pastinaak chips maken

Ik heb altijd al van chips gehouden. Ik bedoel, wie nou niet? Ook de groentechips uit zakje vind ik heerlijk! Toch vind ik die vaak nog té vet en wordt er vet (zoals zonnebloemolie) gebruikt die ik liever niet gebruik. Hoe los je dat op? Gewoon zelf pastinaak chips maken! 

pastinaak chips maken

Laatst had ik nog drie pastinaken liggen die over waren. Ze begonnen al een beetje zacht te worden dus moest ik ze wel ergens voor gebruiken. In eerste instantie dacht ik eraan om ze te roosteren in de oven om vervolgens in mijn salade te doen. Maar toen bedacht ik me ineens dat ik eens pastinaak zo dun gesneden had dat ze helemaal knapperig werden in de oven. Een soort van chips werd het. En toen begon het te dagen… Ik ging gewoon pastinaak chips maken!

pastinaak chips maken

Ik probeerde ze eerst met een dunschiller in plakjes te schillen, maar omdat de pastinaak al een beetje zacht was ging dit niet meer. Dus besloot ik om ze in zo dun mogelijke plakjes te snijden, gewoon met een mes. Even in een schaaltje husselen met wat olijfolie, paprikapoeder en zout en hoppakee de oven in! Ze zijn echt heel simpel om te maken en zó lekker! Net als echte chips blijf je er gewoon van eten. Alleen nu is het niet zo erg. Sterker nog, het is nog gezond ook!

pastinaak chips maken

Ik heb de baktijd een beetje ruim aangegeven. Dit komt doordat het enorm verschilt hoe dun je de plakken pastinaak hebt gekregen. Omdat ik ze dus gesneden heb kwam ik uit op zo’n 25-30 minuten op 180 graden bovenin de oven. Het zou goed kunnen dat als je ze nog dunner hebt gekregen met een mandoline of dunschiller dat je maar 15 minuten nodig hebt. Ze moeten er wel lang genoeg in zitten zodat ze knapperig worden. Houdt het dus even goed in de gaten, want je wilt ook niet dat je pastinaak chips verbrand!

pastinaak chips maken

Recept – Pastinaak Chips Maken (1 persoon):

Pastinaak Chips Maken
 
Voorbereiding
Kook/baktijd
Totale tijd
 
Heerlijke, gezonde en makkelijk te maken pastinaak chips.
Auteur:
Ingrediënten
  • 3 pastinaken
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • flinke snuf zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de bakplaat eruit en bekleed met bakpapier.
  2. Was en boen de pastinaak. Snijd de pastinaak in zo dun mogelijke plakken, maar probeer ze allemaal op ongeveer dezelfde dikte te krijgen. Leg ze in een schaal en verdeel hierover de olijfolie, paprikapoeder en zout. Hussel goed door elkaar (met je handen) zodat alles goed verdeelt is. Verdeel de pastinaak chips nu over de bakplaat. Leg ze stuk voor stuk naast elkaar zodat ze niet over elkaar heen liggen.
  3. Bak de pastinaak chips ongeveer 15-30 minuten bovenin je oven. Let goed op dat ze niet te bruin worden!
  4. Zodra ze klaar zijn laat ze eerst helemaal afkoelen zodat ze nog knapperiger worden. Dan kan je aanvallen!

 

 

Myprotein

Liefs, Milou 

WIL JE ME BLIJVEN VOLGEN? DAN KAN VIA: FACEBOOKINSTAGRAM EN BLOGLOVIN

 

Voordat ze de oven in gaan… Leg ze allemaal goed naast elkaar neer.

pastinaak chips maken

Dan komen ze er als het goed is zo uit:

pastinaak chips maken

En up close:

pastinaak chips maken

pastinaak chips makenpastinaak chips maken

Eén gedachte over “Pastinaak Chips Maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate dit recept: