Het is weer zo ver… Ik ga weer even iets omgooien. Zo wordt het ook nooit saai hè, haha. Als challenge ga ik de komende twee weken 100% een bepaald eetpatroon volgen.

Of nouja, eetpatroon. Ik bedoel meer een manier van eten. Een mooie en lekkere manier van eten. Want ja, ik ga weer 100% vegan eten.

De Komende Twee Weken Eet Ik Vegan

De komende twee weken ga ik 100% vegan eten. Geen smoesjes. 100%.

Waarom? Omdat ik afgelopen zondag nóg een keer de docu What The Health heb gezien. Overigens is dat echt een aanrader. Hij is te zien op Netflix en gaat over wat vlees/zuivel doet voor (of eigenijk tegen) je gezondheid. Ook wordt er corruptie (omkoping/foute sponsoring) aan het licht gebracht waarvan je met je oren staat te klapperen.

Anyway, die docu sloeg weer eventjes in als een bom. Zoals ik in deze blog al vertelde probeerde ik een tijdje geleden al vegan te gaan eten. Waarom? Mijn eigen gezondheid, het milieu en dierenwelzijn in het kort gezegd (wellicht een idee voor een volgende post?). Uiteindelijk is dat niet helemaal gelukt en slopen de kaas en eieren er weer langzaamaan in.

Kaas is ook zo verdomde lekker! En ook krijg ik nog niet altijd het bakresultaat wat ik wil als ik geen eieren gebruik. Natuurlijk is dat gewoon wat meer oefenen en experimenteren, want het is zeker mogelijk om lekker vegan gebak te maken, dus zijn dat natuurlijk slappe smoesjes. Behalve dan die van de kaas, dat blijft té lekker. Ik bedoel, kijk die geitenkaas dan!. 
vegan challenge

Vegan Challenge

Ik heb dus voor mijzelf een vegan challenge van twee weken 100% plantaardig opgezet. Het is nu ook niet mijn bedoeling te besluiten voor altijd 100% vegan te gaan eten. Ik denk namelijk dat ik altijd wel een beetje kaas/ei zal eten. Althans, zo denk ik er nu over. Wellicht is dat na deze twee weken vegan challenge wel weer heel anders.

Ik ben van mening dat je dat moet eten wat goed voelt voor jóu. De hoeveelheid geitenkaas (gewone kaas at ik bijna niet meer) die ik at voelde al een tijdje niet meer zo goed en door What The Health is daar nog een schepje bovenop gekomen.

Over twee weken ben ik jarig en dat is dan ook meteen de reden dat ik de challenge twee weken lang heb gemaakt. Op mijn verjaardag ga ik kijken wat goed voelt: door gaan met vegan eten óf niet.

Ik ben namelijk nogmaals heel benieuwd hoe ik mij erbij zal gaan voelen. Vorige keer begon ik mij na twee weken slap te voelen, maar iets in mij zegt dat dat dit keer niet zo zal zijn.

En gelukkig hou ik van hummus!

De komende twee weken eet ik zo

Vegan en Afvallen

Natuurlijk ben ik ook benieuwd wat het gaat doen met mijn doel om wat af te vallen. De afgelopen twee weken ben ik een halve kilo afgevallen. Dat is niet veel, maar aan de andere kant heb ik ook niet het idee gehad dat ik heel streng voor mijzelf ben geweest. Helemaal top, want ik heb echt op meerdere momenten lekker genoten. Sterker nog, ik heb best wel heel veel genoten hihi.

En je kan beter langzaam afvallen en het op de lange termijn goed kunnen vasthouden, dan dat je (te) snel afvalt en het daarna niet meer kan volhouden of zelfs weer aankomt.

Toch vind ik dat ik nog iets te veel naar ongezonde dingen heb gegrepen. Zoals dat frietje dat ik op de foto hieronder bij onze lunch bestelde. En die reep chocolade die ik in één week heb opgegeten (ja voor mij is dat veel). Vooral afgelopen week waarin mijn vrouwelijke hormonen opspeelden, haha. Oeps, even een blame the hormones momentje hier. Maar dat voelt dus ook niet goed!

De komende twee weken eet ik zo

Natuurlijk is de overstap van mijn huidige voedingspatroon naar 100% vegan niet zo heel groot, ik eet al ongeveer voor 70% plantaardig en enorm veel groenten/vezels. Het is daarom ook slechts een kwestie van de kaas en eieren laten staan én niet naar ongezonde niet-vegan dingen grijpen zoals chocolade, gebak, etc.

En dat laatste is dan ook meteen het gene wat kan helpen bij mijn doel om wat af te vallen. Als ik er eventjes voor kies om dat niet te eten, kan ik vanzelf wat meer groenten/fruit/etc gaan eten, daar van genieten , geen honger hebben én nog steeds langzaam afvallen zónder dat ik het idee heb strenger te worden. Oftewel: gewoon een nog fijnere situatie creëren zónder de niet-vegan opties echt tot “verboden” te bestempelen. Het is een beetje lastig uit te leggen, maar in mijn hoofd zijn ze niet verboden… Maar kies ik er gewoon eventjes voor om ze niet te eten en andere lekkere dingen wel! Want als het iets is dat ik geleerd heb is om dingen echt als “verboden” te bestempelen. Natuurlijk is het dat in principe wel een beetje tijdens zo’n challenge, maar als je het op een andere manier benadert (“ik kies ervoor om andere lekkere dingen te eten”) dan zijn de effecten van die gedachten een stuk positiever! Oftewel: veel minder cravings naar datgene wat je niet mag/wil eten!

Ook is het helemaal niet vanzelfsprekend dat je alleen maar enorm gezond gaat eten zodra je vegan gaat. Ik bedoel: er zijn talloze lekkere zoete vegan dingen die je kan maken die vól suiker zitten. Een frietje met ketchup is ook vegan. En hallo Oreo’s! Maar dat is dus vooral niet mijn bedoeling. You get the point, I guess! 

Loooooong story short. Ik laat je over twee weken weten hoe het mij is bevallen!

En terwijl ik deze blog afsluit bedenk ik mij of ik de challenge niet gewoon 4 weken lang moet maken? Zo hoppa, zowel tijdens mijn vriend’s verjaardag als tijdens die van mijzelf. Maar ach, die twee weken staan en daarna volg ik mijn gevoel! Daar vertrouw ik op 😉

Liefs!

Myprotein

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

BewarenBewaren

2 gedachten over “De komende twee weken eet ik vegan.”

  • Tof! Ik ben benieuwd hoe het bevalt! Een hele boel mensen denken dat vegan eten heel saai is, en ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet zo heel goed weet wat ik me er bij voor moet stellen, dus ik ben ook heel benieuwd wat je precies gaat eten. Ik volg het graag!

  • Goed bezigg! Benieuwd hoe het gaat bevallen. Vooral tijdens een verjaardag lijkt het mij echt een uitdaging. Ben je van plan om ook een eetdagboek bij te houden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *