fitgirl

Op het moment van schrijven zit ik op het balkonnetje van ons hotel in Italië. Vanochtend zijn we begonnen met een uitgebreid ontbijt dat roomservice op ons balkon kwam brengen. Ik at het zoveelste (halve) croissantje met Nutella en ook het (halve) plakje cake liet ik niet liggen. Daarna zijn we met een te volle buik naar de overkant van de straat gelopen om de sportschool in te duiken. Inmiddels al de 5e workout in een week. Toch voel ik me op het moment bijna even geen fitgirl meer. Ben ik nog wel een fitgirl eigenlijk? 

fitgirl

Als ik mijn Instagram van de afgelopen dagen door scroll, evenals de herinneringen in mijn hoofd, zijn er toch aardig wat niet-zo-fitgirl etenswaren voorbij gekomen. Ook zal mijn calorie-inname niet-zo-fitgirl zijn op het moment. Daarnaast heb ik ook al geen six-pack. Damn, mag ik mijzelf dan nog wel een fitgirl noemen?

fitgirl

Ach, weet je wat? JA! Ik noem mijzelf nog steeds een fitgirl! En waarom? Nou, het mooie van een fitgirl zijn.. Of een fitte en gezonde levensstijl hebben.. Of hoe je het ook wilt noemen.. Is dat je ook ruimte moet laten om te genieten. Genieten van gezonde én van ongezonde dingen. Genieten van periodes waarin je wellicht wat droger bent én genieten van periodes dat je wat voller bent. Je leven kan niet één perfecte fitjourney zijn, net zoals dat je niet altijd perfect eruit kan zien of dat je haar perfect zit. Leer jezelf te accepteren en trots te zijn. Sta achter de keuzes die je maakt. Dan kan je genieten en LEVEN in welke periode je ook zit.

“JA! Ik noem mijzelf nog steeds een fitgirl!”

fitgirl

Ik weet dat ik (te) veel gegeten heb de afgelopen week, waaronder veel ongezonde en calorierijke dingen. Maar wat heb ik hier met VOLLE teugen van genoten! We hebben dan ook de beste restaurantjes opgezocht, foodies dat we zijn 😉 Maar blijkbaar is genieten met volle teugen ook nog een kunst. ”Fitgirls” vinden het tegenwoordig moeilijk om te genieten als het te ongezond of te calorierijk wordt. Hier had ik een tijdje geleden ook nog moeite mee hoor. Gelukkig is die knop om en áls ik mij dan even laat gaan geniet ik er ook intens van! Zónder schuldgevoel. 

fitgirl

Ik heb natuurlijk niet alleen ongezond gegeten. Vaak maakte ik juist gezonde keuzes, omdat ik ook daar van geniet en anders al dat vreten me écht tegen gaat staan. Vaak heb ik géén voorgerecht en toetje genomen, hoe lekker ik ook weet dat het is! Heb ik enorm genoten van verse vis van de grill met alleen groenten als bijgerecht. Ook heb ik al vijf workouts in de pocket. Drie keer in de sportschool en twee keer een HIIT workout met mijn springtouw en TRX. Vorig jaar trainde ik op vakantie nog voornamelijk om extra calorieën te verbranden. Het mooie is dat ik het dit jaar doe omdat ik het gewoon LEKKER vind! Omdat ik er zin in heb. Dat ik er extra calorieën mee verbrand is een mooie bijkomstigheid natuurlijk 😉

“Het aller aller mooiste aan een fitgirl zijn is dat ik bij thuiskomst gewoon weer de draad oppak.”

Maar nu komt het… Het aller aller mooiste aan een fitgirl zijn is dat ik bij thuiskomst gewoon weer de draad oppak. Lekker gezond ga eten en mijn trainingen in mijn eigen gym weer ga hervatten. Het is niet eens een vraag of me dat gaat ”lukken”… Nee, dat is gewoon een gegeven. Want ”fitgirl” zijn, dat zit nou eenmaal inmiddels in mij. Inclusief genieten en lekker (vr)eten op vakantie. Inclusief de draad weer oppakken bij thuiskomst. Fitgirl zijn zit niet aan de buitenkant, het zit aan de binnenkant. Het zit hem niet in een paar weekjes, maar in consistentie!

 

 

Myprotein

 

Liefs, Fitgirl Milou

Wil je me blijven volgen? Dat kan via: FacebookInstagram en Bloglovin

fitgirl

4 gedachten over “Ben ik nog wel een fitgirl?”

 • Wat heerlijk dat je zo geniet! Ik geniet ook echt van al je food foto’s hoor, wat ziet het er allemaal lekker uit! Ik kan niet wachten tot ik zelf over iets meer dan een maandje ook weer in het geweldige pizza en pasta land ben met al het lekkere eten hihi!

  • Hoi Tessa,

   Wat leuk dat je er ook van geniet. Ik ben inmiddels weer thuis, maar wat heb ik genoten!
   Heel veel plezier en alvast eet smakelijk voor je vakantie 😉 haha!

   Liefs, Milou

 • Vind een fitgirl for fitguy niks te maken hebben met een sixpack of een weekje vakantie. Ik zal altijd fit blijven als mijn lichaam het toe laat. Als ik een weekje rust neem of paar weken op vakantie ga, staat dat los dat ik nog steeds fit ben. Dat zit nu in mijn aard. Wil constant fit zijn en gezond leven.

  Ik moet alleen leren om ook zonder schuldgevoel meer te genieten. Ben iets te gedisciplineerd in sporten en dan is genieten moeilijk. Komende paar maanden zonder calorieën tellen, kijken hoe dat gaat 🙂

  • Hoi Mark,

   Fijn dat het “fit zijn” ook in jouw aard zit 🙂 Maar zonder schuldgevoel genieten is inderdaad lastiger dan je zou denken. Het heeft mij ook een tijdje gekost, maar gelukkig kan ik het nu wel! Ene keer beter dan de andere hoor… Maar fanatiek en gedisciplineerd met sporten om gaan is leuk en geeft voldoening, maar kunnen genieten in het leven geeft ook voldoening!! 🙂 Dus hoop dat het je gaat lukken!

   Liefs, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *