden. Ook in mijn vorige post liet ik namelijk weten dat terwijl ik koos voor zelfacceptatie, ik toch nog rustig aan mijn doel van droger trainen wilde werken. Dit is mij ook best aardig gelukt moet ik zeggen. Samen met mijn coach Geert van Health Advies Breda besloten we om toch nog lager in de kcal te gaan zitten. Dit ging mij eerlijk gezegd erg makkelijk af omdat ik inmiddels aan intermittent fasting doe (pas rond 11-12 uur ontbijten). Ja, zoals belooft komt die post daarover écht snel online, maar er is zó veel info dat ik het goed op papier – ehh scherm – wil zetten! Ik ben dus inderdaad wel wat lager gaan zitten, maar voor mijn gevoel was dit zeker niet ”crashen” en ik was er ook totaal niet gestrest om. Drie weekjes later (een paar dagen geleden om precies te zijn) bracht ik weer een bezoekje bij Health Advies Breda en ging ik weer in de tang. Ik zag ook wel in de spiegel dat ik ietsje droger – maar niet heel veel – was geworden, maar was toch benieuwd naar het getalletje. 18,3%. Een verlaging van 0,7% in 3 weken. Niet slecht, ook niet spectaculair. En dat na een feestweekend en al een verhoging van 100 kcal per dag. Het grappige was dat ik merkte dat dit getal mij niet meer zo heel veel deed! Want in mijn hoofd, daar waar je eigenlijk over alles controle hebt, daar was ik al tevreden!

 

Mindset Verandering

Dit is niet iets wat je heel gemakkelijk van de een op andere dag doet, al gebeurde het bij mij toch wel bijna zo. Na het schrijven van die vorige blog viel er bij mij echt een kwartje. Ik besefte dat als ik vorig jaar nog niet tevreden was, wanneer zou ik het dan zijn?! Dan kan je net zo lang doorgaan, tevreden zal je nooit zijn. In plaats van je fysiek te veranderen, kan je jezelf mentaal beïnvloeden om tevreden te zijn no matter what. Wellicht val ik nu een beetje in de herhaling, maar eigenlijk is het heel simpel! Die mindset verandering maakte ik bijna van de een op andere dag! Dit betekende niet dat het meteen van nature kwam en dat ik niet nog eens in de spiegel keek en dacht, damn ik wil er nog íetsje vanaf hebben en dan ben ik tevreden! Op momenten dat dat gebeurde moest ik mijzelf echt even terugroepen en op mijzelf in praten. Nee Milou, je had iets anders met jezelf afgesproken. Oh ja, dat is waar ook! Nou Milou, je mag hier bij nader inzien tóch tevreden mee zijn! En ik geloofde het dan echt! Dus het is niet een makkelijke omschakeling van de één of de andere dag, maar iets waar je wel aan moet blijven werken… Net zolang totdat het helemaal vanzelf van binnenuit komt. Daar ben ik nog niet helemaal aangekomen, maar ik zit er aardig in de buurt!

 

Pasta en Pizzaland

Dus ja… Ik heb niet mijn beste shape ooit – mede dankzij mijn knieblessures – mede dankzij een andere mindset wellicht – maar ik begin me steeds beter en meer in balans te voelen! Stressen over op vakantie gaan, wat ik voorheen nog wel deed, is er niet meer bij (op enkele gedachtes na). Ik kijk er zo enorm naar uit! En ga dan ook kei hard genieten! Wat dus niet betekent dat ik mijzelf ga volvreten, haha. Want met een plofbuik geniet ik een stuk minder! Ohhhh pasta, pizza en gelato’s here I come! Oh en lokale sportscholen, be prepared, want ik kan natuurlijk niet zonder een workout hier en daar 😉 Dat is voor mij ook genieten! Met een pizza als post-workout 😉

Helaas is het veranderen van je mindset zoals ik al vaker heb gezegd veel makkelijker gezegd dan gedaan… Maar toppers, probeer het eens! Probeer jezelf van binnenuit te beïnvloeden. Want als je dat kan, ben jij altijd bikini ready! Vetje hier, vetje daar. Het maakt niet uit want jij bent mooi zoals je bent!

 

Health Advies Breda Bedankt!

Mede dankzij het voedingsschema wat ik van Health Advies Breda heb gekregen – in eerste instantie mijn allergrootste nachtmerrie – kan ik nu veel relaxter met mijn voeding omgaan en gebruik ik Myfitnesspal amper nog! Dit heeft ook zeker meegeholpen aan het vinden van mijn balans! Hoe gek het misschien ook klinkt. Ik eet op dit moment nog zo goed als via mijn voedingsschema, waarin ik gelukkig ook mijn variaties heb gevonden. In de afgelopen twee weken zijn we weer ongeveer (want zo heel nauw probeer ik het niet meer te nemen) 100 kcal per week omhoog gegaan om mijn lijf een beetje voor te breiden op de pasta’s en pizza’s 😉 Maar het eten via een voedingsschema gaat na de vakantie ook veranderen en dan ga ik weer lekker naar mijn gevoel luisteren! En mijn gevoel zegt mij nu dat ik genoeg geluld heb…. En dat ik maar eens mijn kleding moet gaan uitzoeken… Want over precies twee dagen zitten wij al gewoon in La Bella Italia! En natuurlijk die bikini’s niet vergeten in te pakken…

 

P.S. Wat vinden jullie van mijn nieuwe Jogha outfit? Tof hè? Tip: heb je kleine borsten…. Koop dan deze sportbh van Jogha! Succes gegarandeerd!! 😉

 

Myprotein

Liefs, Milou

Wil je me blijven volgen? Dan kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

 

health advies breda

 

5 gedachten over “De tang in bij Health Advies Breda én laatste balans update”

 • Hoi hoi!

  Goed verhaal weer 🙂 ik heb nog nooit een comment bij je geplaatst maar lees wel altijd al je blogs.
  Je laat mij vaak de goede kanten van alles inzien en ik ben ook al goed opweg mijn mindset te veranderen. Het is helemaal waar dat je nooit gauw totaal tevreden bent en dat het gras ergens anders toch groener blijft terwijl we zo mooi veranderd zijn!

  Ik ben erg benieuwd naar je Blog straks over if.
  Zelf probeer ik dat ook in mijn leven te krijgen. Alleen vraag ik mij af, gebruik jij if elke dag? Of bepaalde dagen in de week?
  En wat zijn jou uren waarin je, je calorieen binnen krijgt?

  Fijne vakantie!

  • Hoi Anita,

   Sorry voor mijn late reactie, maar zoals je gelezen hebt ben ik op vakantie! Wat leuk om te horen, daar ben ik blij om. Nu doe ik natuurlijke even geen IF meer, maar ben dat wel van plan weer te gaan oppakken als ik terug kom. Ik at voordat ik op vakantie ging niets ongeveer tussen 9 uur ‘s avonds en 11-12 uur ‘s ochtends, dat is dus een vast van 14-15 uur. Als ik in het weekend ‘s ochtends wil sporten dan maak ik er een uitzondering voor, want sporten op een lege maag daar heb ik echt geen zin in 😛 Probeer het ook niet te obsessief te doen, dus als het even niet gaat, tja dan niet! Ook dit moet goed voelen en in je leven te passen zijn anders is het alleen nog maar meer stress voor jezelf en voor je lichaam. Maar in principe dus wel iedere dag, tenzij het niet anders gaat of ik echt zo honger heb dat ik er helemaal slap van word. Succes ermee in ieder geval!

   Liefs, Milou

 • ben nog steeds jaloers op mensen die in de buurt wonen van breda. Vind het vanaf haarlem helaas te ver. Hier ziet zoiets als advies breda gewoon niet in de buurt. Lijkt me erg handig om op een vaste plek vet te laten meten of een schema te laten maken. Hopelijk gaan ze nog een keer een 2e filiaal openen 🙂

  Ps, vind dat je echt een mooie shape hebt hoor!. Echt wel bikini proof 😉

  • Hoi Marc,

   Sorry voor de late reactie, maar ik ben op vakantie dus het duurt allemaal even wat langer. Vanaf Haarlem lijkt het me ook wel een stukje rijden inderdaad, maar zelf woon ik ook niet zo heel dichtbij hoor. Ik kom uit de buurt van Nijmegen en het is precies een uur rijden (zonder file). Je zou eens per 6-8 weken kunnen gaan? Maar ik duim met je mee dat ze een tweede filiaal openen 😉

   Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *