Tips om af te vallen

Vanochtend kwam ik dit artikel tegen op Women’s Health Mag. Eindelijk was dit een artikel waarvan ik dacht: JA, dit zijn inderdaad hele goede tips! Dus heb ik ze nog even voor je op een rijtje gezet. Toen ik zelf nog bezig was met afvallen, maakte ik van zo goed als iedere tip gebruik! De tips komen dus van Women’s Health Mag, maar wil mijn eigen mening en ervaring er mee delen.

1. Ontbijt als een koningin.

Yep, klopt! Zo ontbijt ik ook altijd ‘s ochtends, ook toen ik nog bezig was met afvallen. Geen beschuitjes met hagelslag, maar grote vullende mug cakes met ei, havermout, wortel en banaan. Een ontbijtje gevuld met eiwitten en goede complexe koolhydraten, daar blijf je voorlopig wel even verzadigd van! Je kunt op mijn blog verschillende recepten voor mug cakes vinden, zoals hier, hier en hier.

2. Verbied jezelf niet alles.

Ook helemaal mee eens. Lang leve “if it fits your macros”. Nu zou ik niet adviseren om iedere dag chocolade, koekjes of chippies in je eetpatroon op te nemen, maar geniet er in het weekend wel lekker van. Maar, wel alles met mate h├Ę? Dus een klein beetje, om er toch van te genieten, maar je niet helemaal vol mee te stoppen ­čśë

3. Lift!

Dames en heren, duik die sportschool in! Niet voor de cardio, maar inderdaad om aan de gewichten te gaan hangen. Dames, je wordt er niet meteen breed van, trust me. Wat je wel krijgt: mooie lijnen, minder vet en een hogere vetverbranding doordat je na krachttraining nog lang een “naverbranding” hebt.

4. Denk voordat je eet.

Zoals ze in Women’s Health Mag zeggen: stop niet gedachteloos die hand in de pot met snoep op je werk, maar denk na voordat je iets eet. Wat ik mijzelf altijd afvraag is: “vind ik dit de calorie├źn nou echt waard?”. Vaak is dat niet eens het geval en neem ik liever iets gezonders, met minder calorie├źn, maar wat net zo lekker is!

Tips om af te vallen

5. Cheat eens per week.

In het originele artikel hebben ze het over het feit dat een cheatdag beter is dan een cheatweekend, omdat je daar je proces echt mee kan verknallen. Ik vind zelf eerlijk gezegd een cheatdag al veel, want echt, op zo’n dag kan je aardig wat naar binnen werken. Ik had zelf altijd “cheatmaaltijden” in het weekend. Dan gingen we een frietje of pizza halen. Alhoewel ik dit toch altijd binnen met macro’s probeerde te passen. Track je je calorie├źn niet, houdt dan 1 cheatmaaltijd per week aan en geniet er de volle 100 procent van zonder schuldgevoel!

6. Verander je calorie-inname.

Als je wilt afvallen zal je toch echt minder calorie├źn moeten eten dan dat je er verbrand. Echter ga je echt t├ę weinig eten, dan kan je ook je spiermassa verliezen, iets wat je waarschijnlijk niet wilt! Het is dan vooral belangrijk om genoeg eiwitten te eten, dit voorkomt afbraak van je spieren en zorgt na een training voor spierherstel. Wil je precies weten wat een goed aantal calorie├źn is en de juiste verdeling van eiwitten, koolhydraten en vetten?┬áKijk dan even op dit artikel.

7. Interval

Cardio is inderdaad ook niet mijn favoriet, maar het is wel goed voor je hart, ┬áje conditie en je verbrand er net weer wat extra calorie├źn mee. Vind je het echt heel saai? Maak er dan een interval training van. Bijvoorbeeld met hardlopen of op de fiets: 2 minuten voluit, 2 minuten bijkomen, etc. Zo vliegt de tijd voorbij! Voor echte goede hardloop interval trainingen, kijk gewoon eventjes op Google!

8. Wees niet bang voor vet.

Van vet word je niet dik, van teveel calorie├źn wel. Pas wel op dat je hiervan niet t├ę veel neemt, vetten zijn namelijk calorierijk en dat kan dan snel aantikken.┬áZorg wel dat je voldoende vetten eet, want dit heeft je lichaam gewoon nodig! Haal je vetten uit gezonde producten zoals noten, avocado, olijfolie en pitten en zaden.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben. Ik ben in ieder geval fan van deze tips om af te vallen!

Liefs, Milou

P.S. Volgen jullie mij al op Facebook?

2 gedachten over “8 Tips om af te vallen”

  • Dag Milou!

    Ik ben sinds kort begonnen (nu 5 weken bezig) met fitnessen omdat ik tegen de zomer toch graag terug wat een platter buikje wil hebben. Ik merk dat ik niet zoveel afval al dat ik toch 4x per week fitness en let op mijn eten. Nu was mijn vraag hoe jij net zoveel bent afgevallen? Ik heb ergens gelezen dat je in de fitness meer kcal moet verliezen dan dat je eet maar dat is voor mij precies heel moeilijk. Ik eet per dag ongeveer een 600tal kcal soms iets meer. Als ik dan ga fitnessen is dit voor ongeveer 2 uur ik begin met een opwarming van een tiental minuten waarna ik verder ga met een 45tal minuten krachttraining en nog een uur cardio.. Hierna kom ik soms niet aan mijn 600 kcal. Je zegt ook dat je door krachttraining meer afvalt, maar dat lijkt voor mij precies niet zo.

    Groetjes!! X

    • Hoi Tine, Goed dat je begonnen bent! Het is inderdaad zo dat je minder moet eten dan dat je verbruikt. Het lijkt me eerlijk gezegd sterk dat als je per dag maar 600 kcal eet (dat is echt heeeeel erg weinig) en je 4 keer per week sport, je dan niet afvalt. 2 Uur fitnessen (10 minuten warming-up, 45 minuten kracht en uur cardio) is ook best veel! Met krachttraining zal je zeker goed kunnen afvallen, mits je er ook goed bij eet en drinkt. Want ook in veel dranken zitten calorie├źn. Probeer eens de app Myfitnesspal te downloaden en alles daar in te voeren. Dan krijg je een goed beeld van wat je eet. Ook kan je al je gegevens invoeren en hoeveel je wilt afvallen, dan rekent de app uit hoeveel je per dag zou moeten eten. Succes ermee! Groetjes, Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *