Bananenchips maken in de airfryer of oven
Bananenchips maken in de airfryer of oven

Ik heb weer iets nieuws ontdekt hoor. Zelf bananenchips maken! Wauw, dat is zo mega lekker en super gezond natuurlijk. Ik heb een recept voor je voor in de airfryer én voor in de oven. En houd je van zout of zoet? Ook daar geef ik twee alternatieven voor! 

Tja, zelf bananenchips maken is gewoon de aller gezondste optie. Welke chips dan ook, je kan het het beste zelf maken en zo moeilijk is het helemaal niet.

Ik vind het altijd zo jammer dat er zo veel troep aan chips uit de supermarkt is toegevoegd. Zeker als je het hebt over de gewone chips. Denk aan overheerlijke Doritos of Lays Paprika Chips. Oeh yum, geef mij een handje en ik eet zowat de hele zak op joh!

Bananenchips maken in de airfryer of oven

Maar waarom is dat eigenlijk zo? Waarom kunnen we niet gewoon een paar chipjes nemen en de zak terugleggen? Ik weet zeker dat zeker 90% dat niet kan.

Dat is namelijk de schuld van de voedingsindustrie. Zij hebben dé perfectie combinatie gevonden tussen zoet, zout en vet. Een beetje aangelengd met suiker en smaakversterkers zorgt het ervoor dat jij de ultieme smaakbeleving beleeft. Maar dat niet alleen.

Bananenchips maken in de airfryer of oven

Want door die specifieke combinatie (en toegevoegde chemische stoffen) raak jij niet verzadigd. Nee. Je wilt namelijk alleen maar meer! En meer! En nog meer!

Ja, dat is dus de schuld van de makers van de chips. En nee, het ligt niet aan jouw wilskracht of motivatie. Geloof me. Alleen met een wilskracht of motivatie van 500% kan jij die zak na een paar chipjes met gemak wegleggen.

Bananenchips maken in de airfryer of oven

Zelf Bananenchips Maken (in de airfryer of oven)

Maar hier heb ik dus een oplossing voor! Zelf je chips maken. Eerder maakte ik al deze pastinaak chips. Echt een aanrader, dus klik zeker ff door!

En nu wil ik dus die recept om zelf bananenchips te maken met jou delen.

Is deze bananenchips nou zoet of zout? Het kan beide! Banaan is natuurlijk van zichzelf zoet, maar dat combineert ook weer enorm goed met zout.

Ik heb drie opties voor je. Houd je van zoet? Doe er dan alleen kaneel overheen. Houd je van zout? Dan is wat zeezout genoeg. Houd je van een verrassende smaak combinatie? Schroom dan niet om én kaneel én zeezout over je banaantjes te strooien.

Geloof mij. Van de laatste optie zal je geen spijt hebben!

Bananenchips maken in de airfryer of oven

Bananen Chips Maken in de Airfryer

Ik heb met dit recept ook nog eens mega mijn best voor jou gedaan. Waarom? Omdat ik én een chips recept voor de airfryer heb bedacht… Én eentje voor in de oven!

De airfryer duurt een uurtje. De oven anderhalf tot twee uur. In de airfryer hoef je ze niet om te draaien, in de oven heb ik dat wel gedaan. Heb je een airfryer, dan zou ik die zeker gebruiken! Heb je die niet, dan worden ze in de oven net zo lekker.

Bananenchips maken in de airfryer of ovenIk gebruikte mijn nieuwe airfryer van Princess. Super ding. Ik gebruik hem echt bijna iedere dag om mijn ontbijtjes of gegrilde groenten in te maken.

Maar dan nu het recept lieve mensen. Voor zoete of zoute, maar vooral knapperige en gezonde bananenchips.

Bananenchips Maken (Airfryer of Oven)
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Super makkelijk en zo lekker. Zelf bananenchips maken in de airfryer of oven.
Auteur:
Porties: 1 portie
Ingrediënten
 • banaan (hoeveel jij wilt)
 • kaneel en/of zeezout
Instructies
 1. Verwarm je airfryer even voor op 80 graden (de instructies voor de oven staan in de opmerkingen).
 2. Snijd de banaan in hele dunne plakjes en bestrooi met kaneel en/of zeezout.
 3. Leg ze in het mandje van de airfryer, netjes naast elkaar, maar niet op elkaar. (maak je geen zorgen dat ze mega blijven plakken)
 4. Zet de airfryer aan op 45-60 minuten op 90 graden. (of 30 minuten en extra 15-30 minuten)
 5. Wanneer ze klaar zijn zijn ze nog ietsje zacht. Haal ze nu uit de airfryer en leg ze verder te drogen op een bordje. Daarna zullen ze super knapperig worden!
Opmerkingen
Instructies voor in de oven:
1. Verwarm je oven voor op 90 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Snijd de banaan in hele dunne plakjes en bestrooi met kaneel en/of zeezout.
3. Leg de plakjes naast elkaar maar niet op elkaar op de bakplaat.
4. Zet 1 uur in de oven. Draai de plakjes om. Zet nog een uur in de oven. Laat afkoelen op de plaat en ze zullen super knapperig worden!

 

Zelf bananenchips maken is echt iets dat je moet proberen! Laat het mij weten hoe je het vond door mij te taggen met @healthinut op social media!

Myprotein

Liefs, Milou

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAT KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

11 gedachten over “Bananenchips Maken (Airfryer of Oven)”

 • Hoi Milou, ik was heel enthousiast aan de slag gegaan, maar helaas in de Philips airfryer werkt het niet! De chips vlogen op elkaar, en heb er maar een paar goede uit kunnen halen. Volgende ga ik toch maar de gewone oven gebruiken! De chippies die ik heb kunnen “redden” waren trouwens heerlijk hoor!

  • Hoi Debbie,
   Oh wat jammer! Bij mij bleven ze – doordat de banaan wat plakkerig is – aan de bodem kleven waardoor ze niet de lucht in vlogen. Je moet er ook ondertussen niet aanzitten, want dan komen ze los en vliegen ze door de airfryer heen inderdaad.
   Maar anders is de oven ook een goede optie!
   Liefs, Milou

 • Hoihoi,

  Ik ben je bananenrecept nu aan t proberen, maar ik vind gedroogde appel, peer en mango ook zo lekker. Denk je dat dat ongeveer hetzelfde werkt? Ik ben benieuwd!

  Groetjes Lauréane

  • Hi Lauréane,
   Ik heb eerlijk gezegd geen idee, heb dat nog nooit geprobeerd. Maar je zou het wel kunnen proberen!
   Ben benieuwd of dat ook zo werkt!
   Liefs, Milou

 • Mijn zoon had ‘ipv een bloemetje’ bakbanaan meegebracht voor mij en die ligt nu in de oven. Dat bakplaatje van de airfryer is veel te klein. Ik heb er zout overheen gestrooid en een gedeelte ook kaneel. Ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: